reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Liwus - gratki dla Adasia!!
Renia - u nas nie ma takich sytuacji, moja nawet na chwilę nie zajmuje się myśleniem:happy2:
Kaja - mieliśmy na posiewie napisane że jest BAKTERIURIA 10/4/ML - ta nazwa świadczy o obecności bakterii w moczu ale w ilości za małej żeby było zakażenie dróg moczowych...i powiedziała to samo, co ja przeczytałam wczesniej w necie że tego się nie leczy, że w 99 % mija samo szczególnie u dzieci małych, że pediatrzy źle robią dając od razu jakieś antybiotyki itp...
i nie mieliśmy wyszczególnionej bakterii tylko info - mieszana flora bakteryjna - i to jej zdaniem świadczy o zanieczyszczeniu próbki. Potwierdziła to moja koleżanka która w labolatiorium pracuje.

Pabla...no i super..znaczy że Lenka jak Rydz:-);-);-);-)
U nas zamyślenie też się pojawia..zwłaszcza przy garnuszku i w ogródku a pozatym młoda mnie zaczepia i psikusy robi. Jak siedzę obok to np ciągnie za bluzkę a jak się odwracam to ona udaje że to nie ona..ale cieszy się jak dzika:tak::tak::-D:-D:-D pocieszna jest.
My właśnie odbębniłyśmy siedzenie na nocniku, laska ładnie siedziała stękała i nic:-D:-D:-D no ale cóż wyszłam z założenia że chcę żeby miała nawyk że na nocniku się siedzi i sadzam ją 3 razy dziennie...Kiedyś nam fuks musi sie trafić

Wczoraj byliśmy u lekarki i mloda ma czerwone gardziołko ale gorączni niet i Pani doktor kazała przeczekać bo to znaczy że organizm walczy.. Młoda zadowolona i chciała się słuchawkami bawic i wogóle milusia była..i Pani doktor...hm oczywiście ale ona okraglutka...:-):-):-):-)
Dostaliśmy antybiotyk w razie gdyby gorączka się pojawiła znowu no i się obserwujemy...a ja mam iśc do lekarza jak mi nie przejdzie...
Wzięłam oscillo i zobaczymy, jak bedzie gorzej to się wybiorę.....tylko że pewnie lekarz powie soczek mainowy, czosnek i takie tam..no ale nic może przejdzie po oscillo

Adaś, gratulacje!
Ika, no to po zdjęciach widać, że Ty masz wyrafinowane poczucie humoru:-)
A moje dziecko dziś prowadziło eksperymenty, które muszę szybko ukrócić, bo nam kuratora naślą:-p Wstała sobie sama i grzecznie się bawiła, aż w pewnym momencie dzidziusiem zakołysało i lekko stuknęła głową o ścianę. Nie ryknęła bo nie było o co, tylko się obróciła, zbadała łapką co to za przeszkoda, po czym zaczęła celowo łepkiem o tę ścianę stukać... robiła to bardzo uważnie i leciutko, ale kurde, jak by ktoś to zobaczył, to by uznał, że dziecko maltretowane z rozpaczy głową o ścianę bije:-)

Survivor Maciek robi tak samo:baffled:
Adaś gratulacje!
Pabla świetne wiadomości,Leniak zdrowiutki co z reszta po niej widać!
Post zdrówka dla was laseczki!

Survi niezle :-DCo ta Florka wyprawia:-)
pabla dobrze ze z Lenka wszystko dobrze.
Post kurujcie sie. A Ika to mala dowcipnisia
G powiedzial ze mala obudzila sie o 1 w nocy wstala(mamy na lozeczku taki przybornik sa tam skarpetki malej,pampersy i kosmatyki) i co robila wyrzucala na podloge skarpetki:tak:Potem nie mogla zasnac i spala z nim w naszym lozku.Jak ja przyszlam to trz juz byla wyspana:confused:Ale ja odwrocilam sie do niej plecami i obudzila sie dopiero o 9 na papu.

Pabla dobrze ze z Lenka wszytsko ok. dzielna dziewczynka:tak:
Post oby sie goraczka nie pojawila i nie trzeba bylo antybiotyku. Ika silna babka wiec da rade:tak:i zgadzam sie z surv, poczucie humoru to ona ma wyrafinowane:tak:
Surv u nas jest to samo, Szymon tez glowe probuje tylko nie o sciane a o noge od stolu, glosniki czy jesczez jakies inne przeszkody:baffled:czasami to padam ze smiechu bo jto wlansie tak powolutku i delikatnie:szok::baffled:ale nie wiem o co chodzi

Adaś gratulację!!!!!!!
a nasza Tosia dzisiaj niedopoznania:-(cały czas płacze, marudzi drzemała tylko raz:-( ale to chyba zębolek wychodzi:confused: M mówi, że prawie jest na wierzchu... oj ciężko będzie, pierwszy raz takie placze przechodzimy...:-(

reklama
gratki dla Adasia
Wera tez sie zamysla :tak: ciekawe co tez takie bobo moze wymyslac :happy2:
z umiejetnosci to robi papa, mowi da jak cos chce i ba- jak upadnie; ta (tam) i pokazuje palcem i od razu da- zeby dac :-)
je co sie jej tylko da; dzisiaj wypila mleko i sie bawila; ja siadam do sniadania, a ona daaa kanapke chce i nie odpusci skubana;
a jak sie buja do muzyki, super normalnie;przeslodka jest ;-) tuli sie

w ogole dzieci sa najlepsze

Do góry