reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

Miranda bo na wyspach cala antykoncepcja jest za free-hormony w tabletkach,zastrzykach czy plastrach i wkladki i prezerwatywy hehe robia tak bo yu marzeniem kazdej nastolatki jest byc w ciazy-podobno to jest bardzo cool :szok:a pozniej wiekszosc z tych malolat mowi ze jak by wiedzialy ze tak ciezko jest z ta ciaza to nigdy by sie nie zdecydowaly-dla nich ciaza to tylko brzuszek i nic wiecej:szok::eek:

reklama
tez prawda.jakis czas temu lecial w tv reportaz o maloletnich mamach w UK i powiem wam ze to jakas parodia jest.dostaja mieszkanie, dostaja kase na mieszkanie, na dziecko,na siebie.a pozniej dziecko mamie podrzucaja i moga balangowac :szok::wściekła/y:w tym reportazu wlasnie 15 letnia dziewuszka mowila ze ona nie wiedziala ze ciaza jest taka ciezka do zniesienia i te kopniaki bo myslala ze to tylko brzuszek bedzie i nic wiecej(mogla sobie poduszke pod bluzke wlozyc:wściekła/y:) a jak urodzila maluszka to po tyg plakala ze "no jak to-na reklamach i filmach to taka sielanka z dzidzia a ja mam koszmar":szok::eek::eek:szkoda slow-ale w sumie dzieki tym durnym malolatom mamy antykoncepcje za free:zawstydzona/y::sorry:

tez sporo o tym słyszałam, ale jest jeszcze jeden powód - dużo gwiazd ma dzieci lub jest w ciąży i smarkule też chcą. Głupota totalna, ale rodzice powinni je zabrac do kogoś kto ma niemowlaczka i pokazac jak to naprawde wygląda. takim nieodpowiedzialnym nastolatkom które sie nie wysilają żeby przemyśleć decyzje to nawet zwierzaka nie powinno sie powierzac a co dopiero dziecko :wściekła/y:

A ja musialam za tabletki dac 60 € :crazy: Ale na 6 miesiecy :-p wiec wcale nie duzo...10 € na miesiac wychodzi a mam niemiecki odpowiednik jeanine.Gdy kupowalam je w PL to placilam ponad 100 zl. na 3 miesiace.Wiec w sumie prawie na to samo wychodzi.

A ja mam plasterki więc miesięczne anty 50zł mnie wynosi
Tabletki tańsze, ale jakoś wole raz na tydzień przykleić plasterek i mieć z głowy

hej, ja ostatnio podczytuje a sił brak by pisać,
po wizycie u gina złapałam takiego doła że hej :-(
byłam pewna że wszystko ok. a po badaniu na fotelu kazał iść na usg dopochwowe bo coś mu nie pasowało poza tym bolało mnie przy badaniu podbrzusze
okazało się że jajnik prawy jest gruby i gotowy do złuszczenia czyli to co miałam to wg. niego nie okres :no: skonsultował się z gin ktora przymmuje obok i oboje oglądali to moje wnętrze :-(
stwierdzili że skoro współżyłam to może poronienie :no::zawstydzona/y::eek: ja mu na to że zabezpieczaliśmy się prezerwatywą która na pewno nie pękła
ale kazał zrobić mi badania morfologie i hormony poza tym test ciążowy który wyszedł negatywny bo on nie wie skąd to krwawienie było i że to raczej na pewno nie był okres :eek: i że może po łożysku jakieś odchody jeszcze??
dostałam DUOMOX i dopochwowe tabletki i czekam na okres, albo na jakieś bóle wtedy mam do niego iść :-(

o ja miałam wizyte w piątek, wszystko ze mną ok i w koncu mozemy z mezem pofiglowac a ze my lubimy często i gęsto:-D:-D to dostałam tabletki AZALIA mam nadzieje ze działają od pierwszej tabletki;-);-)

maggie nie zaciekawie u Ciebie, mam nadzieje ze antybiotyk pomoze

Ostatnia edycja:
reklama
Maggie współczuje i trzymam kciuki by wszystko szybko się wyjaśniło i było dobrze.

Aniu co do plasterków to ja jestem z nich bardzo zadowolona. Efektów ubocznych po nich żadnych nie miałam :). Stosowałam je ponad rok przed zajściem i byłam bardzo zadowolona. Poczytam później to ci napisze jakie mogą być efekty uboczne.

Do góry