to tylko pozazdrosciceeeee to ja po wypiciu herbatki zawsze usypiam![]()
reklama
ja zazwyczaj wstaję w nocy raz, czasem ok 3, czasem ok 5...załapię się przy tym czasem jak moje dziecko nawija przez sen a potem 6.45 pobudka do pracy
zazwyczaj jestem tak zmęczona i śpiąca że nie mam większych problemów z zasypianiem, no może jakoś wyjątkowo mi się zdarzyły...
zazwyczaj jestem tak zmęczona i śpiąca że nie mam większych problemów z zasypianiem, no może jakoś wyjątkowo mi się zdarzyły...
andariel
mama super dwójki :]
dziewczyny, czy Was też bolą tak okrutnie sutki?? od 2 dni normalnie nie mogę myśleć o niczym innym, skupić się itp. Do tej pory czułam tylko takie napięcie całego biustu, ale teraz wyraźnie dokucza ból samych sutków; do tego czasem (szczególnie po nocy) znajduję na piżamie ślady jak po mleku! to możliwe, tak szybko?? i tak już będzie do końca?
andariel
mama super dwójki :]
dzięki, to mnie trochę uspokoiłyście
dziś już nic nie boli, ale w weekend cierpiałam;
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
majaam
majaam
Znalazłam coś takiego, właściwie to na temat zatrucia ciążowego, ale wreszcie coś konkretniejszego, dla takich ja, nałogowo przytulających się do kibelka.
W pierwszym okresie pacjentki najczęściej skarżą się na nudności i wymioty. Ich przyczyną są gwałtowne zmiany hormonalne. To nie jest objaw niepokojący. Wymioty można złagodzić, jedząc np. śniadanie w łóżku powoli, w idealnym spokoju. Pokarmy powinny mieć zdecydowany smak (kwaśne, słodkie, ostre), a także temperaturę (gorące lub zimne). Wszelkie potrawy papkowate, mdłe, o temperaturze pokojowej mogą spowodować nudności i dodatkowe wymioty.
W pierwszym okresie pacjentki najczęściej skarżą się na nudności i wymioty. Ich przyczyną są gwałtowne zmiany hormonalne. To nie jest objaw niepokojący. Wymioty można złagodzić, jedząc np. śniadanie w łóżku powoli, w idealnym spokoju. Pokarmy powinny mieć zdecydowany smak (kwaśne, słodkie, ostre), a także temperaturę (gorące lub zimne). Wszelkie potrawy papkowate, mdłe, o temperaturze pokojowej mogą spowodować nudności i dodatkowe wymioty.
reklama