reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

My tez po wizycie. Wczoraj byliśmy na kontroli po 6 tyg. Mała waży teraz 5100 i ma 60cm,od wyjścia ze szpitala przybrała 1550 i urosła całe 5cm:tak::-D Pani dr przebadała małej wszytki odruchy (jak u Pauline) oczywiście wszystko super. Powiedziała że mała jest bardzo rozwinięta jakieś 2 tyg do przodu:) To ja jej przypomniałam że przecież mała 2 tyg po terminie to już w brzuszku się rozwijała:-D:-D a teraz pokazuje czego się nauczyła.

Do dziewczyn, które rodziły w IRL. Czy wy macie dodatkową (tzn 3) wizytę w szpitalu w którym rodziłyście, ze swoimi maluszkami?? 3 tyg. temu dostałam list ze szpitala z terminem wizyty na 7 grudnia w Baby Clinic. Zastanawiam się czy to bioderka czy neurolog bo mała z pomocą próżno-ciągu i kleszczy się urodziła.

reklama
Kasieq ja wiem, ze sa tylko dwie wizyty darmowe u GP, o szpitalu nie slyszalam, ale moze to szczepienie na TB, ktore robia wlasnie w szpitalu. Moja Olivcia sie nie zalapala na ta szczepionke po porodzie bo w Clonmel robia ja tylko w czwartki wiec dostalam list na wizyte na pozniejszy termin (ktory nota bene i tak musialam skanselowac bo mala miala zapalenie oskrzeli). Teraz czekam na list z kolejnym terminem. Tutaj bioderek nie sprawdzaja tak dokladnie wiec to napewno nie to. Moze ten neurolog na kontrole faktycznie ze wzgledu na tak ciezki porod...

Monaliza u nas można wybrać czy chcesz szczepić w szpitalu czy w lokalnym ośrodku zdrowia. Młoda już miała ta szczepionkę jak miała 2 tyg. a następna za 1,5 tyg 6w1 i PCV + rotarix i datę samemu się ustala. Jeśli to neurolog to będę bardzo zaskoczona bo zawsze wątpiłam w irlandzką służkę zdrowia i ich troskę o pacjenta. Chciałam iść prywatnie jak na święta do PL pojedziemy ale może mnie mile zaskoczą!?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My dziś byliśmy na bioderka i wszystko ok, a na tygodniu jakoś na szczepienie musimy sie umówić.

Kasieqi ja tez zadnego skierowania do szpitala nie mialam, wszystkie wizyty w klinice na miejscu lub w public nurse. To moze byc tak jak sadzisz neurolog, ale przeciez mozesz tam zadzwonic i dowiedziec sie o co chodz, pewnie jakis nr ref masz nadany , napewno Ci wszystko wytłumacza.

Megan i właśnie tak zrobię:) Dzięki. Liczę że to będzie neurolog:) Chociaż moja teściowa to neurologopeda i jak nas odwiedziła żeby zobaczyć swoją pierwszą wnusie to zbadała ja pod każdym kontem od stóp do głów i według niej nie ma żadnych "objawów" neurologicznych po vacuumm i kleszczach.

my bylismy dzis u neurologa z powodu powiekszonej lewej tylniej komory mozgu u malego dzien po porodzie. pani doktor opukala, zbadala, posprawdzala napiecie miesniowe - jest dobrze :). mamy zrobic usg przezciemiaczkowe i ponownie przyjsc. a i lepiej zeby maly trzymal glowke w obie strony w sensie po rowno z lewej i z prawej bo bardzo polubil trzymac glowke w prawo a to moze sie z tego zrobic problem... pani doktor mowila jeszcze ze to ze trzyma glowke w prawo jest prawdopodobnie ulozeniowe jeszcze u mnie w brzuchu. poki co jest ok :)

reklama
Do góry