reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze hity ciążowe i z małym dzieckiem

Bez przesady z tymi emolientami, mowa jest tu o nakrętce płynu do kąpieli raz dziennie wymieszanej w kilkunastu litrach wody ;)a nie aplikowaniu całej serii na dziecko.

Powtórzę jeszcze raz, mieliśmy suchą skórę i to był u nas hit, nie używalismy ani jednego innego kosmetyku oprócz nakrętki do kąpieli i nie wiem nawet jak wygląda odparzenie,wątek jest o naszych hitach i kitach, nie musi to być u Was hit, jak kilka wcześniej wymienionych tu hitów u nas było kitem ;) Każdy jest inny.Jedym pasuje sama woda i spoko, innym nie.
Ale mieliście problemy ze skórą. W takim wypadku nie negujemy,negujemy używanie jak nie ma żadnych problemów ze skórą.
Ja nie używałam nic, poza woda i szarym mydelkiem i córka miała skórę równie delikatna jak inne dzieci po emolientach.

Jak nie ma potrzeby to nie ma sensu po prostu

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bez przesady z tymi emolientami, mowa jest tu o nakrętce płynu do kąpieli raz dziennie wymieszanej w kilkunastu litrach wody ;)a nie aplikowaniu całej serii na dziecko.

Powtórzę jeszcze raz, mieliśmy suchą skórę i to był u nas hit, nie używalismy ani jednego innego kosmetyku oprócz nakrętki do kąpieli i nie wiem nawet jak wygląda odparzenie,wątek jest o naszych hitach i kitach, nie musi to być u Was hit, jak kilka wcześniej wymienionych tu hitów u nas było kitem ;) Każdy jest inny.Jedym pasuje sama woda i spoko, innym nie.

Ja tylko napisałam o używaniu jak nie ma potrzeby. Dopiero w drugim komentarzu pisałaś o suchej skórze.
Jesteśmy różne i nie zawsze będziemy się zgadzać ze sobą.
Grunt to się nie stresować...[emoji6]
Nie odbieraj tego jako ataku.
Jak napisałaś dla jednych hit dla drugich kit.

mamaincognito - takie "kwiatki" mogę wyciągnąć z internetów na każdy opisany tu hit czy kit jak również artykuły które będą stanowiły kontry dla Twoich przytoczonych linków,ale po pierwsze szanuję Twoje inne zdanie i nie będę się w to bawiła, po drugie internet jest chory od informacji które szkodzą dziecku a naukowych dowodów brak. Mi wystarczają moje własne obserwacje, jeśli widzę że nie szkodzę dziecku dlaczego mam nie używać?

Ja rozumiem, że mój hit nie musi być Twoim,i wymieniając to wymieniałam w moich hitach, zupełnie nie rozumiem całej nagonki na mnie, u mnie był hitem, dzieci moje mają świetną skórę ( pomijając okres noworodkowy i strasznie suche stopy) mimo używania ich bez potrzeby nic im się złego nie wydarzyło. Kończąc bo nie widzę sensu - to że innym zaszkodziło nie znaczy ze szkodzi wszystkim i odwrotnie, to był wyłącznie mój hit.
Wspomniałaś, że Twoje dzieci miały suchą skórę, więc była potrzeba używania tych emolientow.
My tu z Michasia próbujemy właśnie uświadomić Ci, że jest różnica między używaniem gdy tej potrzeby nie ma, a używaniem gdy potrzeba jest.
Absolutnie żadna z nas nie enguje używania emolientow, gdy taka potrzeba jest. A Twoje dzieci skoro miały suchą skórę to taką potrzebę miały i dlatego u Ciebie to hit. I tego nikt nie neguje.

Nie ma po prostu potrzeby z góry zakładać, że emolienty są niezbędne i powinno się po nie sięgnąć jeśli okaże się, że faktycznie dziecko ma problemy ze skórą. A nie proflaktycznie stosować, bo to nie jest profilaktyka.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak wiec dziewczęta...
Wracając na właściwy tor...

Moim hitem były również takie puzzle piankowe, są różne nawet z literkami i cyferkami. Można do kupować je bez końca w zależności jaka maluch a potem dziecko ma potrzebę.
Sprawdziło się to u nas bardzo z racji ze mam panele,były niezbędne by mała mogła zacząć raczkować a potem chodzić. Można je łatwo wyczyścić, robić z nich tunele i inne rzeczy miarę jak dziecko rośnie i w zależności od kreatywności [emoji6]

1500645382-aaaaaa.jpeg

Polecam również bo pewnie kiedyś tez padnie takie pytanie biustonosze do karmienia z Avy
So mega wygodne, niedrogie i nie wyglądają jak babcine.
Minus jest taki ze bardzo ciężko je dostać a przynajmniej te najbardziej popularne rozmiary.
Ja na przykład mam między innymi ten i jest genialny.( ale są tez bardziej kolorowe [emoji12])
Link do: Biustonosz AV 1560 Beż - AVA Lingerie

Ostatnia edycja:
reklama
Ja lubię biustonosze z Avy, teraz jak mi biust urósł to też je noszę. Na kontri.pl widziałam że mają więcej tych do karmienia [emoji6]

Ps. I akurat jest promocja do -52%, damn :p

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry