reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Tosika a co to jest? tzn spirometria? wczesnie mialas wykryta? moj oskar ciagle ma zapalenie oskrzeli :-(
Surv wspolczuje bardzo bakterii ; a jak lapiesz mocz? ja pare razy Oskarowi lapalam- przylepielam woreczek, zakladalam pieluche i czekalam az zrobi-rzaden problem;
Dorka gratki dla Michaski :tak: musze mojej pokazac jak sie robi buziaczki ;-)
Roni czaddd juz z lozka schodzi :-)

reklama
Surv dobrze ze mala ilosc tych bakterii ja podobno jak bylam mala mialam wielkie kolonie a i tak szybko mnie wyleczyli:tak:

Tosika uszka czyszcze patyczkami ale Fis tego nie znosi:baffled:

Zdrówka dla Florci:-):-):-):-)
ja czyszczę uszka pałeczkami dla dzieci i Antek nie narzeka a czasem nawet się rechocze:-D w ogóle to strasznie szybko zbiera Mu się miodek w uszkach ,kiedyś tak nie było:sorry: Antek też czasem ciągnie się za uszy, ale robi to jak jest śpiący:-p moja bratanica Zuza robi tak od niemowlaczka;-)

my dziś mieliśmy kiepską noc - młoda obudziła się około 03:00 z wielkim płaczem, po 40 minutach płaczu, po mleku i ibufenie w końcu zasnęła na pół godziny....potem znów z godzine płaczu, w koncu zasnęła z tatą na kanapie ( M na siedząco:sorry: z nią na rękach ), znów 30 min snu i o 06:00 ponownie płacz, tak dopiero około 07:00 przestała.....myślałam że głodna, potem że zęby, a moze brzuch, bo na koniec wielką kupę zrobiła też płacząc. A kupa normalna.....dopiero potem taka wodnista trochę poszła:nerd::baffled:
nie wiem co mogło jej zaszkodzić, nic wczoraj nowego nie jadła......
koniecznie muszę jej ten kał zbadać czy aby jakiś pasożyt tam nie siedzi:sorry:
Iza - gratki dla Werci:-)

Mała ma 10^3 tej bakterii - doczytałam sobie w sieci, że to jest dość dobry wynik i nawet nie zawsze antybiotykiem leczą...no i taka ilość może być od złego pobrania....chyba zrobię jeszcze raz ten posiew, bo nie chcę Młodej znowu antybiotykiem faszerować.

Kicrym, a oddechowe alergie z krwi też wyjdą? Pokarmowych raczej mała nie ma.....ew. mleko jest podejrzane, ale ten katar może mieć po tatusiu - astmatyku:baffled: Ech, nie bedę się zamartwiać na zapas, zobaczymy co lekarka powie.
Surv Kuba miał 10^8 także może zrób ten posiew jeszcze raz:tak: nie wiem jak to jest, u nas na tym teście była chyba jakaś olcha, ale czy to jest takie miarodajne?

Pabla a może rzeczywiście to zęby?Kuba robił taką kupę przez ok3 dni tzn najpierw normalną , a potem taką żadką:eek: oby to były ząbki:tak:
Izabelka brawo dla Werci:tak:
Kuba dzisiaj sam stał:tak::tak:dosyć długo,ale nie na tyle żeby matka wyciągła aparat z szafki, z troby, zamontowała lampę, załączyła aparat i zrobiła zdjęcie:sorry::-Dale dzisiaj już dwa razy się puścił:tak:

reklama
Tosika a co to jest? tzn spirometria? wczesnie mialas wykryta? moj oskar ciagle ma zapalenie oskrzeli :-(

a więc taka rurka jest połączona z komputerem, do ktorej zakładany jest ustnik i polega to na wdechach i wydechach, a ma na celu badanie wydolności oddechowej:tak: dzięki czemu alergolog moze stwierdzić czy ma się astmę i może dobrać ewentualne leki:tak: U mnie Iza zaczęło się od tego, że bardzo często mialam zapalenie górnych dróg oddechowych, anginę i tp.I któregoś dnia zlapał mnie w nocy potworny atak kaszlu, po ktorym myślałam, że zejdę z tego świata:szok: nie mialam jak oddychać i zlapać powietrza:-( jak zrobiono mi testy, to okazalo się, ze jestem uczulona na grzyby i pleśnie, a po spirometrii wyszlo, ze mam staaaszną astmę:szok: no i sterydki się zaczęły:crazy: no ale od czasów ciąży nie biorę:baffled: niby powinnam ale....
Iza mojej kuzynki mała też tak śmigała, a później poszła na nóżki:-)
Gratki dla Kubusia:-)

Do góry