reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

Może chodzi o ból związany ze spojeniem ... Mnie właśnie przez to boli krocze :(((
I ostatnio jak Mała jest nisko i coraz częściej naciska to boli bardziej :(((

reklama
a mnie dziś paskudnie mdli i mam bóle jak na @...no i troche panikuje bo generalnie czuje się do d..y a mdłości przy poprzednim porodzie miałm kilka dni przed...więc się boję - może to nic nie oznaczać (albo pogoda) ale może i to że troche za wcześnie młody wybiera sie na tą stronę

Widzę, że wszystkie zaczynamy powoli panikować i wyszukiwać zapowiedzi porodu :-D Ja też jak łapie mnie skurcz, to od razu patrzę na zegarek i czekam na drugi:-D Ostatnio nie mam problemów z zaparciami i to też wydaje mi się podejrzane... Przy każdej wizycie w toalecie sprawdzam, czy aby nie ma na wkładce kawałków czopu.... Masakra! Niech już będzie po, bo powariujemy wszystkie:-D

kobity spokojnie:)
Wytrzymacie.
Mnie też krocze pobolewa, ale dlatego pewnie,że brzucho schodzi w dół do porodu i dzidzia naciska na pęcherz. To takie nieprzyjemne. Aż na wargi sromowe promieniuje. Poza tym ból w pachwinach...
Aj, bo już rodzimy w głowach naszych...:)

to mnie pocieszyłyście bo już myślałam że to ze mną coś nie tak :confused: bóle jak na okres też mam :-( moja ginka kazała mi nospe łykać i duuuuużo leżeć :-( ja do leżenia stwożona nie jestem ale jak mus to mus....:baffled: mam tylko nadzieję że dzidzia poczeka jeszcze troche z tym wychodzeniem na świat :zawstydzona/y:

A mi sie od wczoraj pojawily duszności...Nie przyjemne,ale na razie w uprawianiu sportu mi to az tak nie przeszkadza,ba nawet jak ćwicze to jest lepiej, tak więc wykupilam dzis karnet na kolejny miesiąc-ciekawe czy dam rade...:) No i w sulie to tak troche ciesze sie z tych dusznosci,bo przynajmniej poczuje jak brzuch mi sie opusci,a tak balam sie ,że tego nie zauważe,a to przeciez oznaka zblizającego sie porodu:):). Juz nie moge sie doczekać porodu-chyba nie jest ze mną dobrze,co???Ale ja tak mam! Zawsze odwrotnie do większości:):)

Widze ze zgaga wiekszosc dopadla-niestety....ale coz poradzic...jeszcze ciut i przejdzie....:-D:-D:-D

Jak za dużo zjem lub za dużo sie schylam, zgage mam murowaną.

Mi przechodzi po tym regularnym musli z rana.
A truskawek już sił jeść nie mam.
Mam teraz napad na nektaryny. jem tonami. Tak jak banany:)

Ja pochłaniam arbuza tonami!! :sorry2:

Może chodzi o ból związany ze spojeniem ... Mnie właśnie przez to boli krocze :(((
I ostatnio jak Mała jest nisko i coraz częściej naciska to boli bardziej :(((

Mnie też boli spojenie i lekarz to potwierdził. Mała jest prawidłowo ułożona (do porodu) i stąd te dolegliwości.

Jeżeli chodzi o panikę to jestem zaskakująco spokojna. Mój mąż nawet zaczął mnie pospieszać, że czas najwyższy kupić rzeczy potrzebne do szpitala i spakować torbę, a ja bardzo luźno podchodze do sprawy... Przecież jeszcze mam czas, przecież zdąże... :sorry2::blink:

Moje spacerki są coraz krotsze ... spojenie boli coraz bardziej .... ehhh
Mitemil ja tez nie mam jeszcze torby spakowanej...

reklama
Ja też nadal nie spakowana, wprawdzie wszysto wala się po pokoju i tylko ciuszki trzeba wyprasować....ale skoro gin się ze mną umówił za 4 tygodnie...

Do góry