reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

reklama
Moja nowa dolegliwosc.Ratunkuuuuuuuu:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Jedna tylko tak spuchla:szok::szok:Boje sie ze cisnienie bedzie mi skakac:rofl2::rofl2:

Załączniki

• Zdjęcie0373.jpg
    Zdjęcie0373.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 28
Kasia mi tez głównie prawa puchnie bo miałam kiedyś skręconą...zobaczysz jutro rano co będzie
ja w poprzedniej ciązy byłam okrutnie cała popuchnięta - nogi jak baleroniki a ciśnienie i wyniki miałam ok...teraz na razie troche się zaczyna - stopy i dłonie...ale przechodzi przez noc

Ja ciągle jeszcze nie napuchnięta, no może ciut bo zrobiło sie ciepło. Kasie nie mam pojecia co zrobic na opuchliznę, może ogranicz sól do minimum, cos takiego mówiła położna w szkole rodzenia, ale czy pomaga nie wiem.
Ja znowu mam problem z napadami ciepła. Jest mi tak gorąco że się duszę, nie ma co prawda u nas wielkich upałw i to ciepło to raczej ze mnie niż z zewnatrz jak tak można wytłumaczyć.
Nie wiem czy to normalne w ciąży bo wcześniej tak nie miałam. Jeszcze sie zastanawiam czy czasem nie mam zbyt duzej dawki leku na tarczycę, a tym razem nie dostałam skierowania na badanie krwi bo do tej pory z ta dawka było idealnie.
A wy tak nie macie?

może ogranicz sól do minimum, cos takiego mówiła położna w szkole rodzenia, ale czy pomaga nie wiem.
mi też tak mówiła lekarka prowadząca ciążę - najlepiej w ogóle nie dosalać; i dodatkowo pilnować, żeby nie wypijać więcej niż 2-2,5 l płynów dziennie, oraz żeby pić w mniej więcej równych odstępach czasowych, bo inaczej organizm gromadzi wodę gdyż nie wie kiedy będzie następna dawka; a jak się pije regularnie, to nie ma potrzeby gromadzić;
dziwne tylko, że akurat jedna noga Ci Kasiu spuchła, a druga nie; a palce u rąk też podpuchnięte?

Kasiu to spuchniecie jest delikatnie mowiac konkretne... Jak utrzyma sie do jutra to ja bym na Twoim miejscu poradzila sie lekarza.

Dzieki za rady, o soli wiem. Martwie sie poniewaz w poprzednich ciazach mialam podobne incydenty wraz z opuchlizna skakalo cisnienie. Z Kuba lezalam w szpitalu i grozilo mi cc z tego powodu. Z Matim tez skakalo, puchlo ale lezenie dalo efekt ze przeszlo. Tylko ze teraz to to ja nie poleze:rofl2:
Andariel palce lekko podpuchniete ale obraczka nadal na swoim miejscu tez mnie to dziwi ze tylko jedna ale w poprzednich tez tak mialam moze cos z krazeniem w tej nodze, nie mam pojecia ale uprzednio tez tak bylo.
O to chodzi jak ja ratowac bo ta opuchlizna boli

Ostatnia edycja:
reklama
heh a ja znowu problem i wyzalic sie musze:zawstydzona/y: wczoraj brzuch mi opadl jeszcze nizej juz ledwo chodze przez bol kosci lonowej,nogi stawiam w rozkroku jak chodze bo bardzo boli.do tego brzusio tak ciagnie w dol ze mam wrazenie ze sie zaraz odklei i spadnie az do kostek:-(jak ja zazdroszcze kobitkom ktore zadnych dolegliwosci nie maja...

Do góry