reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

reklama
wow ale wam zazdroszczę.

Ja przed pierwszą ciążą wazyłam 60 kg. Dobiłam do 83 i niestety przez rok udało mi się zejść tylko do 70kg. Teraz przez nudności i wymioty moja waga spadła do 68 ale pewnie szybko nadrobię jak wróci apetyt. Niestety uwielbiam kaloryczną i niezdrowa żywność.
A mój wzrost to 176.

Teraz mam 60 kg rozmiar 38 i 168 cm wzrostu
ja przed pierwszą ciążą 52 kg dobiłam do 70 przed porodem, potem 56 kg.

Bardzo się boję, że znowu tyle przytyję, ale jak tu mniej żrec?

To i ja się dopiszę. Pierwsza obecna ciąża, waga początkowa 48-49kg wzrost 165cm. Obecnie już 1 kg do przodu. Nie wiem normalnie mogłabym jeść cały czas, szczególnie słodkie, lody, jakieś ciasto no i owoce. Mam nadzieję, że więcej niż 12-13 kg nie przytyję, ale jak będzie tak jak do tej pory to nie wiem... :(

ja startowałam miesiac temu z 52kg przy 168 cm, teraz mam 50 kg, dwa stracilam przez nudnosci, mam nadzieje ze troche odrobie juz w lipcu, rozmawialam z moim lekarzem, bo troche jestem przerazona ze malo waze, ale on twierdzi ze tak zawsze jest na poczatku i mam tylko pilnowac, aby duzo pic... a ja chcialabym troche przytyc, bo wszyscy mi mowia, ze mizernie wygladam...

to ja wystartowalam z waga 56 kg przy wzroscie 164 cm :-) w tej chwili nie wiem ile wynosi moja waga, ale wiem, ze schudlam ;-) oby nie przybylo zbyt duzo, do lipca 2012 musze juz byc w formie :-D

a tak chciałam schudnąć przed ciążą ale się nie udało :-( teraz startuje z 67 kg przy 170
był moment, że ważyłam 55 kg (bez odchudzania - życie..........) ale znajomi twierdzili, że kiepsko wyglądałam, najlepiej się czulam przy wadze 60. Dobrze, że za marzenia nie bija to sobie marzę, że po ciąży schudnę do 60 kg :-D

reklama
Ja też chciałam schudnąć przed ciążą do 48kg, a tu guzik. Zapomnieliśmy się na urlopie i teraz poodchudzam się dopiero za jakieś paręnaście miesięcy :-)

Do góry