reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy te mdłości co ja mam to już ciążowe?

Mi pomagało pogryzanie migdałów. Też miałam takie nieokreślone uczucie mdłości, inne niż po alkoholu. Tak sobie radziłam w pracy.
Potem doszły mdłości wieczorne, nagle robiło mi się strasznie niedobrze i ratowała mnie tylko kanapka z serem, w pośpiechu szykowana przez męża bo nie mogłam się zwlec żeby ją sama zrobić. Nie wymiotowałam w ciąży ani razu, choć nieraz bardzo chciałam. Przeszło po kilku tygodniach.
Kanapka z serem robiona na biegu mnie rozwaliła ☺️😁

reklama
Moje mdlosci zaczęły się właśnie w 5tc. Szybko zorientowałam się, że jestem w ciąży, jeszcze przed terminem miesiączki i do tego 5tc było ok. Nagle któregoś dnia wstałam i odrzuciło mnie od porannej kawy. Potem doszła nadwrażliwośc na zapachy chyba wszystkie możliwe, odrzuciło mnie od słodyczy, miałam dreszcze, dużo spałam a jak nie spałam to wymiotowałam. Między 5 a 14tc tolerowałam tylko rogalika z masłem, którego jadlam przez cały dzień. Wymiotowałam nawet wodą, czasem żółcią, bo nie było już czym.. miałam też zaćmienie umysłu, bo nawet nie spróbowałam imbiru czy migdalow😀 ok 16-17tc wszystko wróciło do normy, zaczęłam jeść praktycznie wszystko, trochę popijałam kawę a lody wjeżdżały jak złoto 😀

Hej,
jestem w 5 tygodniu. Moje złe samopoczucie polega na takich mdlosciach jakby od gardła, tak ciągnie. Nie są to takie mdłości na zapachy czy jak przy zatruciu. Czy to bardziej psychogenne czy ciążowe? Sorry za może głupie pytanie ale porównuję mdłości po alkoholu czy mdłości ze stresu czy z niestrawności i te są inne. I chodzę biedna i takie odruchy mam co chwila. Właśnie zabrałam się za korzeń imbiru.
Hej,
jestem w 5 tygodniu. Moje złe samopoczucie polega na takich mdlosciach jakby od gardła, tak ciągnie. Nie są to takie mdłości na zapachy czy jak przy zatruciu. Czy to bardziej psychogenne czy ciążowe? Sorry za może głupie pytanie ale porównuję mdłości po alkoholu czy mdłości ze stresu czy z niestrawności i te są inne. I chodzę biedna i takie odruchy mam co chwila. Właśnie zabrałam się za korzeń imbiru.
Oczywiście, jak najbardziej mogą być to już objawy ciąży. Ja zaczęłam bardzo szybko mieć mdłości, aktualnie jestem w 6tyg.4dni i są gorsze chwilę i lepsze, ale no już bardzo wcześnie zaczęło się to rozkręcać. Rzeczywiście niektóre dni można porównać do uczucia kaca. Wczoraj miałam okropny wstręt do jedzenia, nie mogłam przy lodówce stac, dzień wcześniej zajadałam się sałatką a na drugi nie mogłam nawet czuć jej zapachu bo od razu miałam odruch wymiotny, który przy okazji odczuwam w losowych sytuacjach w ciągu dnia. Dowiedziałam się bardzo wcześnie o ciąży, jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki bo już miałam problemy żołądkowo-jelitowe. Twoje objawy są jak najbardziej normalne, w twoim organizmie jest aktualnie burza hormonów i procesy które wpływają na twoje samopoczucie. Imbir rzeczywiście może pomóc, słuchaj swojego organizmu i tego czego w danym momencie potrzebuje. Życzę bardzo dużo zdrówka Tobie j bobaskowi ❤️

Ja polecam tabletki xonvea. Naprawdę pomagają. Nie wiem czy bym bez nich przetrwała ten czas.

reklama
Oczywiście, jak najbardziej mogą być to już objawy ciąży. Ja zaczęłam bardzo szybko mieć mdłości, aktualnie jestem w 6tyg.4dni i są gorsze chwilę i lepsze, ale no już bardzo wcześnie zaczęło się to rozkręcać. Rzeczywiście niektóre dni można porównać do uczucia kaca. Wczoraj miałam okropny wstręt do jedzenia, nie mogłam przy lodówce stac, dzień wcześniej zajadałam się sałatką a na drugi nie mogłam nawet czuć jej zapachu bo od razu miałam odruch wymiotny, który przy okazji odczuwam w losowych sytuacjach w ciągu dnia. Dowiedziałam się bardzo wcześnie o ciąży, jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki bo już miałam problemy żołądkowo-jelitowe. Twoje objawy są jak najbardziej normalne, w twoim organizmie jest aktualnie burza hormonów i procesy które wpływają na twoje samopoczucie. Imbir rzeczywiście może pomóc, słuchaj swojego organizmu i tego czego w danym momencie potrzebuje. Życzę bardzo dużo zdrówka Tobie j bobaskowi ❤️
Ja właśnie też już miałam mdłości przed spodziewaną miesiączką, jakieś 4 dni przed
Rozmawiałam z szefową i miałam odruch wymiotny ale to nie było spowodowane Jej widokiem😄 wiedziałam że nie można tego zagonić na stres 😀

Do góry