reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

Ale się usiałam:-D Strasznie się cieszę że już u was lepiej, w sumie o niebo lepiej :-):-)
Niech sobie doktorek te swoje złote rady wsadzi w kieszeń:angry:

reklama
Ja się teraz śmieję z tego, ale jak wyszłam z tej wizyty, to mi do śmiechu nie było.
Dziecko od półtora miesiąca nie załatwia się w ogóle samo, a zalecenia które dostałam budzą mój sprzeciw.
No i co tu robić?
Dobrze że Tośka się zebrała w sobie i wreszcie zaczęła robić sama, bo już nie wiem, co by było.
Ja to już naprawdę się strasznie martwiłam, a po tej wizycie, to już mi wszystko opadło.
Doktor zalecił coś, a ja w czuję, że to jakieś głupoty są.

Awersja - udusiłam się prawie ze śmiechu. :oo2:

Patologia??? Buhehe, ja tam karmię do Sylwestra, a potem zobaczę czy będzie mi się chciało jeszcze. :-p

Też karmię w nocy jeszcze. Trwa to może 3 minuty, ale jest.

Weronika też nie zje na raz słoiczka małego. Chyba, że jakiś cud dzień następuje.

Ja mam inne wytłumaczenie działań Antosi - stwierdziła, że skoro matka bierze ją na takie głupkowate wizyty to ona już jej oszczędzi atrakcji i weźmie się za siebie. :-p

Zastanawiam się czy samym badaniem on tam czegoś u niej nie odetkał albo badanie na tyle psychicznie na nią wpłynęło, że zareagowała.

Awersja super ze Antosia sama z siebie sie ''naprawiła'';-) i oby jej juz tak zostało .Posmiałam sie ale z drugiej strony co za konował:cool: ja pomimo ze nie kp to uwazam ze jeszcze mała jest i jeszcze ma czas na odstawianie od piersi przez kika jesli nie kilkanascie miesiecy :-)

Ja planuje karmić małego do roku, a jak wyjdzie to zobaczymy.
Mój mi wszamie cały słoik, a na kolacje potrafi zjeść kasze z 160ml mleka.
Mi się też wydaje że on może tym badaniem coś tam odetkał ;-) Tak czy inaczej cieszę się że Antosia bez problemów robi w pampersiaka ;-)

Awersja super! Bardzo się cieszę, że u Twojej Małej taka zmiana!
No a tak w ogóle to my też jesteśmy patologia! I to jaka, Mały czasem nawet potrafi się 2 razy w nocy obudzić :szok:.
Oj te mądre rady lekarzy i bądź tu mądrym. My jak byliśmy z Małym u pediatry w marcu, to mi już powiedział, że jak skończy 7 m-cy to powinien pić 2 razy na dobę i koniec. W żadnym wypadku w nocy :baffled:. Też miałam dylematy, ale teraz to bardziej olewam . Moje dziecię pije 3xna dzień + raz lub dwa w nocy. Ale oprócz tego bardzo ładnie je śniadanko, obiad i podwieczorek.

Awersja ciesze sie bardzo, Tosia napewno sie wystraszyla, ja z Adamem mialam podobnie , ze cos zaszlyszal od lekarki i zmienil to w 1 dzien!

Awersja a gdzie ten prokocim w jakim mieście. Ja bym była już przestępcą dla tego lekarza piersze dziecko karmiłam 30 miesięcy a teraz nie dość że w ciąży to też karmię.
Moja mała tez mało je. nie przytyla od półtora miesiąca ani grama. chcę ja gdzies w Krakowie zbadać dokładnie jesli chodzi o ciemiaczko bo ns 4 cm. i o serce.

Awersja a gdzie ten prokocim w jakim mieście. Ja bym była już przestępcą dla tego lekarza piersze dziecko karmiłam 30 miesięcy a teraz nie dość że w ciąży to też karmię.
Moja mała tez mało je. nie przytyla od półtora miesiąca ani grama. chcę ja gdzies w Krakowie zbadać dokładnie jesli chodzi o ciemiaczko bo ns 4 cm. i o serce.
Prokocim to w Krk wlasnie

reklama
No my w piątek na usg głowy potem kontrola u mojej pediatry nastepnie neurolog no i musze umowic kontrole w katowicach do audiologa ,Z szymonem kardiolog kontrolnie i alergolog bo chyba alergia sie przyplatała :dry:na a Dorota dermatolog :-p wiec w wakacje bedziemy zwiedzac lekarzy no ale ze starszymi mi to pasuje bo szkoły nie zarywaja

Do góry