reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

u mnie z opuchlizną puki co nie ma problemów,no a kilogramy nareszcie widze ;-) od poczatku ciazy do chyba 20tg przytylam chyba 1,5kg za to teraz nadrabiam...hihi ostatnie ważenie 13 października wykazało +4kg we wtorek ide na wizyte istnieje więc szansa że mnie znowu zważą i zobaczymy co się okaże:-)

reklama
Pluszacze to pewnie masz taką jak ja kiedyś, niestety na allegro takich nie widziałam, wszystkie są ze styropianem albo z jakimiś mikroperełkami! Ale dzięki za info;-)

Ostatnia edycja:
bliznak - ja mam tak samo z tą opuchlizną...ale jutro chyba kupię sobie tą herbatkę z pokrzywy i zobaczymy może pomoże:) i myślę że to moje takie "szybkie" tycie może być przyczyną zatrzymywania się wody w organizmie.

nie martwcie się tym tyciem zbytnio dziewczyny - przy karmieniu piersią szybko wraca się do wagi z przed ciąży. U mnie było 24 kg na plusie przy wzroście 166, a już pare miesięcy po porodzie byłam na zero. Teraz póki co wiele nie przybrałam bo tylko 5kg, ale waga zaczęła pokazywać więcej dopiero gdzieś w 19tc. Swoją drogą widziałam się wczoraj z kuzynką (termin za 2 tygodnie) i jest 9kg na plusie - tylko pozazdrościć. Inna sprawa że ma cukrzycę i diety musi pilnować non stop ale to i tak malutko mi się wydaje.

cyśka ja tu nie dostanę herbatki z pokrzywy, musze czekac miesiąc jak mam będzie mi wózek przesyłała kurierem i wtedy ją poprosze to mi kupi :-( Do tej pory musze jakoś wytrzymac. no chyba że znacie jakieś inne sposoby.

reklama
chyba tylko ograniczyć spożycie soli i wszelkich słonych potraw ale to i tak problemu nie zlikwiduje.
A obrączki, pierścionki lepiej zdjąć pod koniec ciąży jak już palce puchną żeby nie trzeba było potem rozcinać jak krew przestanie dopływać.

Do góry