reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

Ja nie karmie...biore tabletki 21 dni i 7 przerwy.
No i wczoraj wzielam ostatnia...i te moje plamienia sie jeszcze nasilily...:szok:
To nie wiem jak okres bedzie wygladal...:eek:
Albo teraz bede plamic dwa tygodnie...jesli nie caly miesiac:shocked2:

reklama
JestemJolka- takie plamienie normalne jest przy pierwszym opakowaniu tabletek,
tez tak mialam jak zaczelam brac a bylo to kilka lat temu, zapamietalam bo sie przestraszylam i polecialam do lekarza i uspokoil ze normalne, drugie opakowanie juz bez plamien bylo:tak:

No ja po kolejnej wizycie, i co? nic nadal nie wiem konkretnego, wizyta była szybka bo się śpieszyłam do marcela, na usg tak samo jak ostatnio, czyli jajnik w przygotowaniu do złuszczenia, i niby mam owulację, hormony wyszły ok. i morfologia ok. A tamto podejrzenie poronienia czy innego świństwa to chyba wyobrażenie mojego gina który jest nadgorliwcem, ale chyba lepiej tak niż jakby miał olewkowo traktować i nie sprawdzać dokładnie...uff, w każdym razie mówił że po okresie mam przyjść a jeśli okres nie przyjdzie to 5 listopada na wizytę
Znowu się cholera nachodzę do niego, a myślałam że będzie spokój po ciąży :dry:
a i ze współrzyciem się kazał wstrzymać w miarę możliwości... małż się podłamał :eek:

a i hemoroidy powróciły z siłą komety... normalne masakra
ech

Ostatnia edycja:
hejka
ja tez biore tabletki jednoskladnikowe tu nazywaja sie noriday a w polsce zdaje sie cerazzette...
i po tydogniu od rozpoczecia 1 opakowania tez mialam krwawienie ale sie skonczylo po okolo 8 dniach...teraz juz zaczelam kolejne opakowanie czywiscie bez przerwy i zobaczymy....

skonczy skonczy
ja tez myslalam ze tez konca nie bedzie i poszlam do lekarza ale to norma.....potem podobno albo sie krwawi co jakis czas albo wcale......zobaczymy....ale ja dlugo ich brac nie bede bo wole wrocic do swoich tabletek ktore bralam wczeniej microginon( tutaj to ovranette)
juz piersia nie karmie wiec moge do moich powrocic bo jakos do tych jednoskladnikowych zaufania nie mam heheheheh

ja po wizycie, wszystko ok, ufffff....

co do bezpiecznego seksu, to doktorka mi powiedziała, że głównie nocne karmienia zapewniają "bezpieczeństwo"; jeśli się karmi wyłącznie piersią i przerwy między karmieniami nie są dłuższe niż 6 godzin, to przez pierwsze 3-4 miesiące można być spokojnym; potem ponoć ten procent spada i już nie ma gwarancji;

ja po wizycie, wszystko ok, ufffff....

co do bezpiecznego seksu, to doktorka mi powiedziała, że głównie nocne karmienia zapewniają "bezpieczeństwo"; jeśli się karmi wyłącznie piersią i przerwy między karmieniami nie są dłuższe niż 6 godzin, to przez pierwsze 3-4 miesiące można być spokojnym; potem ponoć ten procent spada i już nie ma gwarancji;

oczywiście ja to biorę przez palce...ale czy mówiła ze nawet przy okresie mozna byc spokojnym? bo to chyba jak jest okres to musi mieć się co złuszczac chyba, czyli jajeczko musiało byc:eek:

reklama
Do góry