reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

U nas jest już niewyczuwalne 0,5x0,5 było zaraz po narodzinach. Dobrze, ze usg przeciemiączkowe zrobiliśmy prywatnie jak mała miała 3 tyg, bo jak doczekaliśmy do państwowej wizyty u neurologa to już było za późno... Teraz czekam na wyniki z CZD, najważniejsze zeby główka rosła.

reklama
Kobitki, Dolores nie dajcie dziecka tak kłuć! Wyobraźcie sobie jak to Wasze dziecko się czuje, obcy ludzie ściskają, i krzywdę robią....

rozumiem cię
i też nie mogę na to patrzeć :no:
nie wiedziałam, że można tak jak pisałaś szczepić
jak pójdziemy następnym razem na szczepienie to zobaczymy co pani dr i pielęgniarka na moją propozycję

bylam dzis u lekarza z malutkim. jak zobaczylam wynik kreatyniny to sie przestraszylam i w ryk a zaraz potem do internetu co to dokladnie jest ta kreatynina. no u malego poziom przekracza 10razy (znalazlam norme dla dzieci do 3 lat - 0.2-0.3mg). pozniej lapie za telefon i do luxmedu do pediatry udalo mi sie na szczescie... lekarka powiedziala ze mam juz mu nie dawac wit D, C tak samo, tylko to co na brzuszek dostaje. zarzadzila badania: CRP, morfologia, zelazo, Ferrytyna, matabolit witamy D. w srode idziemy na 10... w kazym razie u nas kretynina ma zwiazek z poziomem wit D ale juz nie mam sily myslec. jestem wyczerpana. moje male sloneczko tez, takiego placzu dostal jakby go ze skory darli.

Maruś trzymaj się - tulam
Twoje biedactwo pewnie też się zestresowało tak jak ty - ucałuj go ode mnie w czółko

Moja mała ostatnio miała trzydniówkę i w między czasie zaczęła kaszleć, więc zadzwoniłam do przychodni by się umówić na wizytę i oczywiście nie było miejsca... Dla mnie to jest nieporozumienie! W gruncie rzeczy ja nie potrzebowałam tak bardzo wizyty ponieważ wiem co małej jest ale naprawde chore dzieci są wysyłane z kwitkem do domu :crazy: Na wizytę do lekarza- specjalistów czeka się miesiącami to jest na prawdę chore..

no to my rozpoczeliśmy przygodę z rehabilitacją
ma być jakaś intensywna 2 razy w tygoniu

na początku marca konsultacja z lekarzem

mam nadzieję, że moja niunia rozrusza się - leniuszek mały

edit: ale była zadowolona jak rehabilitantka ją kulała, podnosiła, masowała...

no to my rozpoczeliśmy przygodę z rehabilitacją
ma być jakaś intensywna 2 razy w tygoniu

na początku marca konsultacja z lekarzem

mam nadzieję, że moja niunia rozrusza się - leniuszek mały

edit: ale była zadowolona jak rehabilitantka ją kulała, podnosiła, masowała...

My mamy skierowanie na rehabilitację od neurologa z powodu wzmożonego napięcia mięśniowego, ale termin pierwszej wizyty dopiero na 1 lutego, więc czekamy.
Wcześniej jak mała miała 3 tyg to chodziliśmy prywatnie do fizjoterapeutki i ona nam pokazywała ćwiczenia i robiliśmy sami w domu i w sumie dużo to pomogło.

reklama
Do góry