reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze fasolki w kadrze :)

reklama
Roksi ale siwetna fotka.
Anija trzymamy kciuki

Dziewczyny co Wy tak czesto macie te usg ja nastepne na lutego. nie pamietam dokladnie ale jakos poczatek .:tak: :tak:

Dziewczyny pewnie chodzą prywatnie, a wtedy najczęściej co wizytę (raz w miesiącu) lekarz robi usg :tak:

Roksi ale siwetna fotka.
Anija trzymamy kciuki

Dziewczyny co Wy tak czesto macie te usg ja nastepne na lutego. nie pamietam dokladnie ale jakos poczatek .:tak: :tak:

Dziewczyny pewnie chodzą prywatnie, a wtedy najczęściej co wizytę (raz w miesiącu) lekarz robi usg :tak:

dokladnie tak

takie dokladne i pomiarowe usg mam 3 w ciazy, ale przy kazdej wizycie dodatkowo pani gin pokazuje mi maluszka, zebym byla spokojna i szczesliwa :-)
takze co miesiac podgladam sobie dzidziusia ;-)

miloku, i tak sie ciesz, ze masz nastepne (pewnie przez to lozysko obnizone), bo ogolnie to tu sie robi tylko dwa usg:tzw dating scan w 10-12 tyg i anomaly scan w 20-22. i koniec.jezeli sie nic nie dzieje podejrzanego oczywiscie:-)

czyli tylko 2 razy? ja miałam 3 (pierwsze w 8 drugie w 14 trzecie we wtorek czyli w 22 tc) - to jak chodziłam "państwowo"
no i dzisiaj (prywatnie) czyli razem 4. wszystko jest ok :happy::happy:z resztą dostałam zdjęcie dzidzi:-):-):-):-)
jest śliczna i zdrowa jak malutka rybka, waży pół kilo!!:szok::szok:
a wasze ile? wiecie już?

A ja mam dziś wizytę, i ugs połówkowe powinno być - a jak mój lekarz, przeciwnik częstego robienia usg, dzis mi nie zrobi, to jutro z mężem biegniemy "potajemnie" na 3D. Ja tez chce juz wiedziec czy kaczorek zdrowy i czy zgodnie z moimi przeczuciami chłopczyk. :-)

miloku, i tak sie ciesz, ze masz nastepne (pewnie przez to lozysko obnizone), bo ogolnie to tu sie robi tylko dwa usg:tzw dating scan w 10-12 tyg i anomaly scan w 20-22. i koniec.jezeli sie nic nie dzieje podejrzanego oczywiscie:-)
I co tigger tak na sam koniec nawet nic nie robia?Ja to mi sie ni epodoba bo skad beda wiedzieli ze dziiza sie dobrze do porodu szykuje!!!!
Bylam pezkonana ze conajmiej 4. tak kolo 32 jeszcze i na sam koniec ostatnie.A tutaj prywatnie to nawet nie wiem gdzie robia:(

No wlasnie tak mylaslam ze prywatniec hodzicie bo podobno w polsce 3 usg na pacjentke przysluguja.To tez nie duzo!!!
Ja narazie czekam do lutego bo chce sobie , a raczej lozusku dac czas zeby poszlo do gory.Chce uslyszec dobre wiesci!!!

Kamilas tzrymam kciuki. tez bym prywatnie poleciala bo ciekawosci by mnie zjadla:):):)

reklama
Do góry