reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ektopowe babeczki gotowe na ploteczki

U mnie się niedługo kończy ban, lekarze nie wspominają o drożności, najwyraźniej uważają to za pecha, w sumie się nie dziwię w tym okolicznościach 😂

reklama
No mogłabyś, gdyby się okazało, ze mogłaś nie robić badania bo to to badanie np. uszkodziło rzęski a poprzedni raz był po prostu przypadkiem

Przede wszystkim nie miałabym pewności, że to drożność je uszkodziła. CP sama w sobie też je uszkadza więc szansa na drugą CP to już 15%

Ja tam się wolałam przebadać. Chciałam mieć jasna sytuację co do kolego zdrowia i wiedzieć na czym stoję a nie tracić czas bo np okazało by się że jajowody sa niedrozne i tylko in vitro

No ale tego się nie dowiesz 🤷🏻‍♀️ jak nie zrobisz drożności i znowu będzie cp to co wtedy ?
Może być bez względu na to czy zrobię drożność czy nie. A jeśli nie każdej z nas się to proponuje to chyba jest jakiś powód dla którego jeden lekarz jednej osobie zaleci a drugiej nie?

Może być bez względu na to czy zrobię drożność czy nie. A jeśli nie każdej z nas się to proponuje to chyba jest jakiś powód dla którego jeden lekarz jednej osobie zaleci a drugiej nie?
To zależy od lekarza a nie od kobiety 🤷🏻‍♀️ mi w szpitalu nie proponowali a poszłam do lekarki specjalizującej się w CP i pierwsze co zleciła to drożność 🤷🏻‍♀️ fakt, nie zdążyłam jej zrobić ale uważam że więcej pożytku jest z tego badania niż szkody

To zależy od lekarza a nie od kobiety 🤷🏻‍♀️ mi w szpitalu nie proponowali a poszłam do lekarki specjalizującej się w CP i pierwsze co zleciła to drożność 🤷🏻‍♀️ fakt, nie zdążyłam jej zrobić ale uważam że więcej pożytku jest z tego badania niż szkody
A ja uważam, że zależy od ulokowania ciąży, co powiedzialo mi 2 ginekologów. Ty tez nie wiesz, czy po badaniu byś nie miała odwrotnego efektu

reklama
Do góry