reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości

reklama
Ja tez dostalam juz pierwsza miesiaczke, na szczescie nie bolalo i malo lecialo...he,he...:-D

Basia,bo jak karmimy piersia, to mamy zaburzone cylke i nie beda one regularne jeszcze....wiec nie stresuj sie ,to normalne...:happy:

ja też nie mam i szczerze mówiąc liczę, że dopóki będę karmić wyłącznie piersią (czyli jeszcze jakieś 2 miesiące), to okresu nie będzie;

kreska cieniutka i ledwo widoczna, pępek normalny;

myślę pomału o drugim dziecku - wciąż się zastanawiam jak to ugryźć, czy lepiej jak najmniejsza różnica wieku czy może nieco odchować córę i dopiero potem kolejne? z drugiej strony, jak się człowiek już odnajdzie w nowej roli, poukłada sprawy z maluszkiem, to czy przypadkiem się potem nie rozleniwi? a czas jednak leci, potem się już gorzej do formy dochodzi, a i sama ciąża może ciężej przebiec...
a Wy dziewczyny macie dzieciątko z małą różnica wieku w stosunku do poprzedniego?

Ostatnia edycja:
andariel,ja mam az 6 lat roznicy,bo jak powiedzialas,czlowiek sie rozleniwil z pieluch sie wyroslo...he,he....a potem trodno bylo sie zdecydowac,maz to i tak jeszcze nie chcial,ale ja sie zaparlam....:-D:-D:-D
Ale teraz za to Gosia mi duzo pomaga,przypilnuje chwile,jak musze na chwile wyjsc,czy pobawi sie z mala....ale za to z poczatku zazdrosna byla i to bardzo....:sorry:

no właśnie, między mną a siostrą jest 4 lata różnicy i powiem Wam, że dopiero jak byłam pod koniec liceum, to złapałyśmy kontakt lepszy; a wcześniej to ona była dla mnie wciąż za smarkata; traktowałam ją jak dziecko, podczas gdy ja byłam już taka dorosła;-)
ponoć najfajniejsza różnica to 2 lata? chyba każda sytuacja ma swoje plusy i minusy; a moja ciotka ma jedno dziecię ze stycznia, a drugie z grudnia;-) i obie cesarki;

My chcemy różnice tak około 2 lat, by za duża nie była :).
Planowałam też od razu, ale cesarka była poza tym mała dała mi popalić przez 3 mc więc na pewno min różnica 2 lata.
Może nie tyle mała dała popalić, co jej kolki itp. historie.

hmnmm sempe powiadasz jeszcze jedno dzieciatko??????????
moj tez mowi ze powinnismy miec jeszcze jedno bo najmlodsza jak jedynaczka bedzie bo za duza roznica wieku heheheh
a co do tej roznicy to u nas najpierw byly 3 lata....a potem poltora roku.....i miedzy ta najmniejsza najwieksza roznica to 15 lat.....potem 12 i 11.......powiem ze im mniejsza tym lepiej sie dzieciaki dogaduja.....u nas choc tylko 3 lata byly to niestety widac roznice......te 2 mniejsze lepiej sie dogaduja.....
hmmmm....ja to chyba raczej juz nie bede rodzic......tak mysle.....zreszta biore tabsy antywlamaniowe wiec mi nie grozi......heheh

reklama
My też planujemy drugą dzidzię i jak Julianka skończy roczek to od sierpnia może lipca zaczniemy starania o rodzeństwo :tak: A tak wogóle to moja siostra jest w ciąży i w marcu urodzi się jej drugi synek. I tak patrząc na nią to dla mnie jednak 4 lata między dziećmi to za duża różnica.

Do góry