reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

wczoraj mielismy wizyte szczepienna.
Maci wazy 5950, 60cm dlugi(urodzil sie 4030/55). wczoraj mial rowne 2 mce.
mam tez dawac witC, ciemiaczko ok.
pare godzin po wkluciu dostal obrzeku nózki i mocno sie rozplakal, ale zastosowalam szybko oklady z lyzeczki sody rozpuszczonej w 2/3 szklanki letniej wody. działa cuda ;-)

reklama
My wczoraj jak byłyśmy na rehabilitacji to podeszlam z Amelką do Pani Ani na wage i nasza kruszynka ma 5200, a urodzila się z wagą 2700 także nadrabia:-):-)

To prawda że jak się mierzy niemowlęciu temperaturę to trzeba od wyniku odjąć 0,7 stopnia? bo wczoraj i dziś mierzyłam małemu temperaturę i ma 37,5 a mamy dziś szczepienie na rotawirus i nie wiem czy można go zaszczepić i czy to jest gorączka czy nie.
Ja jestem od tygodnia porządnie przeziębiona i to cud że jeszcze nie zaraziłam małego, wygląda na zdrowego tylko nie wiem co z tą temperaturą...

KasiaP-P - 0,5 stopnia tak jak Tygrysek pisze.

Ufff to dobrze, że nie tylko my się kręcimy koło "6" jesli chodzi kilogramowo, ale i tak widzę, że Weronika jest większa od Ady w tych samych tygodniach życia. Głodomorra mała i tyle.

eh jutro mam szczepienie z małym, nadal się nie zdecydowałam czy dwa czy trzy razy go kłuć ale chyba trzy oliwkę tez tak kulam i wszystko było ok, czy smarowaliście czymś po szczepieniu?

eh jutro mam szczepienie z małym, nadal się nie zdecydowałam czy dwa czy trzy razy go kłuć ale chyba trzy oliwkę tez tak kulam i wszystko było ok, czy smarowaliście czymś po szczepieniu?
zrob sobie roztwor z sody. jedna lyzeczka na 2/3 szkl letniej przegotowanej wody. robi sie z tego oklad na miejsce wklucia jak by sie obrzek po paru godzinach pojawil. tak to nie smarowalam niczym.

dzięki lotka bo mama coś gadała o altacecie ale to wiadomo kolejna kasa, jakby trzeba było to trudno ale wiadomo soda tańsza

reklama
Do góry