reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

Też się zastanawiam czy lekarz nie ma korzyści z lobbowania konkretnych szczepionek.

Uważam, że lekarz postąpił nieco nietaktownie. Nie każdego stać na kupowanie płatnych szczepionek i sugerowanie między wierszami, że jest się złym rodzicem przez to, ze się nie kupi droższej szczepionki jest nie w porządku.

reklama
ja szczepiłam i bede szczepic 5w1 ze wzgledu na szczep ksztuścca bo tutaj jest róznica

Awersja a zgodza sie tak na 3 wkłócia? bo z tegho co wiem nie ma takiej mozliwosci jak ja sie dowiadywałam...rozbic na kilka dni...

ja sobie odpuszczam rota, pneumo i meningokoki...

Sam lekarz zaproponował, że skoro się tak cykam szczepienia, to mogę rozłożyć je w czasie i nie kłuć jednego dnia 3 razy.
Co do różnicy przy krztuśćcu w płatnej i bezpłatnej, to ja o tym wiem.
Każdy robi jak uważa.
Nigdy nie miałam obaw przed szczepieniem ale to do czasu jak na własne oczy zobaczyłam powikłania poszczepienne u dzieciaka w rodzinie.
Teraz się po prostu boję młodą szczepić.
Jasne że nieporządane odczyny poszczepienne nie występują u każdego, co nie zmienia faktu, że ryzyko zawsze jest i mam strach.

Awersja no u nas nie byo takiej mozliwosci, zeby szczepic osobno... ja nie jestem zwolenniczka szczepienia, zwlekam ile mozna teraz czekam na wezwanie a na pewno nie zaszczepie jak ktos jest chory w domu...

Ja tez odwlekam szczepienie, Mały ma już 10 tyg. skończone, szczepić będziemy po raz pierwszy w 12 tyg. Ja także wybieram szczepionkę 5w1 i prezciwko WZW B - Engerix (przy pierwszym szczepieniu w szpitalu też kupilam Engerix). Tak jak pisze Risia, w szczepionkach skojarzonych krztusiec jest bardziej oczyszczony, nie ma formy pełnokomórkowej, co zmniejsza prawdopodobieństwo zlej reakcji na niego. Poza tym w jednej szczepionce jest mniej konserwantow i tych wszystkich substancji pomocniczych niż w trzech (przy szczepieniu na NFZ). 6 w 1 nie będę szczepić ponieważ nie chce podawać dziecku dodatkowej niepotrzebnej dawki przeciw WZW B (a szczepiąc cały czas tym właśnie tych dawek jest za dużo).

byliśmy z juniorem dziś u lekarza w kwestii tej wysypki...nie jest ona przeciwskazaniem do szczepień uff :tak:
natomiast lekarka twierdzi,że albo mały jest przegrzany :confused: albo uczulenia dostał od naszej odzieży i kazała trzymać małego na pieluszce wypranej w jego proszku
pytała jak karmimy ,ale o kosmetyki używane już nie :confused:
kazała nam smarować całą główkę kremem nawilżającym Atoperan i jeśli nie będzie poprawy to odstawimy mleko i damy ten hydrolizant czy jakoś tak :confused: oby jednak krem pomógł boję się o tą nietolerancję laktozy :-(

stokrotka powiem Ci ze te wysypki to teraz częste mojej kumpeli mala miała i każdy lekarz mówił co innego aż samo zeszło

my bylismy wczoraj u pediatry niunio zdrowy, wazy 4050g :) pani doktor kazala dawac witamine C w kroplach [Cebion] i wrzucic na luz ;)
dzis na bioderkach bylismy lewe jest nieco inne ale to normalne prawe bioderko bardzo ladne. mamy cwiczyc zabke i przyjsc na kontrol 3.1.13r :)
jeszcze tylko szczepienia i neurolog...
uf!

reklama
Do góry