reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości

a ja w przyszłe wakacje zacznę starania... mojemu dopiero o tym powiem hehehe
tak by 2 niunia urodziła się około maja :)

I różnica 2 latek będzie jak dla mnie wymarzona... Trzymajcie kciuki

reklama
Megaczka- tylko sie nie smiej, wrozka mi kilka lat temu przepowiedziala- chlopca w 3 roku malzenstwa i drugiego w 6ym,
narazie sie sprawdza:tak:
poza tym mam teorie ze mniej wysportowani panowie maja slabsze plemniki i tylko te szybsze zdaza doleciec do jajnika a to wlasnie z meskim chromosomem sa szybsze
na dziewczynke facet musi byc okazem zdrowia a moj i pali i malo sie rusza wiec plemniki slabiutkie- no ale moze chlopczyk da rade doleciec

a my planowaliśmy 3 lata i jest...a czy kontakt bedzie to sie okaże później - mam nadzieje ze chlpopaki jednak beda się jeszcze razem bawić...
polecam jednak rodzenie na wiosne :) dla naszych maluchów za szybko jakoś ładna pogoda się skończyła

no i jeszcze jedno - jak dla mnie te wszystkie roblemy niemowlęce to pikus w porównaniu z tym co jest później :) z tym że może po prostu mój Karol to taki ciężki egzemplarz- zawsze wszystko na przekór, na nie, po swojemu...na razie to Bartus - cycuś, zabawa, spanie....a potem zacznie się inne jedzenie, raczkowanie - wchodzenie wszędzie, nocnik, niechęć do ubierania, pokazywanie że wszystko na nie - tzn ja nie użalam się czy nie narzekam bo wiem ze tak musi byc i przechodzenie przez to ma swój urok i trzeba się nacieszyć bo już nie wróci - ale zarazem chcę pokazać że to nie tylko urok, że to nie jest tak że trzy miesiące ciężko a potem z górki, jak dla mnie - wręcz przeciwnie :) ;)

poza tym mam teorie ze mniej wysportowani panowie maja slabsze plemniki i tylko te szybsze zdaza doleciec do jajnika a to wlasnie z meskim chromosomem sa szybsze
na dziewczynke facet musi byc okazem zdrowia a moj i pali i malo sie rusza wiec plemniki slabiutkie- no ale moze chlopczyk da rade doleciec
hehehe Mewa to jaki cudem u mnie dziewuszka wyszla??;-):-):-)maz pali,od czasu doczasu jakies piwko czy wodeczke wypije i nie cwiczy wogole(nadwaga jest hihihih):-)nie jestem pewna czy tylko krzepa fizyczna mowi o sile plemnika;-):-D

A ja może będę przyziemna i nudna, ale... Z bólem serca muszę poprzestać na jednym dziecku. Widzę ile Martyna nas kosztuje i nie stać nas na drugie dziecko.

Gdyby nie kwestia finansowa może już bym chodziła w ciąży??

reklama
No my wlasnie tez...chcac drugie potrzebowalibysmy 5 pokojowe mieszkanie.
Moj maz jest samozatrudniony a co za tym idzie mnostwo papierzysk,segregatorow itp,wiec jeden pokoj odchodzi na tzw. ''biuro'':-D
goscinny,sypialnia,pokoj Maji i ...nastepnego dzidziusia?? nie,dzieki kto by to sprzatal:-D
A tak powaznie...moze za pare lat mi sie odmieni...albo dom postawimy...zobaczy sie.Niewiadomo co bedzie jutro a co dopiero za kilka lat:tak:

Do góry