reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

o ja miałam wizyte w piątek, wszystko ze mną ok i w koncu mozemy z mezem pofiglowac a ze my lubimy często i gęsto:-D:-D to dostałam tabletki AZALIA mam nadzieje ze działają od pierwszej tabletki;-);-)

maggie nie zaciekawie u Ciebie, mam nadzieje ze antybiotyk pomoze
Sempe-moja doktor też przepisała mi tabletki Azalia -a mam pytanie miałas juz okres?--bo ja jeszcze nie , tabletek jeszcze nie kupilam ,a napisz ile kosztują-doktorka mówiła żebym najpierw poczytała skutki uboczne tak mnie nastraszyła ,że sie wacham -

reklama
hej, ja ostatnio podczytuje a sił brak by pisać,
po wizycie u gina złapałam takiego doła że hej :-(
byłam pewna że wszystko ok. a po badaniu na fotelu kazał iść na usg dopochwowe bo coś mu nie pasowało poza tym bolało mnie przy badaniu podbrzusze
okazało się że jajnik prawy jest gruby i gotowy do złuszczenia czyli to co miałam to wg. niego nie okres :no: skonsultował się z gin ktora przymmuje obok i oboje oglądali to moje wnętrze :-(
stwierdzili że skoro współżyłam to może poronienie :no::zawstydzona/y::eek: ja mu na to że zabezpieczaliśmy się prezerwatywą która na pewno nie pękła
ale kazał zrobić mi badania morfologie i hormony poza tym test ciążowy który wyszedł negatywny bo on nie wie skąd to krwawienie było i że to raczej na pewno nie był okres :eek: i że może po łożysku jakieś odchody jeszcze??
dostałam DUOMOX i dopochwowe tabletki i czekam na okres, albo na jakieś bóle wtedy mam do niego iść :-(
-----Kochana Maggi ,a biorac duomox karmisz piesią, bo szkoda by było żebys przestała .Dbaj o siebie -wszystko bedzie dobrze ,może to jednak miesiaczka lekarze sie czasami mylą.,tak jak bylo ze mna .pozdrawiam

Maggie-trzymaj się, a moze i skonsultuj jeszcze z jakimś innym ginem? bo to takie troche nie za ciekawe jak on nie wie co to może być...mógłby chociaż jakies pomysły mieć...a przed długo już nie krwawiłaś? bo u mnie to było tak że niby już nie krwawiłam ale po wysiłku dużym znów troche krwawienie wracało...no i fakt-lekarze mogą się mylić!!!
ja ide jutro do swojego a najwiekszy problem na ten moment mam taki ze chyba musze z małym isc bo moja mama ma angine a mąż w Gdyni wiec urwac sie nie moze jak by mógł w pracy...a przekładać wizyty nie chce bo mam problemy z piersią :(
na okres w najbliższym półroczu a może i w ciągu roku to nie liczę :) przynajmniej tak miałam z Karolem że dostałam dopiero półtora miesiąca po skończeniu karmienia czyli ponad rok po porodzie...czyli miałam prawie 2 lata bez - miodzio :)

oj maggie, aleś mnie teraz nastraszyła... bo u mnie też niby wsio ok, nawet odwołałam wizytę u gina bo mi się iść tam nie specjalnie chciało:zawstydzona/y:, a teraz mam stracha...
oby było u Ciebie dobrze, może faktycznie tak jak radzą dziewczyny skonsultować to jeszcze z innym lekarzem?

Sempe-moja doktor też przepisała mi tabletki Azalia -a mam pytanie miałas juz okres?--bo ja jeszcze nie , tabletek jeszcze nie kupilam ,a napisz ile kosztują-doktorka mówiła żebym najpierw poczytała skutki uboczne tak mnie nastraszyła ,że sie wacham -
tabletki te kosztują ok 30zł opakowanie 28tabletek i bierze je się non stop, KAZDY lek ma skutki uboczne, mnie polecił je jeden z lepszych ginekologów w Poznaniu a okresu jeszcze nie miałam i tak jak BASKA dostanę pewnie po zakonczeniu karmienia, tak miałam tez poprzednio

dziekuje wszystkim za dobre słowa, też mam nadzieje ze bedzie ok.
-----Kochana Maggi ,a biorac duomox karmisz piesią, bo szkoda by było żebys przestała .Dbaj o siebie -wszystko bedzie dobrze ,może to jednak miesiaczka lekarze sie czasami mylą.,tak jak bylo ze mna .pozdrawiam
tak, karmię cały czas, na duomoxie napiane jest ze przenika niewielka ilosc amoksycyliny z pokarem :/ boze mam nadzieje ze to nie bedzie miało wpływu na Marcela
Maggie-trzymaj się, a moze i skonsultuj jeszcze z jakimś innym ginem? bo to takie troche nie za ciekawe jak on nie wie co to może być...mógłby chociaż jakies pomysły mieć...a przed długo już nie krwawiłaś? bo u mnie to było tak że niby już nie krwawiłam ale po wysiłku dużym znów troche krwawienie wracało...no i fakt-lekarze mogą się mylić!!!
może skonsultuję fakycznie... chociaż ten prowadził całą moją ciążę i było ok..
on twierdził albo poronienie :szok: albo łożysko pozostawiło jakiś ślad nie wiem konkretnie o co chodziło z tym :/
połóg mój skończył się żółtawą wydzieliną a po ok. 8 dniach współżyłam z mężem a potem po 4 pojawił się ten niby okres... :eek: trwał 7 dni i w sumie nie był obfity ale mi to wyglądało na okres :shocked2:
oj maggie, aleś mnie teraz nastraszyła... bo u mnie też niby wsio ok, nawet odwołałam wizytę u gina bo mi się iść tam nie specjalnie chciało:zawstydzona/y:, a teraz mam stracha...
oby było u Ciebie dobrze, może faktycznie tak jak radzą dziewczyny skonsultować to jeszcze z innym lekarzem?
andariel nie bój tylko śmigaj do lekarza, lepiej sprawdzić jak tam się zagoiło wszystko, ja mam nadzieję że u mnie to się rozejdzie po kościach i nic poważnego z tego nie wyniknie :-(

a bo wczoraj receptę dostałam i ciut się boję bo przed ciążą brałam anty 11miesięcy i 10 kg nadwagi się nabawiłam,do tego libido klapło i w ogóle:/

reklama
Mi też przypisała tabletki Azalia :tak:
Ale ja szczerze mówiąc chyba ich nie wykupię :zawstydzona/y: bo jakos nie chce brać tabletek anty :-(
Wiem że libido mi wtedy spada i wkurzam się a poza tym nie chciałabym już przytyc skoro udało się tak ładnie schudnąć :sorry:
Chyba pozostaja gumki :confused2:

Do góry