reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

Ojejku tygrysku współczuję,mam nadzieje ze wszystko przebiegnie pomyslnie i że Jaś nie będzie cierpiał:-(Tak mi go szkoda,taki maluszek i juz chirurg:no:
Merlin &&&&&& za pomyslne USG
My mamy usg brzuszka i główki 29 listopada.My mielismy wskazanie do zrobienia na wypisie ze szpitala jako ze mały był dużym noworodkiem.No i mi zalezy by zrobic ze wzgledu na wczesniejsze bezdechy ale z tym u nas juz dawno dawno cisza wiec jestem:rofl2::-):-D

reklama
My wczoraj bylismy drugi raz na badaniu bioderek i wszsytko ok na szczęście :) A dzisiaj bylismy na szczepieniu, tak jak pisałam wzięłam 5w1 i engerix na wzw b. Mały krzyczał tylko krótka chwilę, utuliłam go i już było dobrze, ale i tak szkoda mi go było jak się wkłuwali tą igłą. Mam nadzieję, że będzie ok z małym, na razie jest wesoły, ale to jeszcze wczesnie jest. W przyszłym tygodniu chyba pójdziemy na pneumokoki, bo dzisiaj nie chcialam az tyle na raz. Antek wazy już 6200! :szok:

no my juniora kąpiemy w kremowym żelu Emolium i na ciemieniuchę dostaliśmy żel zmiękczający też z emolium
a to mleko to boje sie tak sama z siebie :-( buźke tez smaruje Atoperanem, ale to tylko łagodzenie objawów a nie usuwanie skutków :no:

Na Twoim miejscu bym zmieniła bo to takie czekanie nie jest najlepsze a dziecko ma uczulenie ... nic sie przeciez nie stanie jak zastosujesz pokarm ten dla alergików .

U nas na usg wszystko ok wg Pana który robił. Pan pojeździł po główce pomierzył wszystko i powiedział ze wszystko prawidłowo sie rozwija - dziękuję za kciuki :)

Merlin super wiadomości! Tak się cieszę, że Krzyś zdrowy!!!!
Ada w szpitalu dostawała już mleko Nestle HA. to antyalergiczne, i położna powiedziała, że to jest najlepsze mleczko, i nie chodzi tylko o to, że antyalergiczne, tylko o to, że jest najbardziej zbliżone do mleczka mamy, bardzo delikatne. I faktycznie mała nie ulewa, nie ma kolek, nie boli ją brzuszek, robi jedną koopkę dziennie, albo 2 co dwa dni (nigdy w nocy, taka kochana), nie ma problemów ze skórą, śpi po 8 godzin. Tylko tej głowy nie chce podnosić na brzuchu! A tak sobie napisałam bo się wkurzam!

Lepiej nie zwlekać jak dziecko ma alergię...u nas z alergi przeszło na AZS i wteyd juz nie tylko zmiana mleczka ale i sterydy weszły bo tak silnie me dziecko miało a potem kremy płyny emolienty ech jak sobie to wspomne :/ Boziu dziękowac że Alanek i Marcelek tego nie maja :)

Domiś był nerwowy nie mógł dobrze spać drapał sie np.główkę az do krwi nawet :/ pierwsze objawy pojawiły sie na skroniach czole gdzie mi nawet spuchł w tych miejscach a potem krostki na ciele te suche placki w zgieciach na pupie nawet...

tak wygladał na bużce tyle ze nie na całej a czoło i po bokach do policzek

azs-665x309.jpg

Potem takowe suche placki miał na ciele gdzie niegdzie...jak przeszło to pilisie czerwone miewął bo jednak tak mają dzieci z AZS...w ogóle w zgięciahc nam sie to objawiało i na pupie udzie np.i wtedy zaraz kąpiel musiała byc w emolientach az tak po roczku mu przeszło i alergia również :)tyle ze raz na jakis czas pojawi sie jakiś placek na ciele...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kurcze junior ma taką samą wysypke, ale tylko na policzkach, czole i całej główce no i uszkach, te lekarki to chyba czekają aż wysypie go na całym ciele :no::wściekła/y: a wysypka już od 4 tygodni :no:

reklama
I pewnie dlatego jest taki grymasny...jak zmieniłam mleczko na to Bebilon Pepti i zaczełam kąpac w emolientach(o tym to sami musieliśmy sie domyśleć bo też nikt nic nie móiwł)i jaka ulga ojej no dziekco zasneło bez nerwusków nie drapało sie w główkę no inne dziecko i od tamtej pory juz nie miałam takich problemów z nim bo tak płakał budizł sie czesto ogólnie marudne dziecko...

Do góry