reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Olga odkąd zaczęła sama siedzieć kąpie sie w dużej wannie. I nie ma szaleństw - jest bardzo grzeczna (Miki też tak miał). Kłądę ją na gąbczastym miśku i kąpię, potem sadzam i się chwilkę bawi, ale bardzo statycznie. Z Mikim razem jeszcze nie próbowałam - boję się, że skończy się to jakąś katasrofą, bo Miś żywioł.

Tosika mój Kuba ciągnie się za uszy jak jest śpiący:tak:

U nas to samo:tak:

Tosika, jakby miala zapalenie ucha to by sie darla w nieboglosy, bo to boli okrutnie

Dokładnie! Mój m miał ostatnio 2 razy zapalenie ucha i jęczał okrutnie:-p
Brawo dla Blu! Oldze raz się udało, przez przypadek, ale zaczęłam ją uczyć jak ma być bezpiecznie, bo z bananem na twarzy idzie do brzegu i chce lotnika robić:confused2:

reklama
Michalinka tez juz w duzej wannie:tak: Szal jest po prostu jak nie ma zabawki w raczce to jest chlapanie na calego:-DOstatnio zaczelismy ja myc pod prusznicem zamiast kapieli.Malej to obajetnie i tak ma radoche:laugh2:
Blaneczka brawo, Misia zladowalaby na twarz jak cos zobaczy na podlodze:-p
Wercia gratulacje za nowe umiejetnosci.
Miska tez robi papa, ucze ja jaka jest duza ale jakos na razie jej nie wychodzi.Na razie nauczyla sie dawac buziaki:happy:

Widze ze bable szaleja w kapieli.My w maju tez sprobujemy:tak:
Tosika dziewczyny maja racje zapalenie uch bol nie do zniesienia wiec napewno nie przeszlo by niezauwazone:tak:
Blanka dajesz czadu zdolniacha z Ciebie :tak: 5h snu w dzien o rany czemu Misiek tak nie ma:-(

Mis po czopku usnal przebudzil sie okolo 2 i na dobre wstal 6:10 marzy mi sie pospac chociaz do 7:30:tak:Slini sie niesmowicie az koszulka czasami mokra:baffled:wiec mysle ze jakies zebiska w drodze ale mecza najbardziej ze wszystkich:-(

Ostatnia edycja:
Pisałam Wam, że Olga upatruje sobie zabawkę i chodzi z nią. Wczoraj musiała kąpać się z taką plastikową, przeźroczystą torebeczką:eek:

my po konsultacji u lekarki odnośnie moczu.....musimy jeszcze zrobić posiew bo pani doktor się mocz średnio spodobał:baffled: coś tam ze szczawianami ( w wynikach informacja że pojedyncze ) no i ten śluz - mówi że nie powinno go być.
więc w pon od nowa łapiemy mocz i zobaczymy...kurcze, a myślałam że już wszystko wtedy kazała zrobić i teraz znów muszę sie bawić w łapanie siku:crazy: i też tylko od 08:00-09:00 labolatorium i to jeszcze kawałek od domu:no:

Pabla dlatego ja posiew zrobiłam odpłatnie, bo w moim darmowym laboratorium też godziny i dni przyjęć bardzo ograniczone. Zaraz idziemy po wyniki i zobaczymy co wyjdzie....
Blu, no i mówiłam, że lada dzień po bułki na śniadanie pójdziesz?:-p
Olga, grunt to jasno sprecyzowane preferencje zabawkowe:-D No i jak się ma starszego brata, to oczywiste, że raz upatrzonej zabawki pilnować trzeba:-)

Pabla wspólczuje ponowbiej zabawy z siuśkami.
Andula mój mały już od dawna na brzuchu śpi.Też się tym na początku martwiłam,ale przecież nie mogę cała noc nad nim stać i go odwracać.Poza tym dziewczyny mnie uspokoiły,że jest na tyle duży,że się nie udusi,więc się nie martw.
Roni Twoje dzieciaki są nieziemskie:szok: mam nadzieję,że mojemu też się znudzi to wstawanie,bo już tak od ok 2 m-cy ma i ciągle mu się podoba,a teraz jeszcze jak wstanie to od razu skacze.Mam nadzieję,że łóżeczka nie rozwali:baffled:
Tosika Maciek często pociera ucho i je szarpie,ale nie wiem czemu,może go swędzi.

My kąpiemy ciągle w wanience,czasem w wannie,ale w sumie to dla małego bez różnicy,bo jak tylko sobie przypomni,że umie stać,to odrazu wstaje i trzeba go myć na stojąco:baffled: przy okazji skacze.Z wanienką niedługo i tak się pożegnamy,bo nie będę jej do Pl taszczyć,więc to nasze ostatnie chwile.

moze macie racje, gdyby to bylo zapalenie uszka to by się darła:tak:ale tak sobie pomyślałam, ze może ona tak trze jak ma brudne uszko??:baffled::sorry: a tak na marginesie, to jak czyscie uszka?? bo ja boję się patyczkami i namaczam podczas kąpieli rożek gazika i tak przemywam:tak:
Roni ja bardzo Ciebie proszę przyjedź i zmobilizuj mi mojego leniuszka do aktywnosci fizycznej:-p Blu ciocia zaprasza!!!
Kasia no uśmiałam się z tej Twojej Olgi:-D:-D:-D
Andula u nas ślinotok był taki okrutny i na nastepny dzień M wylukal zębola:tak: i teraz znowu zaczyna ślinotok :szok:
Pabla nie denerwuj się, może wtedy mniej sterylnie pobierałaś i dlatego taki sredni wynik wyszedl??
Moja od wczoraj aktywnie klęczy, oczywiście podpierając się:tak: dziwi mnie to troszkę, bo ani jeszcze nie siedzi tak sztywno ani nie raczkuje a jakby już chciała wstawać:szok: aaaa i znalazłam na nią wabik:-p jak leży na podlodze i chcę, ze podpelzła do mnie to pokazuje jej mój...uziowy laptopik:-D:-D:-D jak meserszmit leci (poprzez obkręcanie się, odpychanie i glosne jęki, stęki):-p:-D

reklama
No i, kurna, bakteria coli wyszła w moczu:baffled: Czyli pewnie co rusz łapanie siuśków do kontroli i antybiotyk:-( Kicrym, Kuba też to chyba miał, prawda? Jak go leczyłaś?
Katar nadal nieziemski, mała dostaje histerii na widok Fridy, po kontroli w pon pewnie znowu dostaniemy baterię leków.... ech mam dość tych wszystkich chorób:baffled: Niby nic poważnego ale co rusz jakaś uciążliwość...

Do góry