reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

Ja brałam magnez i jak przeszły skurcze to jakoś przestałam go pić....
A teraz przyszły z powrotem magnez piję na razie od 3 dni, skurcze straszne mnie łapią :( czekam tylko by magnez zaczął działać ... bo mojego budzę krzykiem :( w końcu biedak zawału dostanie.

reklama
Ja przez zgagę swego czasu aż padałam. Mi pomogła dieta bogata w wapń. Polecam z rana na czczo musli z mlekiem i przez cały dzień czuję się świetnie. Poza tym w musli jest dużo błonnika i kupkę przyspiesza. A i dobre są owoce,ale nie cytrusowe. Lepiej morele, nektarynki, brzoskwinie, banany:)

No to muszę wprowadzić musli z mlekiem z rana, bo zgaga ostatnio mi żyć nie daje...
A owocków to jem bardzo dużo, mój narzeka, że tylko kupuje, a jak chce zjeść to już nie ma ....

tez zuwazyla ze zgaga mniejsza po mlecznych produktach:tak:
magnez zaczelam regularnie brac i na razie nie mialam skurczow w lydce ale tez mi sie wczesniej zdazalo krzykiem z bolu meza budzic, tak jak tobie Deli;-) myslal ze rodzic zaczynam

ja tez jestem owocowym pozeraczem, cytrusowymi owocami nie pogardze ale u mnie to glownie kase na truskawki wydaje- ale to nei tylko dla mnie ale mojego malego lakomczuszka,;-)bo on barzdo lubi smak truskawkowy i zawsze ma czkawke po truskawkach, a ja sie wtedy upewniam ze nadal glowka w dol lezy:tak:

Ostatnia edycja:
mnie ostatnio co noc budzi potworna zgaga w nocy, tak strasznie piecze, że nie wiem co ze sobą zrobić :angry:
a truskawki w bardzo dużych ilościach też niedobre, za dużo wody...

Dziewczyny, a miałyście/macie coś takiego jak drętwienie/ból krocza? Przepraszam za takie pytanie ale pojawiło mi się takie coś w ostatnich dniach :baffled: nie jest to jakieś specjalnie bolesne i da się z tym żyć, ale jakieś takie mało komfortowe :baffled: coś w typie zakwasów... Czy to normalny objaw końca ciąży? :confused:

reklama
Do góry