reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

ja od od początku ciąży miałam zgagę może ze 3 razy... od dobrego miesiąca nie mam praktycznie żadnych dolegliwości, a do końca jeszcze trochę zostało, no i podobno w III trymestrze coś się zawsze przypląta :eek::crazy:

reklama
A to dopiero...:confused2:nie słyszałam o tych włoskach.Mnie czasami też wieczorem popiecze zgagunia.:tak:
Od niedawna jak pochodzę sobie więcej, to bolą mnie nogi i stopy najbardziej.

no to mi się chyba zaczęły te obolałe giry:wściekła/y:

nic specjalnego nie robie tyle co do pracy, do sklepu chodze na nich - w domu nie wiele- bo własnie siły sprzątać nie mam a nogi bolą mnie tak jakbym była po wycieczce górskiej...myślałam że one dopiero wtedy jak brzucho będzie duży z przeciążenia, a to widać za sprawą krążenia itd. musi być

a co do zgagi to współczuje - raz zjadłam drożdzówke i na drugi dzień męczyła mnei zgaga:szok:i to taka że jeszcze ją pamietam...

Piwonia no więc sprawdziłam!
koleżanka miała zgagę jakies 3-4miesiące!! i jej córa ma kłaki do ramion!!!

a nogi to mnie zawsze wieczorami bolą, codziennie jakby co za tą moją czwórką robie kilometrów a kilometrów:tak:

reklama
Coś takiego o ZGADZE

Prawie wszystkie kobiety w ciąży cierpią z powodu zgagi. Pij codziennie przez tydzień lub dwa sok z białej kapusty (kupisz go w sklepie ze zdrową żywnością i aptece) lub żuj imbir czy migdały. Tę dolegliwość może złagodzić także wypicie przed posiłkiem herbaty z tysięcznika pospolitego lub z lnu. Jedną łyżeczkę herbaty ziołowej zmieszaj z połową litra zimnej wody, odstaw na 6-10 godzin, od czasu do czasu miksturkę zamieszaj. Uwaga! Zawsze ją podgrzewaj przed wypiciem!

spotkałyście się z jakąś solą do moczenia nóg specjalną dla ciężarnych?podobno jest ale nie moge znaleźć:no:

Do góry