reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieci u lekarza.

reklama
U nas pierwsze usg wyszło zle tzn. panewka biodrowa lewa spłycona, zewnętrzny brzeg kostny zaokrąglony. Obrąbek stawowy skrócony. TYP IIA.

Miesiąc czasu Julcia nosiła poduszkę frejki i pomogło, kolejne usg już prawidłowe i jeszcze kontrola koło 9-10 miesiąca.

A oczka przemywam gazikiem zamoczonym w wodzie przegotowanej, soli używałam do 4 miesiąca.

U nas wogóle nie robią. Wymusilam skierowanie bo za nogę ją przy porodzie wyciągnęli i powiedziałam że ze szpitala kazali a nic nie przyszło, i tak 2 razy nakrecilam. Po 3 mies zrobili powiedzieli że ok i tyle wiem.
Chciałam się poradzić potrzebuje kremu na buzke dla małej. Ma dziwne policzki myślę że od zmian temperatury. Kupiłam bambino nawilzajacy ale nie jest wystarczająco dobry. Jakie kremy mam poszukać? Potrzebuje konkretnej nazwy żeby wiedzieć co mówić w polskim sklepie.

Ostatnia edycja:
U nas wogóle nie robią. Wymusilam skierowanie bo za nogę ją przy porodzie wyciągnęli i powiedziałam że ze szpitala kazali a nic nie przyszło, i tak 2 razy nakrecilam. Po 3 mies zrobili powiedzieli że ok i tyle wiem.
Chciałam się poradzić potrzebuje kremu na buzke dla małej. Ma dziwne policzki myślę że od zmian temperatury. Kupiłam bambino nawilzajacy ale nie jest wystarczająco dobry. Jakie kremy mam poszukać? Potrzebuje konkretnej nazwy żeby wiedzieć co mówić w polskim sklepie.

Jak nie macie uczuleń to może Nivea Krem na Każdą Pogodę, nie zawiera wody więc jest dobry na mróz. Moja siostra mówi, że jest najlepszy, my przy AZS nie możemy używać. Chroni przed wiatrem i chłodem.

po czwartym miesiacu sprawdza sie czy jadra kostne sie prawidłowo wykształciły (wczesniej zazwyczaj ich jeszcze nie ma, zalezy kiedy robi sie usg pierwsze) dla spokoju sumienia mozna isc - my mielismy na wynikach wlasnie kontrole po 4 msc a teraz juz nic. czasem sprawdza sie jeszcze jak maluszek zaczyna chodzic

my mielismy po 9 tyg USG i bylo wszystko ok i zadnej kontroli nie zalecili

my uzywamy nivea baby na kazda pogode,

Mi sie wydaje ze po prostu od bioderek ;-)z Szymonem byłam dwa razy , z Dorota jezdziłam kilkakrotnie ,a z Patrycja tez dwa i koniec :-)

U nas jest odgórnie, że 3 razy, jak coś jest nie tak to tych razy jest więcej, ale trzy spotkania z ortopedą ma każde dziecko.

Ja ze starszakiem miałam raz, teraz z mackiem idziemy drugi raz. kazdy z nich mial inna kategorie po badaniu.

reklama
ja bylam z malym 2 razy na bioderkach: 1 raz w 6 tyg, 2 raz w 13 tyg i mamy sie zglosic jak zacznie chodzic. 2 kontrola byla po to by sprawdzic czy lewe bioderko sie wyrownalo w stosunku do prawego. i tylko zabka cwiczylismy.

Do góry