reklama
Katarina2308
Fanka BB :)
Gosiu, źle się wyraziłam, moja wina, chodziło mi o skurcze w łydkach a nie skurcze macicy
nie mam na to sposobu,ale staram sie mniej chodzić,a wiecej lezec wtedy tego nie czuć takPiwonia, a masz jakis sposob, zeby sobie ulzyc? Bo owszem, jak juz sie "rozbujam" to jakos to idzie... ale pierwsze ruchy.. ech... ze nie wspomne o tm, ze wieczorem to juz wogole nie mam sily....
Katarina2308
Fanka BB :)
Ja będe w poniedziałek u lekarza to się spytam, póki co będę brała ten magne B6. A z tym masowaniem-no cóz, mężowi jakoś się nie chce;-)
azorek84
mama Amelii 2009
hej dziewczyny.ja znowu marudze o problemach.bylam wczoraj u lekarki bo w czwartek mialam b silne skurcze,ciagniecie brzuszka w dol (a opadl juz jakies 3 tyg temu) i silne bol jak na okres.od tamtego czasu dzidzia b malo sie rusza.lekarka mowi ze mam jakas niegrozna infekcje i teoretycznie nie ma potrzeby jej leczyc ale ze dzidzia sie mniej rusza to przepisala jakies globulki czy ktos cos wie na ten temat, ze niby te mniej ruchow i slabsze to moze byc przez te infekcje?? ja sie bardzo martwie tym ze dzidzia nagle taka spokojna sie zrobila...moze to brak miejsca???napiszcie co o tym myslicie...
kaskax25
mama wspaniałej trójki
Azorek ja pierwsze slysze zeby od infekcji dziecko slabiej sie ruszaloW tym wieku ciazy dziecko rusza sie bardzo intensywnie poniewaz ma jeszcze na to dosc miejsca. Moze slabiej odczuwasz ruchy bo malenstwo sie odwrocilo, np. jest raczkami w strone lozyska.Usg powinno pokazac wiecej, a skoro cie to niepokoi to powinnas miec usg wykonane zeby sprawdzic czy wszystko jest w porzadku
Kinia
sierpień 2009
Ja w ubiegłym tygodniu też miałam taką sytuację, że maleństwo bardzo słabo się ruszało przez 3 dni, można powiedzieć-prawie wcale. Po konsultacji telefonicznej z moim lekarzem udałam się do szpitala. Podłączone mi ktg i wszystko okazało sie być w porządku. Położna (starsza kobieta) powiedziała, że nie ma czym się przejmować, bo to mała ??? ciąża, że gdyby to był 35 tydzień, to mogłabym panikować, ale w 27 to nie powinnam. Poza tym stwierdziła, że ruchy to pewnie czuję od dwóch tygodni i już wpadam w panikę. Mówię jej, że ruchy czuje od 18 tc i że są już na tyle mocne, że brzuch mi codziennie lata, a ona dalej swoje. Później obejrzał mnie lekarz, spojrzała na ktg i powiedział, że to może być np. reakcja dziecka na zmianę ciśnienia i że jednak lepiej sprawdzać takie alarmy. Generalnie od następnego dnia ruchy zaczęły wracać do normy i teraz znów jest wesoło:-)
Motyl 12
mama Veroniki i Rysia
Ja tez dwa dni panikowałam bo małą czułam słabiutko i bardzo rzadko,ale dzis od rana to pokazała co potrafi juz wieczorem zaczeła dokazywac.Mysle ze zwiazane było to z pogoda bo od rana duszno ,zero wiatru a wieczorem zaczeło padac i tak cała noc.Rozmawiałam z Mamą i tez twierdzi ze to moze byc z cisnieniem ze takie malenistwa bardzo to czuja i mam nie panikowac.
reklama
azorek84
mama Amelii 2009
niestety w uk nie tak latwo wyprosic usg bo tu sie uwaza ze to badanie moze byc szkodliwe dla maluszka.pani doktor tylko maca brzuszek i mowi jak dzidzia lezy.moja podobno lezy na boczku glowe ma juz ulozona do dolu-taki werdykt poi macanku.
wczesniej(jakies 2.5-3 tyg temu) powiedzieli ze jest male rozwarcie ale szyjka twarda i zamknieta wiec bez paniki.na te infekcje dostalam juz wczesniej globulke ale zaraz jak ja wsadzilam to wypadla-a upewnilam sie ze na pewno doszla do samego konca.pani doktor nie sprawdzala nawet czy rozwarcie jest czy nie i co z szyjka-dala tylko globulki na 7 dni zeby sie upewnic ze ta infekcje troszke sie zlagodzi zebym sie nia nie martwila nie wiem dziewczyny wychodzi na to ze ja jestem przewrazliwiona i wydziwiam a to co mam to normalne oznaki ciazy sa...inaczej sobie tego wytlumaczyc nie potrafie
wczesniej(jakies 2.5-3 tyg temu) powiedzieli ze jest male rozwarcie ale szyjka twarda i zamknieta wiec bez paniki.na te infekcje dostalam juz wczesniej globulke ale zaraz jak ja wsadzilam to wypadla-a upewnilam sie ze na pewno doszla do samego konca.pani doktor nie sprawdzala nawet czy rozwarcie jest czy nie i co z szyjka-dala tylko globulki na 7 dni zeby sie upewnic ze ta infekcje troszke sie zlagodzi zebym sie nia nie martwila nie wiem dziewczyny wychodzi na to ze ja jestem przewrazliwiona i wydziwiam a to co mam to normalne oznaki ciazy sa...inaczej sobie tego wytlumaczyc nie potrafie