reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

Z tymi puchnięciami to jest podobno tak, że trzeba zwrócic uwage na białko w moczu - jesli jest to wtedy jest cos nie tak. Tak sie dzieje wtedy, gdy nawet na twarzy sie puchnie...

masakra z tymi puchnacymi girasami...

a mnie dzisiaj od momentu gdy podbiegłam troszke normalnie 150 m na tramwaj(musiałam bo inaczej siorka by na pociaga nie zdążyła:shocked2:) to mnie przy kazdym ruchu jak chodze pachwiny bola i krzyz - pierwszy raz tak bardzo i teraz to juz jak kaczka na maxa tylko moge chodzic...nie wiem czy cos mi sie przestawiło od tego biegnięcia:confused: mam nadzieje ze jakiejś akcji tym sobie głupia nie przyśpieszyłam:zawstydzona/y:

Jak tylko poskarzyłam sie ginowi na opuchniete nogi skierował mnie na odpowiednie badania. Wyniki ok, wiec taki mój urok.

U mnie bieganie odpada. Jak kiedyś zeszłam szybciej z 2 piętra po schodach, to takie skurcze nóg mnie chwyciły, że kroku zrobić nie umiałam.

Dziewczyny czy swędzi Was skóra na brzuchu i pępek? Bo ja już wytrzymać nie mogę. A tego skóra wokół pępka zrobiła się taka ciemna. Nie wiem czy to normalne.

Pępek też mam ciemno zabarwiony, skóra nigdy mnie nie swędziała, a rozstęp jeden mam :baffled:

reklama
ja tez puchnę i w pierwszej ciaży jeszcze gorzej puchłam, stopy mam już jak shrek, wyniki robione w pn - dziś poszłam specjalnie do połznej żeby mi pokazała (bo wysyłają do lekarza) i sprawdziła i powiedziała że wszystko ok...
także niestety taka "uroda" napuchnięta...nawet już wagą nei będę się przejmować - skoro mam różnice ponad 1,5 kg w ciągu dnia - rano i wieczorem to waga już nei jest miarodajna...

Hejka
Jestem w 33 TC i mam włąśnie ból spojenia. Strasznie to uciążliwe jak chce wstać, siadać przewrócić się na boki w nocy. Czy macie sposób na złagodzenie tego? Czy raczej będę musiała się oswoić z tym, że coraz cieżej mi sie poruszać. :tak:
Kiedy mi tak ciężko to nie mogę się już doczekać rozwiązania, choć porodu boję się potwornie :blink:

No musze cie zmartwic na bol spojenia nie ma sposobu, no jest jeden trzeba urodzic;-)Poza tym wiecej odpoczywac lezec, mniej chodzic.

Im więcej chodzę tym bardziej boli :-( niestety
A ja taki niespokojny duch ciągle coś robię, gdzieś chodzę,
Zawsze mi się wydawało, że ruch sprzyja ciąży, a tu proszę lepiej odpoczywać (bo to prawda wtedy nie boli) :-)

Ale ja tak nie lubie bezczynności i....:szok:

Pewnie wiecie o co chodzi.
...Gdyby meżczyźni mogli być w ciaży to byliby w siódmym niebie, że mogą leżeć i nic nie robić :-) heheh

A mnie ciągle plecy bolą nie mogę sobie miejsca znaleźć nieważne czy stoję czy leże nic nie pomaga a najśmieszniejsze jest to że tylko z jednej strony z prawej nie wiem czemu tak jest , nogi niestety też mi puchną kostek nie widać

A mnie ciągle plecy bolą nie mogę sobie miejsca znaleźć nieważne czy stoję czy leże nic nie pomaga a najśmieszniejsze jest to że tylko z jednej strony z prawej nie wiem czemu tak jest , nogi niestety też mi puchną kostek nie widać

no moze jakos tak sie dzidzia ułozyła własnie - moja kumpela miała az zyłe taka wystajaca po jednej stronie od kolana do brzucha przez ułozenie własnie...

ja tez mam jedna połowe ciała inna niz druga - od 2 dni - palce u prawej dłoni sa tak grube ze łooo...az wyprostowac mi ciężko i ta skura na zgieciach tak sie rozchodzi bleee...a lewa dłon spoko zgrabniutka...az sobie fotke jednej i drugiej dłoni zrobiłam na pamiątke - bo nie moge się nadziwić co widze:-D

reklama
Mnie znów łapią skurcze w łydkach :(((
Po prostu kocham 9 mc, czuje się jak hipcio, mam big zgagę, skurcze łydek, ciężko mi się oddycha, kręgosłup i w ogóle czasami mam już dość wszystkiego. Dobrze, że to końcówka, a na końcu czeka słodka nagroda :))).

Do góry