reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Olga odkąd zaczęła sama siedzieć kąpie sie w dużej wannie. I nie ma szaleństw - jest bardzo grzeczna (Miki też tak miał). Kłądę ją na gąbczastym miśku i kąpię, potem sadzam i się chwilkę bawi, ale bardzo statycznie. Z Mikim razem jeszcze nie próbowałam - boję się, że skończy się to jakąś katasrofą, bo Miś żywioł.

Tosika mój Kuba ciągnie się za uszy jak jest śpiący:tak:

U nas to samo:tak:

Tosika, jakby miala zapalenie ucha to by sie darla w nieboglosy, bo to boli okrutnie

Dokładnie! Mój m miał ostatnio 2 razy zapalenie ucha i jęczał okrutnie:-p
Brawo dla Blu! Oldze raz się udało, przez przypadek, ale zaczęłam ją uczyć jak ma być bezpiecznie, bo z bananem na twarzy idzie do brzegu i chce lotnika robić:confused2:

reklama
Michalinka tez juz w duzej wannie:tak: Szal jest po prostu jak nie ma zabawki w raczce to jest chlapanie na calego:-DOstatnio zaczelismy ja myc pod prusznicem zamiast kapieli.Malej to obajetnie i tak ma radoche:laugh2:
Blaneczka brawo, Misia zladowalaby na twarz jak cos zobaczy na podlodze:-p
Wercia gratulacje za nowe umiejetnosci.
Miska tez robi papa, ucze ja jaka jest duza ale jakos na razie jej nie wychodzi.Na razie nauczyla sie dawac buziaki:happy:

Widze ze bable szaleja w kapieli.My w maju tez sprobujemy:tak:
Tosika dziewczyny maja racje zapalenie uch bol nie do zniesienia wiec napewno nie przeszlo by niezauwazone:tak:
Blanka dajesz czadu zdolniacha z Ciebie :tak: 5h snu w dzien o rany czemu Misiek tak nie ma:-(

Mis po czopku usnal przebudzil sie okolo 2 i na dobre wstal 6:10 marzy mi sie pospac chociaz do 7:30:tak:Slini sie niesmowicie az koszulka czasami mokra:baffled:wiec mysle ze jakies zebiska w drodze ale mecza najbardziej ze wszystkich:-(

Ostatnia edycja:
Pisałam Wam, że Olga upatruje sobie zabawkę i chodzi z nią. Wczoraj musiała kąpać się z taką plastikową, przeźroczystą torebeczką:eek:

my po konsultacji u lekarki odnośnie moczu.....musimy jeszcze zrobić posiew bo pani doktor się mocz średnio spodobał:baffled: coś tam ze szczawianami ( w wynikach informacja że pojedyncze ) no i ten śluz - mówi że nie powinno go być.
więc w pon od nowa łapiemy mocz i zobaczymy...kurcze, a myślałam że już wszystko wtedy kazała zrobić i teraz znów muszę sie bawić w łapanie siku:crazy: i też tylko od 08:00-09:00 labolatorium i to jeszcze kawałek od domu:no:

Pabla dlatego ja posiew zrobiłam odpłatnie, bo w moim darmowym laboratorium też godziny i dni przyjęć bardzo ograniczone. Zaraz idziemy po wyniki i zobaczymy co wyjdzie....
Blu, no i mówiłam, że lada dzień po bułki na śniadanie pójdziesz?:-p
Olga, grunt to jasno sprecyzowane preferencje zabawkowe:-D No i jak się ma starszego brata, to oczywiste, że raz upatrzonej zabawki pilnować trzeba:-)

Pabla wspólczuje ponowbiej zabawy z siuśkami.
Andula mój mały już od dawna na brzuchu śpi.Też się tym na początku martwiłam,ale przecież nie mogę cała noc nad nim stać i go odwracać.Poza tym dziewczyny mnie uspokoiły,że jest na tyle duży,że się nie udusi,więc się nie martw.
Roni Twoje dzieciaki są nieziemskie:szok: mam nadzieję,że mojemu też się znudzi to wstawanie,bo już tak od ok 2 m-cy ma i ciągle mu się podoba,a teraz jeszcze jak wstanie to od razu skacze.Mam nadzieję,że łóżeczka nie rozwali:baffled:
Tosika Maciek często pociera ucho i je szarpie,ale nie wiem czemu,może go swędzi.

My kąpiemy ciągle w wanience,czasem w wannie,ale w sumie to dla małego bez różnicy,bo jak tylko sobie przypomni,że umie stać,to odrazu wstaje i trzeba go myć na stojąco:baffled: przy okazji skacze.Z wanienką niedługo i tak się pożegnamy,bo nie będę jej do Pl taszczyć,więc to nasze ostatnie chwile.

moze macie racje, gdyby to bylo zapalenie uszka to by się darła:tak:ale tak sobie pomyślałam, ze może ona tak trze jak ma brudne uszko??:baffled::sorry: a tak na marginesie, to jak czyscie uszka?? bo ja boję się patyczkami i namaczam podczas kąpieli rożek gazika i tak przemywam:tak:
Roni ja bardzo Ciebie proszę przyjedź i zmobilizuj mi mojego leniuszka do aktywnosci fizycznej:-p Blu ciocia zaprasza!!!
Kasia no uśmiałam się z tej Twojej Olgi:-D:-D:-D
Andula u nas ślinotok był taki okrutny i na nastepny dzień M wylukal zębola:tak: i teraz znowu zaczyna ślinotok :szok:
Pabla nie denerwuj się, może wtedy mniej sterylnie pobierałaś i dlatego taki sredni wynik wyszedl??
Moja od wczoraj aktywnie klęczy, oczywiście podpierając się:tak: dziwi mnie to troszkę, bo ani jeszcze nie siedzi tak sztywno ani nie raczkuje a jakby już chciała wstawać:szok: aaaa i znalazłam na nią wabik:-p jak leży na podlodze i chcę, ze podpelzła do mnie to pokazuje jej mój...uziowy laptopik:-D:-D:-D jak meserszmit leci (poprzez obkręcanie się, odpychanie i glosne jęki, stęki):-p:-D

reklama
No i, kurna, bakteria coli wyszła w moczu:baffled: Czyli pewnie co rusz łapanie siuśków do kontroli i antybiotyk:-( Kicrym, Kuba też to chyba miał, prawda? Jak go leczyłaś?
Katar nadal nieziemski, mała dostaje histerii na widok Fridy, po kontroli w pon pewnie znowu dostaniemy baterię leków.... ech mam dość tych wszystkich chorób:baffled: Niby nic poważnego ale co rusz jakaś uciążliwość...

Do góry