reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Najgorsze u nas jest to że jak nie ma soku to Kuba nic innego nie chce,:baffled:czasami wypije herbatę,ale o wodzie to już chyba zapomniał:baffled:od małego dawaliśmy mu wodę przegotowaną i było dobrze, soku wogóle praktycznie nie znał,ale jak poszedł do żłobka to się zaczęło....
Kubek u nas już nie robi problemu, mały sobie sam bierze i pije:tak:no i z butelki (takiej bez smoczka) też się napije sam:-D
stwierdziłam że muszę wyeliminować te soki, bo lato się zbliża i co będzie soki pił w taki upał???:confused::confused:

reklama
Kicrym, to może te soki mu coraz bardziej rozcienczaj? Ja tak małą od żywca odzwyczajałam, bo na początku jak się uzależniła to też nic innego nie chciała, a teraz spokojnie i samą herbatkę wypije. Z czasem podmienić mu rozceinczony sok na herbatkę - najlepiej owocową bo są dosładzane, więc nie poczuje aż takiej różnicy, potem herbatkę rozcienczac wodą i do lata wrócicie z powrotem do wody;) A w żłobku zakazać dawania małemu soczków i tyle;)

Kic ja radzę tak jak Surv zacząć rozcieńczać.Macio pije powiedzmy raz na 2/3 dni kubusia,a tak to herbatki owocowe.Wody wcale nie chce pić,a mleko zawsze pije rano,ale malutko ok 90-120 ml.Kaszkę je raz lub dwa na tydzień. Z kubka tez się potrafi napić,ale mu trzymam,w sumie to rzadko mu z kubka daję,on woli swój bidonik.

U nas nowe słowka codziennie.
Wczoraj abobus (autobus),bamboń (bambosz),o bozie,o ludzie,a dzisiaj gamoń:-D
No i kilku dni Maciek juz sam wsadza klocki do garnuszka.Najpierw próbuje do każdej z dziur i mówi "tu nie",a jak trafi to krzyczy "ooo"

Maciek, no nieźle pognałeś ze słownictwem! Ale szęka opadła mi i do tej pory się nie podniosła, jak zobaczyłam filmik z Olgą:szok: Flo przy niej to komunikatywna, jak noworodek:-p

No cóż, Olga faktycznie gada jak dorosła panna już! naprawdę jestem w szoku!!
Lena też daleko za murzynami:sorry2:
U nas z nowości już opanowanych jest babcia i ciocia.....
do perfekcji ma opanowane słowo kupa i nie ma i wciaż tylko siada na nocnik i woła KUPA??? NIE MA :-(( albo kupka:-):-)

Surv juz mówiłam mamie że ma mu w złobku nie dawać ale jak on widzi ze inni piją to jest wrzask niesamowity:baffled:wczoraj czarna herbata przeszła ale z butli (którą już schowałam:baffled::sorry2:)ale tatuś nalał:dry:
dzisiaj mu spróbuje dać wody:-p
U nas tez co rusz nowe słówka, no i odgły zwierząt świetnie robi kum kum:-D:-Da kupa nie mówi tylko ee i sisi:tak::-D mówi żółw, ryby, oko (to takie najnowsze) ale nie tak wyraźnie jak Olga:happy2:

Ale nam gadułki rosną aż zazdroszczę bo nas jest ciągle małomówna dziewczynka ale pupa powie

Emilka nic tylko herbatka wody mogę nie pokazywać bo i tak nie weźmie ni łyczka

Olga zasnęła dziś bez smoczka! Tłumaczyłam jej, że jest dużą dziewczynką i nie potrzebuje smoka i wymieniłam całą listę dzieci, które smoka nie mają ;-) I ... spała do samego rana u siebie w łóżeczku. Miki z resztą też. Niezłe zdziwsko było rano jak obudziłam się a tu tylko mój m ;-)

reklama
he he Kasia.....niezłe macie to łoże otwarte????/ a Kto do Was przychodzi??? mam nadzieję ze nie sąsiedzi :)
Olga brawo ale mądra z Ciebie dziewczynka....mama sztuczeczkę zrobiła co???? naściemniała a Ty to łyknęłaś...trza było zapytać mamy a wymień wszystkie dzieci co mają smoczek :) lista byłaby równie długa :) he he

Do góry