reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieci u lekarza.

po wizycie u okulisty
przez miesiac masowac palcem ucisnac od kacika oka do polowy nosa,nie odrywajac palca i tak 3 x po 10 ucisniec . Jak nie bedzie poprawy to zastanowic sie nad zabiegiem przepchania kanalika. a tak to oczka ok , stanu zapalnego nie ma

reklama
Marlena też Ci życzę, by masaże pomogły. Nasza okulistka mówiła, że najważniejsze to nie odrywać tego palca, gdy dociskasz opuszkiem - bo tylko wtedy wytworzy się ciśnienie, które może przerwać błonę na końcu tego kanalika. Nie wiem tylko czy uda Ci się 10 ucisnięć na raz. Jeśli tak to podziwiam. Nasz Mały strasznie się wzbraniał i robiłam mu 3-4 uciśnięcia i to powtarzałam 3-4 razy. I tak 4-5 razy dziennie.
Trzymam mocno kciuki, żeby się udało.

My też po szczepieniu. Hania też nawet nie zapłakała:-) Waży już 7500 i mierzy 65cm. Niedawno mieliśmy kontrolę u neurologa bo coś nas niepokoiło u naszej Hani i dostaliśmy skierowanie, żeby sprawdzić. Na szczęście okazało się, że jest wszystko w porządku, mało tego, pani neurolog powiedziała, że mamy bardzo mądre i silne dziecko. Jako rodzice dostaliśmy też pochwałę, że bardzo dobrze ją prowadzimy;-) A jutro mamy kontrolę u ortopedy. Też mam nadzieję, że też wszystko będzie ok.

wrocilismy...jas bardzo zle zniosl szcezpienie, w dodatku zdiagnozowali u niego poczatki krzywicy, zalecenie podwojna dawka wit D, klucia nasmarowane alantanem i tulimy

waga 6900 nie wiem czemu u gory sie napisalo taka pogrubiona czcionka hm moze dlatego ze skopiowalam z fb

reklama
krzywice diagnozuje sie tez poprzez grubosc kosci potylicy znaczy lekarz dotyka i jak jest miekka to niestety ale poczatki... ja bym porobila dodatkowe badania m.in metabolit wit d (poziom we krwi)

Tygrysku... sil i zdrowka i buziaki dla Jaska, tulam.

Do góry