reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieci u lekarza.

My tez po wizycie. Wczoraj byliśmy na kontroli po 6 tyg. Mała waży teraz 5100 i ma 60cm,od wyjścia ze szpitala przybrała 1550 i urosła całe 5cm:tak::-D Pani dr przebadała małej wszytki odruchy (jak u Pauline) oczywiście wszystko super. Powiedziała że mała jest bardzo rozwinięta jakieś 2 tyg do przodu:) To ja jej przypomniałam że przecież mała 2 tyg po terminie to już w brzuszku się rozwijała:-D:-D a teraz pokazuje czego się nauczyła.

Do dziewczyn, które rodziły w IRL. Czy wy macie dodatkową (tzn 3) wizytę w szpitalu w którym rodziłyście, ze swoimi maluszkami?? 3 tyg. temu dostałam list ze szpitala z terminem wizyty na 7 grudnia w Baby Clinic. Zastanawiam się czy to bioderka czy neurolog bo mała z pomocą próżno-ciągu i kleszczy się urodziła.

reklama
Kasieq ja wiem, ze sa tylko dwie wizyty darmowe u GP, o szpitalu nie slyszalam, ale moze to szczepienie na TB, ktore robia wlasnie w szpitalu. Moja Olivcia sie nie zalapala na ta szczepionke po porodzie bo w Clonmel robia ja tylko w czwartki wiec dostalam list na wizyte na pozniejszy termin (ktory nota bene i tak musialam skanselowac bo mala miala zapalenie oskrzeli). Teraz czekam na list z kolejnym terminem. Tutaj bioderek nie sprawdzaja tak dokladnie wiec to napewno nie to. Moze ten neurolog na kontrole faktycznie ze wzgledu na tak ciezki porod...

Monaliza u nas można wybrać czy chcesz szczepić w szpitalu czy w lokalnym ośrodku zdrowia. Młoda już miała ta szczepionkę jak miała 2 tyg. a następna za 1,5 tyg 6w1 i PCV + rotarix i datę samemu się ustala. Jeśli to neurolog to będę bardzo zaskoczona bo zawsze wątpiłam w irlandzką służkę zdrowia i ich troskę o pacjenta. Chciałam iść prywatnie jak na święta do PL pojedziemy ale może mnie mile zaskoczą!?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My dziś byliśmy na bioderka i wszystko ok, a na tygodniu jakoś na szczepienie musimy sie umówić.

Kasieqi ja tez zadnego skierowania do szpitala nie mialam, wszystkie wizyty w klinice na miejscu lub w public nurse. To moze byc tak jak sadzisz neurolog, ale przeciez mozesz tam zadzwonic i dowiedziec sie o co chodz, pewnie jakis nr ref masz nadany , napewno Ci wszystko wytłumacza.

Megan i właśnie tak zrobię:) Dzięki. Liczę że to będzie neurolog:) Chociaż moja teściowa to neurologopeda i jak nas odwiedziła żeby zobaczyć swoją pierwszą wnusie to zbadała ja pod każdym kontem od stóp do głów i według niej nie ma żadnych "objawów" neurologicznych po vacuumm i kleszczach.

my bylismy dzis u neurologa z powodu powiekszonej lewej tylniej komory mozgu u malego dzien po porodzie. pani doktor opukala, zbadala, posprawdzala napiecie miesniowe - jest dobrze :). mamy zrobic usg przezciemiaczkowe i ponownie przyjsc. a i lepiej zeby maly trzymal glowke w obie strony w sensie po rowno z lewej i z prawej bo bardzo polubil trzymac glowke w prawo a to moze sie z tego zrobic problem... pani doktor mowila jeszcze ze to ze trzyma glowke w prawo jest prawdopodobnie ulozeniowe jeszcze u mnie w brzuchu. poki co jest ok :)

reklama
Do góry