reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

ojj popeiram tez uwielbiam swoj brzusio i tez lubie go uwydatniac ale rowniez zgodze sie z Susi ze jest ciezko :szok: a najbardziej kregoslup tak na marginesie dodam ze dostalam od kolezanki poduszke ciazowa taki rozek i musze przyznac ze do tej pory uzywalam tylko zwyklych poduszeczek na tyl plecow i w nocy miedzy nogi i bylo gorzej a ta poduszka to zbawienie dla mojego kregoslupa i wszystkich innych czesci ciala bardzo polecam jak gdzies wychaczycie tanio albo bedziecie mogli od kogos porzyczyc

reklama
ja staram się przytyć jak najmniej, bo to za duże obciążenie dla mojego kregoslupa i obecnej przepuchliny, większy brzuch coraz mocniej uciska, a i tak jestem przerażona ilością jaka wpadla mi w ciągu ostatniego miesiąca, licząc od tego jak schudlam na początku ciąży do 52 kg, to teraz jest 59, więc duże tępo w ciągu krótkiego czasu, a jesli mam wybrac opcje pocieszającą, to trzeba liczyć od wagi sprzed ciąży czyli od 54,5 kg~. Ale to w ostatnim miesącu i tygodniach te cholerne ciasteczka podjadalam, uczciwie się przyznam, bo Mojemu wciskam kit, że nie wiem skąd, przecież jem normalnie. Poszlo mi w cycki strasznie, dla mnie są gigantyczne, a głupi chłop sie cieszy i chwali się kumplom wkolo ;) brzuszek jest spoko, nie przeszkadza, ale stracilam tą fajna małą pupe i chude uda, które mi się objawiły przy schudnięciu :D Cholera, opanuje te słodycze, po prostu nic nie może być w domu, muszę sobie dac szlaban na zakupy w sklepie.

No Pluszacze ta poduszka rogal rzeczywiście jest super, kiedyś taką miałam ale dałam mojej siostrze i jej dzieciaki doprowadziły ją do opłakanego stanu, dlatego poluję na nową! Ostatnio miałam wypełnioną jakimś tworzywem, który strasznie się zbił, ale była bardzo wygodna, teraz chciałam kupić z tym granulatem styropianowym, ale nie wiem czy też będzie ok?? Pytałam na innym wątku, ale dziewczyny piszą że to zbędny wydatek! Masz może z tymi kuleczkami???

A jeśli chodzi o brzuch to też go lubię, ale niestety przy wykonywaniu codziennych domowych obowiązków czy zabawach z młodą nie jest lekko:)

Susi ja posiadam tego rogala ze styropianowymi kulkami, i szczerze odradzam, ogólnie jest fajna, ale za dużo ma tych kulek i słabo się przez to do ciała układa, jest za twarda, muszę chyba trochę upuścić ;p ja kupiłam za 50-parę zł, później maluchowi posłuży do zabawy na dywanie ;) ale myślę, że jak którejś wystarczy zwykła poduszka między nogi to jest to zbędny zakup, ja to jak nie obłożę się poduchami z obydwu stron jak idę spać to nie pośpię...

Tez uwielbiam, jak ludzie widzą mój brzuszek, jestem dumna z niego:):)

Od ostatniej wizyty u lekarza, staram sie ograniczac ze słodzyczami. Bo od ostatnłiej wizyty przytylam 2,5 kg, lekarz zły był na mnie.. ze za duzo..
A jak tu nie przytyc, jak słodkosci mi sie chciało i siedzę w domu na l4... to ruchów tez mniej.
Jak razie minął tydzien i nic nie przytyłam..
Narazie od poczatku ciazy przytyłam 6 kg.

Macie jakies zachcianki?

Miesiąc temu na wizycie gin powiedziała mi, że jeszcze nie zaczęłam tyć :-p a już było 5kg na plusie.
Teraz widzę, że jest plus 7. Ciekawe co powie na to w czw :-D

ja jak mojemu powiedziałam, że dużo już ważę, zanim wlazłam na wagę u niego w gabinecie ostatnio, to się tylko śmiał, nie powiedział nic czy za dużo czy normalnie (wtedy było 5 na plusie), wiec chyba tragedii nie ma ;p od dziś będzie już 6kg na plusie ;) czyli podobnie przybieramy na wadze Dee ;)

Dziewczyny jestem z Wami:-D mam 8 na plusie:szok: i 94 cm w brzuszku dokładnie tyle samo w tym samym tyg ciąży z córeczką i w dniu porodu z synkiem:szok:
Moim zdaniem powoli woda zatrzymuje się w organizmie także uwazajcie na pierscionki i obrączki bo paluszki mogą puchnąć ja codziennie sprawdzam czy mogę je zdjąc jak narazie jest okej.

reklama
Hejka.
Mi zawsze na wieczór już nogi puchną,i palce u rąk też. Wczoraj wieczorem u rodzinki byliśmy i musiałam na chwilę obrączkę zdjąc bo tak mnie uwierała :(

Do góry