reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital z małym dzieckiem

Witam.
Córeczka dostała skierowanie do szpitala na 3 dni.. Moje pytanie jest takie co mogę zabrać córce na oddział żeby się nie nudziła?
Prosze o odpowiedzi
Rozumiem, że to wizyta planowa, a dziecko czuje się w miarę? Ja byłam 2 razy z synem w szpitalu (każdy raz po 2 dni, raz miał 3 lata, raz 4) i Młody był chory, więc nie bardzo miał siłę na zabawę. Wjechały bajki, jakieś książeczki do opowiadania sobie, ale i tak większość pobytu spał.
Jeśli dziecko ma siłę, to warto pomyśleć o ulubionych zabawkach, może niekoniecznie jakiś grających bo to jednak szpital i może to przeszkadzać. Ale jakieś klocki małe, jakieś sortery, układanki.

reklama
Rozumiem, że to wizyta planowa, a dziecko czuje się w miarę? Ja byłam 2 razy z synem w szpitalu (każdy raz po 2 dni, raz miał 3 lata, raz 4) i Młody był chory, więc nie bardzo miał siłę na zabawę. Wjechały bajki, jakieś książeczki do opowiadania sobie, ale i tak większość pobytu spał.
Jeśli dziecko ma siłę, to warto pomyśleć o ulubionych zabawkach, może niekoniecznie jakiś grających bo to jednak szpital i może to przeszkadzać. Ale jakieś klocki małe, jakieś sortery, układanki.
My w sumie w poniedziałek (2.09) rano wchodzimy na oddział, mamy badania we wtorek wyniki i środa wypis. Ale mimo to spakujemy jakąś maskotke ulubioną i bajki na telefonie..

Nie nie mieliśmy zaplanowego leczenia w szpitalu, dostałyśmy skierowanie na szpital od alergologa, z tego względu ze leki które córeczka dostała nie pomagały.

Mam tylemat :)
Za 3 tyg kładziemy się z córeczką na oddział na 3 dni. Córka w dniu przyjazdu dostanie posiłki, ale ja się zastanawiam co sobie na te 3 dni kupić do jedzenia. Doradzcie prosze co wam się sprawdziło do jedzenia

Ja zawsze mialam nagłe wizyty i pakowali mnie inni 😂

Jezeli coś się może podziac po drodze i boisz się, ze nie dotrwacie, to przygotuj już takie rzeczy, ktore mogą stac i czekać.

reklama
Ja zawsze mialam nagłe wizyty i pakowali mnie inni 😂

Jezeli coś się może podziac po drodze i boisz się, ze nie dotrwacie, to przygotuj już takie rzeczy, ktore mogą stac i czekać.
Właśnie wolę spakować teraz większą część rzeczy i później dopakować rzeczy codziennego użytku, jak mam pózniej na ostatnią chwile w panice pakować.

Do góry