reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

Jezeli takie sa Wasz odczucia ze Was zlała bo nie jestes brytyjka to tym bardziej złuz komlejana o dyskryminacja ze wzgledu na pochodzenie,on tutaj maja chopla na tym punkcie.

reklama
Boże ta służba zdrowia u Was to o pomste do nieba woła.Ja jak mi coś nie pasuje to dzwonie o kazdej porze dnia i nocy do swojej gin i sie mną zajmuje z usmiechem na twarzy.
Nie lekceważ tego bo właśnie na tym forum naczytałam się ile to dzieci umarło Polakom przez zaniedbanie:wściekła/y:

CHOGATA to nie słuzba zdrowia tylko niektózy ludzie co tam pracuja.Ja tez jak mam problem to dzwonie do połoznej i nigdy mi pomocy nie odmówiła.Np.jak ostatnio bolał mnie pecherz to połozna kazała leciec do lekarza z próbka natychmiast i powiadomiła moja przychodnie o wizycie.Tak samo jak w Polsce sa dobrzy i zli specjalisci.Problem polega tez czasami na tym ze my jako obcokrajowcy nie wiemy gdzie sie zwrocic ,co zrobic.Duzo tu przeszłam i chetnie pomagam tym którzy czegos nie wiedza bo wiem jak potrafi byc ciezko w obcym kraju.Ogólnie słózba zrowia nie jest zła działa na troche innych zasadach ale moim zdaniem dosc sprawnie.

Boże ta służba zdrowia u Was to o pomste do nieba woła.Ja jak mi coś nie pasuje to dzwonie o kazdej porze dnia i nocy do swojej gin i sie mną zajmuje z usmiechem na twarzy.
Nie lekceważ tego bo właśnie na tym forum naczytałam się ile to dzieci umarło Polakom przez zaniedbanie:wściekła/y:
chogata-to nie jest podtrzymujace na duchu a sama juz zdazylam sie oczytac om takich sprawach...ale nie mam zamiaru sobie wkrecac takich strasznych rzeczy. i na dobra sprawe w pl macie dzieci zmierzone zwarzone co wizyta usg...szkoci uwazaja ze usg moze byc szkodliwe dla dzidzi wiec robia max 2 usg w czasie ciazy no chyba ze jest zagrozenie i musza sprawdzic.mnie w szpitalu podlaczyli tylko pod ktg i zbadali wewnetrznie i na tej podstawie stawiaja diagnoze.co kraj to obyczaj a jak zdecydowalam sie tu mieszkac to leczyc tez sie musze po szkocku.

Dziewczyny, zmienie troche temat. Która z was bierze Magne B6?Mi to zapisał lekarz, bo miałam skurcze, nie powiedział jak stosować, więc brałam je 3*1, ale skurcze nadal są. Na opakowaniu jest napisane że można do 6 tabletek na dobe.Wizytę mam dopiero w poniedziałek

Katarina, ja biore MagneB6 od poczatku, bo mam spore miesniaki..

Dawkowanie: 3*1, a gdy mialam plamienia i bole, lekarz zwiekszyl mi dawke do 3*2. Ale poza tym Magne B6 i tak biore no-spe. W przypadku skurczy bralam no-spe forte.
a tak wogole, to jesli cie niepokoja te skurcze, to lepiej idz do lekarza...

chyba juz o tym mowilyscie, ale nie pamietam na ktorym watku...

bardzo,ale tobardzo boli mnie spojenie lonowe, nie przy dotyku, ale przy ruchu. Chodzenie sprawia mi klopot, podniesienie nogi - porazka... i zauwazylam, ze jestem tam jakby opuchnieta... zreszta cala reszta na dole jest obrzmiala....
czy myslicie ze to moze byc spowodowane tym, ze Mlody juz sie przekrecil glowka w dol? wiem, bede mogla zapytac gina, ale to dopiero w poniedzialek....

reklama
chyba juz o tym mowilyscie, ale nie pamietam na ktorym watku...

bardzo,ale tobardzo boli mnie spojenie lonowe, nie przy dotyku, ale przy ruchu. Chodzenie sprawia mi klopot, podniesienie nogi - porazka... i zauwazylam, ze jestem tam jakby opuchnieta... zreszta cala reszta na dole jest obrzmiala....
czy myslicie ze to moze byc spowodowane tym, ze Mlody juz sie przekrecil glowka w dol? wiem, bede mogla zapytac gina, ale to dopiero w poniedzialek....
tak to jest związane po cześci z tym,że maluszek lezy główką w dół i uciska na spojenie łonowe i to jest całkiem normalne,ja tak mam w sumie od samego początku

Do góry