reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Liwus, prawie pewna jestem, że to alergia, ale u takich maluchów ani się tego podobno nie diagnozuje, bo testów nie ma jak zrobić, ani leków nie daje tylko zachowawczo leczy, a mała wyje na widok wszelkich aerozoli i fridy jak obdzierana ze skóry.... no zobaczymy co pani doktor wymyśli, ale pewnie nic mądrego i będzie moje dziecię z gilami do pasa paradować przez całe lato:-p

Tosika, to pewnie Ci Tosia niedługo zacznie wstawać na nóżki:-)
Surv - kurde, współczuję tej bakterii, obawiam się że i u nas coś wyjdzie:baffled:
Tak, Kuba Kicrym miał ale chyba już się jej pozbyli.
moja już 2,5 godz śpi, czekam z obiadem a potem na spacerek.
Surv- u nas też katar, chociaż jakby mniejszy....i też obawiam sie alergii bo ja alergiczka jestem. I niedługo ja będę z katarem latać, muszę zapas allertecu wykupić w aptece.
I frida jest największym wrogiem mojej córki, na sam jej widok płacze :-(

Survi wspolczuje. Tak mi szkoda Ciebie i Florki:-(Tulimy.
Pabla Tobie tez wspolczuje tego "lapania" moczu. Mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze i szybko pobierzesz ten mocz:tak:
Kasia ale Olga uparta:happy:
Andula to pewnie zabki, mam nadzieje ze szybko wyjda i bedzie spokoj:tak:
Zapomialam napisac ze jestem dzis po nocce, a mala dzis sie obudzila po 5.Zobaczyla mnie i sie chichrala.Nie wiem kiedy zasnela bo G juz ja usypial.Ale widac ze byla steskniona za mna, uciaszylam sie:happy::happy::happy:No i za bardzo nie chce dzis spac. G wraca po 15 to jeszcze sie zdrzemne:tak:

Survivor współczujemy i zdrówka Florce życzymy.
Tosika ja patyczkami czyszczę.Mały grzecznie siedzi i się nie rusza,co mu się w innych sytuacjach nie zdarza.Sama nie wiem o co chodzi z tym ciągnięciem ucha:baffled: dosyć często mu czyszczę,bo co rusz to mniodzio,a najbardziej w prawym uszku,ale wydaje mi sie ,że to przez to że on przeważnie na prawym boku śpi.

Survivor współczujemy i zdrówka Florce życzymy.
Tosika ja patyczkami czyszczę.Mały grzecznie siedzi i się nie rusza,co mu się w innych sytuacjach nie zdarza.Sama nie wiem o co chodzi z tym ciągnięciem ucha:baffled: dosyć często mu czyszczę,bo co rusz to mniodzio,a najbardziej w prawym uszku,ale wydaje mi sie ,że to przez to że on przeważnie na prawym boku śpi.

Madzia no i chyba dzięki Twoim spostrzeżeniom wieem o co biega z tarciem uszka:tak::-) bo moja trze uszko lewe, a przeważnie śpi na lewyn boku:tak: czyli w tym może pies byc pogrzebany:tak:
Surv wspólczuję kochana:tak: Tulimy Florcię:tak:

Ja czyszczę uszy małemu audi baby wlewam 5 kropel i ta woskowina wycieka, pomagam też patyczkiem:tak:
No i, kurna, bakteria coli wyszła w moczu:baffled: Czyli pewnie co rusz łapanie siuśków do kontroli i antybiotyk:-( Kicrym, Kuba też to chyba miał, prawda? Jak go leczyłaś?.
Surv racja Kuba miał tą bakterie, najpierw leczyła nas pediata Zinatem ale to nie pomogło, dostałam skierowanie do nefrologa i ona nam dała furagin plus smarowanie siusioczja maścią (nie pamiętam nazwy). No masz rację mocz to będziecie łapać często, my własnie dzisiaj oddaliśmy kolejny a za 14 dni znowu bo to się takimi fazami odaje:tak:Kuba się tego pozbył więc i Florcia da radę,mi lekarka powiedziała że dużo dzieci ma tą bakterię a rodzice nawet nie wiedzą.
A jaki miała poziom tej bakterii?

Liwus, prawie pewna jestem, że to alergia, ale u takich maluchów ani się tego podobno nie diagnozuje, bo testów nie ma jak zrobić, ani leków nie daje tylko zachowawczo leczy, a mała wyje na widok wszelkich aerozoli i fridy jak obdzierana ze skóry.... no zobaczymy co pani doktor wymyśli, ale pewnie nic mądrego i będzie moje dziecię z gilami do pasa paradować przez całe lato:-p
Surv Kuba miał testy z krwi robione:tak:nam wyszła pszenica i orzechy, ale robiliśmy uproszczony test:tak:A no i podaje się leki, najpierw Kuba brał ketotifen a teraz zyrtec. Na zmiany skórne protopic:tak:

Mała ma 10^3 tej bakterii - doczytałam sobie w sieci, że to jest dość dobry wynik i nawet nie zawsze antybiotykiem leczą...no i taka ilość może być od złego pobrania....chyba zrobię jeszcze raz ten posiew, bo nie chcę Młodej znowu antybiotykiem faszerować.

Kicrym, a oddechowe alergie z krwi też wyjdą? Pokarmowych raczej mała nie ma.....ew. mleko jest podejrzane, ale ten katar może mieć po tatusiu - astmatyku:baffled: Ech, nie bedę się zamartwiać na zapas, zobaczymy co lekarka powie.

reklama
Do góry