reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dolegliwości

Mi to tak trochę twardnieje brzuch jak się parę godzin nachodzę ale samo przechodzi...
a poza tym - nie chciałabym zapeszac ale samopoczucie bardzo dobre - bo że tam od czasu do czasu jakaś zgaga albo chwile w krzyżu połupie jak się za dużo przy małym narobię to nic...kręgosłup na razie ok - mi pomaga pływanie, zresztą przez wiele lat pływałam bardzo dużo i może dzięki temu mięśnie kręgosłupa silniejsze- to pomaga, polecam wypady na basen!!!
ale jednej rzeczy obawiam się strasznie - w pierwszej ciązy mały mi uciskał na nerw kulszowy i miałam rwę - to jest dziewczyny dopiero ból na maksa, ruszać się prawie nie mozna :( no ale w sumie bez sensu obawiac się na zapas - może tym razem mnie to ominie...

reklama
U mnie podobnie w 2 ciązy 4 *1 fenoterol plus isoptin,Teraz 3*1 Asmag forte i 3 * 1 scopolan jak nie pomaga to nos-pa forte :wściekła/y:

fenoterol dostałam w 28 tyg ciązy przy wyjsciu ze szpitala. U mnie było 4*1 bo wyladowalam z czynna akcja porodową. Przez 5 dni podawali mi fenoterol i codzienie dawka sterydów. Po 5 dniach na lekach mialam prawie 3 cm rozwarcie a ordynator twierdził ,ze bedziemy rodzić. Dzieku Bogu wszystko mineło ja wyszlam po 2 tyg a Kuba urodził sie w 38 tyg .fenoterol bralam do 35 tyg jakoś tak

Ja mam pytanie co do tego stawiania się macicy. W moim przypadku mam dni, kiedy brzuch jest cały twardy i dni kiedy jest miękki. Myślałam, że to kwestia jak dziecko się ułoży plecami czy nie. Ale po Waszych postach to już sama nie wiem.

Czy to twardnienie brzucha jest jakoś ograniczone w czasie 5 min, 1godz itp? Tak jakby skurczy, czy może jest tak jak u mnie bardziej długoczasowo?

Ja mam pytanie co do tego stawiania się macicy. W moim przypadku mam dni, kiedy brzuch jest cały twardy i dni kiedy jest miękki. Myślałam, że to kwestia jak dziecko się ułoży plecami czy nie. Ale po Waszych postach to już sama nie wiem.

Czy to twardnienie brzucha jest jakoś ograniczone w czasie 5 min, 1godz itp? Tak jakby skurczy, czy może jest tak jak u mnie bardziej długoczasowo?

Ja tez tak mam jak Ty... Balam sie ze to sa skurcze przed porodowe poniewaz u mnie w rodzinie czesto kobiety maja problem z donoszeniem ciazy ale gin powiedzial ze wszystko jest ok... mam brac magnez i nie stresowac sie bo to jest gorsze jeszcze od mojego twardniejacego brzucha...

Witam Was serdecznie, wprawdzie na forum sie nie udzielam to jednak czytam każdego dnia forum.Tak naprawdę muszę zapytać Was o kilka rzeczy.
Stwierdzono u mnie przodujace łożysko. Czy ktoś ma większą wiedzę na ten temat jak ja?\
Moje drugie pytanie dotyczy rodzajów bólu jaki odczuwam w ciąży. U mnie to 19 tydz.
Odczuwam bole
klujace w kroczu
parte w brzuchu
ogolnie dyskomfort przy lezeniu
darte gdzies na dole

czy powinnam szczegolnie zwrocic na ktores uwage.
To moja pierwsza ciaza...poradzcie

Pozdrowionka

Witam

Plecy bolą mnie jak stoje i jak leże- ból czuje części ogonowej. Kłujace bóle sa jakby w srodku w pochwie a te parte przypominaja troche bóle miesiaczkowe. trudno to wytłumaczyc.
Mam jeszcze pytanie... co oznacza jak twardnieje brzuch?????????
Wszystko jest dla mnie nowe i zaczynam sie czuc zmeczona. Wszyscy mnie strasza , a ja nie dokonca wiem jak mam rozumiec sygnały mojego własnego ciała

Pozdrawiam

reklama
Syrena radze wybrac sie do lekarza, on ci wszystko wytlumaczy a jesli cos sie dzieje zapisze leki, lepiej trzy razy cos sprawdzic niz jedno zaniedbac.
Twardneijacy brzuch moze oznaczac skurcze, a przedwczesne skurcze moga wywolac na tym etapie poronienie troszke pozniej przedwczesny porod. Choc moga to byc niegrozne skurcze przygotowujace macice do porodu ktore pojawiaja sie w tych tygodniach ciazy. Jednak radze skontaktowac sie ze swoim lekarzem

Ostatnia edycja:
Do góry