reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze hity ciążowe i z małym dzieckiem

Ja lubię biustonosze z Avy, teraz jak mi biust urósł to też je noszę. Na kontri.pl widziałam że mają więcej tych do karmienia [emoji6]

Ps. I akurat jest promocja do -52%, damn :p

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Super są żałuje ze tak późno je odkryłam bo pewnie nigdy nie kupiłabym innego [emoji6]

reklama
Rurki windi
Gastroentorolog nam powiedzial ze nic nie odgazuje dziecka zadna chemia tak jak mechaniczne wypchniecie tych gazow i ze bez obaw. Tak odrazu to sie nie przyzwyczai, nie straszcie laski :) z synem pierwszym stosowalam i bylo ok. Teraz mamy z corka kolki i bez windi nie ma opcji w ogole.

Hit dla mnie lozeczko chicco next to me dream , drogie ale jak ktos sobie moze pozwolic to polecam. Ma funkcje lozeczka dostawnego, kolyski, mozna podniesc jeden bok wyzej jak ulewa.

Dziewczyny, a co sądzicie o tych misiach szumisiach? Jest sens kupować takową przutulankę?
Zależy od dziecka. My mieliśmy misia który śpiewał kołysanki. Jak się dzidzia w nocy budziła to się sam wlaczal. Sprawdził się bardzo bo dość długo był używany. Wieczorem jak położyłam corcie do łóżka spać i włączyłam misia to usypiala od razu sama bo wiedziała że już pora. Oduczyc nie było żadnego problemu. Natomiast moja siostra do każdej drzemki musiała mieć włączona apke w telefonie z szumem odkurzacza. Ludzie dziwnie się na nas patrzyli na dworze jak szliśmy z wózkami i u niej coś szumialo :-D

Ja polecam Karuzele z projektorem fisher price. Jest po prostu bomba:)glosnosc melodii mizna regulować.
Mogą byc kolysanki przyjemne dla ucha badz odglos natury. Po prostu rewelacja.

Ja polecam mate i karuzele z Fisher price Rainforest - po prostu super, jedne z lepszych

Eee a emolienty to się chyba używa jak jest problem ze skóra, przynajmniej tak mi się zawsze wydawało...
To lepiej dodać czegoś naturalnego np kilka kropel oleju z winogron jeśli dziecko ma troszke sucha skore.

Za to podpisuje się pod Bepanhenem obiema rękami [emoji106]
Też jestem przeciwna używania emolientow bez potrzeby

Też jestem przeciwna używania emolientow bez potrzeby
Tak lecialam czytałam i na bieżąco odpowiadalam i dopiero potem zobaczyłam że dyskusja się rozpętała.
Tak tylko od siebie dorzucę jeszcze (bo to będzie mój Hit). Nasza córcia młodsza miała problemy ze skórą suchą i nam lekarze doradzali emolienty w razie takiego napadu suchości. Żeby jak najrzadziej. A od trzech lekarzy najlepsza rada jaka dostaliśmy to w razie jakiś większych problemów woda z krochmalem a na codzień szare mydło. Tak ładnej skóry jak po nim to nie miała po niczym innym.
Starsza znowusz miała straszna alergie na mleko i już w drugim miesiącu musiałam zrezygnować z karmienia piersią i musiała pić nutramigen. Żeby uniknąć podania sterydów na te plamy uczuleniowe i krostki które jej powychodzily uzywalismy do kąpieli krochmalu na zmianę z nadmanganianem potasu (takie fioletowe kryształki - chyba tak się one nazywaly)

Hit termometr elektryczny Geratherm non contact. Super sprawa bo mierzymy nim temp w pomieszczeniu, wody do kąpieli, mleka modyfikowanego jeśli w ten sposób karmimy no i oczywiście maluszka jeśli trzeba.

Dziewczyny czy któraś z was miała i może polecić bądź odradzić tak bardzo popularny kokon ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny czy któraś z was miała i może polecić bądź odradzić tak bardzo popularny kokon ?

Nie miałam, ale się wypowiem [emoji23] mimo, że zastanawiam się czy takowego nie wprowadzić do swojej oferty, to jednak osobiście się nie zaopatrze, mam schize na temat śmierci łóżeczkowej i przez pierwsze miesiące życia ograniczam wszelkie rzeczy ograniczające dostęp powietrza do dziecka, a ten kokon trochę mi się tak kojarzy... Lepiej chyba kosz Mojżesza, lepsza cyrkulacja powietrza

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja właśnie mam kosz.
Chyba po prostu kuszą mnie te kolory. [emoji7]

Do góry