reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

a ja w przyszłe wakacje zacznę starania... mojemu dopiero o tym powiem hehehe
tak by 2 niunia urodziła się około maja :)

I różnica 2 latek będzie jak dla mnie wymarzona... Trzymajcie kciuki

reklama
Megaczka- tylko sie nie smiej, wrozka mi kilka lat temu przepowiedziala- chlopca w 3 roku malzenstwa i drugiego w 6ym,
narazie sie sprawdza:tak:
poza tym mam teorie ze mniej wysportowani panowie maja slabsze plemniki i tylko te szybsze zdaza doleciec do jajnika a to wlasnie z meskim chromosomem sa szybsze
na dziewczynke facet musi byc okazem zdrowia a moj i pali i malo sie rusza wiec plemniki slabiutkie- no ale moze chlopczyk da rade doleciec

a my planowaliśmy 3 lata i jest...a czy kontakt bedzie to sie okaże później - mam nadzieje ze chlpopaki jednak beda się jeszcze razem bawić...
polecam jednak rodzenie na wiosne :) dla naszych maluchów za szybko jakoś ładna pogoda się skończyła

no i jeszcze jedno - jak dla mnie te wszystkie roblemy niemowlęce to pikus w porównaniu z tym co jest później :) z tym że może po prostu mój Karol to taki ciężki egzemplarz- zawsze wszystko na przekór, na nie, po swojemu...na razie to Bartus - cycuś, zabawa, spanie....a potem zacznie się inne jedzenie, raczkowanie - wchodzenie wszędzie, nocnik, niechęć do ubierania, pokazywanie że wszystko na nie - tzn ja nie użalam się czy nie narzekam bo wiem ze tak musi byc i przechodzenie przez to ma swój urok i trzeba się nacieszyć bo już nie wróci - ale zarazem chcę pokazać że to nie tylko urok, że to nie jest tak że trzy miesiące ciężko a potem z górki, jak dla mnie - wręcz przeciwnie :) ;)

poza tym mam teorie ze mniej wysportowani panowie maja slabsze plemniki i tylko te szybsze zdaza doleciec do jajnika a to wlasnie z meskim chromosomem sa szybsze
na dziewczynke facet musi byc okazem zdrowia a moj i pali i malo sie rusza wiec plemniki slabiutkie- no ale moze chlopczyk da rade doleciec
hehehe Mewa to jaki cudem u mnie dziewuszka wyszla??;-):-):-)maz pali,od czasu doczasu jakies piwko czy wodeczke wypije i nie cwiczy wogole(nadwaga jest hihihih):-)nie jestem pewna czy tylko krzepa fizyczna mowi o sile plemnika;-):-D

A ja może będę przyziemna i nudna, ale... Z bólem serca muszę poprzestać na jednym dziecku. Widzę ile Martyna nas kosztuje i nie stać nas na drugie dziecko.

Gdyby nie kwestia finansowa może już bym chodziła w ciąży??

reklama
No my wlasnie tez...chcac drugie potrzebowalibysmy 5 pokojowe mieszkanie.
Moj maz jest samozatrudniony a co za tym idzie mnostwo papierzysk,segregatorow itp,wiec jeden pokoj odchodzi na tzw. ''biuro'':-D
goscinny,sypialnia,pokoj Maji i ...nastepnego dzidziusia?? nie,dzieki kto by to sprzatal:-D
A tak powaznie...moze za pare lat mi sie odmieni...albo dom postawimy...zobaczy sie.Niewiadomo co bedzie jutro a co dopiero za kilka lat:tak:

Do góry