reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

Mi też puchną nogi ale już od kwietnia :-(, jak jestem już w domu to siedzę z nogami wyżej uniesionymi i jest lepiej, najgorzej jak po 8h przy biurku siedziałam wtedy to dopiero balony były :no:

reklama
do tej pory fikala tak ze spac nie moglam a moj maz to az sie wystraszyl ktoregos razu jak dzidzia sia wypiela pod jego reka :)byl pewien ze zaraz wyskoczy z brzuszka.mialam juz wczesniaj dni spokojniejsze ale nie az tyle i nie tak spokojne wiec sie zastanawiam co sie dzieje..a wiadomo ze maly czlowieczek tak samo jak dorosly ma swoje humory-i do tego kobitka to tym bardziej-ale jak wspomnialam nigdy przez tyle dni sie nie zdarzalo i nie takie niemrawe ruchy.

podobnie jak deli nie narzekam na jakieś znaczne puchnięcie, ale za to coś mi się stało w stopę ze 2 tyg. temu, jak zrobiłam maraton prawie 3-godzinny i to w szybkim tempie (biegłam po wyniki, potem od razu do lekarza no i z powortem, wszystko pieszo);
od tamtego czasu wystarczy, że się przejdę powiedzmy 30 min. i wracam do domu kuśtykając! nawet jak nigdzie nie wychodzę, to pod koniec dnia noga boli;

Tez mam takie dni że czuje małą słabiej. Dzisiaj sie okazalo że Jagódka jest ustawiona blisko kręgosłupa i dlatego ją slabiej czuję, a to z koleji tlumaczy moje częstsze problem z kregoslupem.

Dziewczyny mam do pytanie......w 23 tyg ciazy bylam u gina i moje malenstwo wazylo 590g dzis czyli w 27 tyg poszkam do gina i moja kruszyna wazy juz 1300g...lekarz powiedzial mi ze dzidzia za szybko przybrala na wadze...moze ktoras z was mi dorodzic?prosze albo napiszcie ile wazy wasza dzidzia...dodam ze dowiedzialam sie dzis ze mam troche za malo wod plodowych:(prawie pol dnia przeplakalam z nerwow...:(

reklama
Ja się pochwale ze z ciążowych dolegliwości nic na razie mi nie dolegało!! Tylko raz wymiotowałam ale mdłości nie miałam:)) Nogi tez na razie nie puchną:)) Mimo tego ze nadal prowadzę aktywny tryb życia. jedyne co mnie spotkało to wysypka. Od grudnia na nadgarstkach od strony wewnętrznej co jakiś czas wyskakiwały mi takie małe czerwone krosteczki ale szybko znikały. Lekarz mówił ze wysypki na skórze w ciąży są normalne. Ale tym razem oprócz na nadgarstkach wysypka pojawiła się na brzuszku, na i nad biodrami i na wewnętrznej stronie reki od nadgarstka po pachy. Mam to już prawie tydzień ale jak byłam u lekarza nie widział nic w tym dziwnego. Pomału schodzi (zastosowałam kuracje wapienna) ale to tak swędzi ze szok!!!

Do góry