reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze hity ciążowe i z małym dzieckiem

Ja lubię biustonosze z Avy, teraz jak mi biust urósł to też je noszę. Na kontri.pl widziałam że mają więcej tych do karmienia [emoji6]

Ps. I akurat jest promocja do -52%, damn :p

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Super są żałuje ze tak późno je odkryłam bo pewnie nigdy nie kupiłabym innego [emoji6]

reklama
Rurki windi
Gastroentorolog nam powiedzial ze nic nie odgazuje dziecka zadna chemia tak jak mechaniczne wypchniecie tych gazow i ze bez obaw. Tak odrazu to sie nie przyzwyczai, nie straszcie laski :) z synem pierwszym stosowalam i bylo ok. Teraz mamy z corka kolki i bez windi nie ma opcji w ogole.

Hit dla mnie lozeczko chicco next to me dream , drogie ale jak ktos sobie moze pozwolic to polecam. Ma funkcje lozeczka dostawnego, kolyski, mozna podniesc jeden bok wyzej jak ulewa.

Dziewczyny, a co sądzicie o tych misiach szumisiach? Jest sens kupować takową przutulankę?
Zależy od dziecka. My mieliśmy misia który śpiewał kołysanki. Jak się dzidzia w nocy budziła to się sam wlaczal. Sprawdził się bardzo bo dość długo był używany. Wieczorem jak położyłam corcie do łóżka spać i włączyłam misia to usypiala od razu sama bo wiedziała że już pora. Oduczyc nie było żadnego problemu. Natomiast moja siostra do każdej drzemki musiała mieć włączona apke w telefonie z szumem odkurzacza. Ludzie dziwnie się na nas patrzyli na dworze jak szliśmy z wózkami i u niej coś szumialo :-D

Ja polecam Karuzele z projektorem fisher price. Jest po prostu bomba:)glosnosc melodii mizna regulować.
Mogą byc kolysanki przyjemne dla ucha badz odglos natury. Po prostu rewelacja.

Ja polecam mate i karuzele z Fisher price Rainforest - po prostu super, jedne z lepszych

Eee a emolienty to się chyba używa jak jest problem ze skóra, przynajmniej tak mi się zawsze wydawało...
To lepiej dodać czegoś naturalnego np kilka kropel oleju z winogron jeśli dziecko ma troszke sucha skore.

Za to podpisuje się pod Bepanhenem obiema rękami [emoji106]
Też jestem przeciwna używania emolientow bez potrzeby

Też jestem przeciwna używania emolientow bez potrzeby
Tak lecialam czytałam i na bieżąco odpowiadalam i dopiero potem zobaczyłam że dyskusja się rozpętała.
Tak tylko od siebie dorzucę jeszcze (bo to będzie mój Hit). Nasza córcia młodsza miała problemy ze skórą suchą i nam lekarze doradzali emolienty w razie takiego napadu suchości. Żeby jak najrzadziej. A od trzech lekarzy najlepsza rada jaka dostaliśmy to w razie jakiś większych problemów woda z krochmalem a na codzień szare mydło. Tak ładnej skóry jak po nim to nie miała po niczym innym.
Starsza znowusz miała straszna alergie na mleko i już w drugim miesiącu musiałam zrezygnować z karmienia piersią i musiała pić nutramigen. Żeby uniknąć podania sterydów na te plamy uczuleniowe i krostki które jej powychodzily uzywalismy do kąpieli krochmalu na zmianę z nadmanganianem potasu (takie fioletowe kryształki - chyba tak się one nazywaly)

Hit termometr elektryczny Geratherm non contact. Super sprawa bo mierzymy nim temp w pomieszczeniu, wody do kąpieli, mleka modyfikowanego jeśli w ten sposób karmimy no i oczywiście maluszka jeśli trzeba.

Dziewczyny czy któraś z was miała i może polecić bądź odradzić tak bardzo popularny kokon ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny czy któraś z was miała i może polecić bądź odradzić tak bardzo popularny kokon ?

Nie miałam, ale się wypowiem [emoji23] mimo, że zastanawiam się czy takowego nie wprowadzić do swojej oferty, to jednak osobiście się nie zaopatrze, mam schize na temat śmierci łóżeczkowej i przez pierwsze miesiące życia ograniczam wszelkie rzeczy ograniczające dostęp powietrza do dziecka, a ten kokon trochę mi się tak kojarzy... Lepiej chyba kosz Mojżesza, lepsza cyrkulacja powietrza

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja właśnie mam kosz.
Chyba po prostu kuszą mnie te kolory. [emoji7]

Do góry