reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

normalnie załamałam się, dostałam okres i tak mnie boli brzuch od wczoraj że hej :-:)-:)-( nie spodziewałam się że dostanę tak szybko karmiąc piersią :-(
poza tym Marcel ma katar i noc nieprzespana, łeb mi pęka, idę spać
czy któraś z Was już też dostała @ ?
bo wiem że aneczka mówiła że już ma...
Maggen jaki duży juz MARCEL -U mnie jeszcze sucho - Jeszcze nie byłam u ginekologa ,chociarz niebawem sie będe musiala wybrac .A na dzisiejszy dzien niewiem ,czy po porodzie ,a przed okresem juz moge zajśc w ciaże ?jak to jest ,czy u każdej z nas jest jednakowo ?-POZDRAWIAM

Jeszcze nie ma 6 tygodni po porodzie - nie mam chęci na sex-moze strach przed ciążą i to wszystko tak za szybko może wiecej czułości potrzebuje i zrozumienia -nic na sile -A może i zmeczenie ,czuwaniem nad dzidziem --zobaczymy za pol roku -

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Oj z tym wyglądem po ciąży to jest nie fajnie - ja się czuję jak dojna krowa połączona z jakimś rozepchanym worem. Smaruję się jakimiś ujędrniaczami ale skóre mam wiotką jak pergamin a brzuch to jakiś zwis jest :-:)-:)-( I generalnie mam jakąś impotencję - może głęboko w "głowie" mam ochotę na przytulanki ale ciało jakieś drentwe i nie reaguje :-:)-( we wtorek idę do gina - zobaczymy co powie. Poza tym ja mam jeszcze jeden ból - Antek urodził się "wielki" i ja się boję, jak to teraz będzie...

mju-czy bedziesz prosiła ginekologa o tabletki antykoncepcyjne -a czy karmisz piersia ?-bo ja pewnie juz tez pojade we wtorek lub srode .Ja mam taki sam bol co i Ty .pozdrawiam

nikola66 w ciaze mozesz zajsc bardzo szybko po porodzie.nawet jak nie ma miesiaczki i karmisz piersia.zona mojego kolegi byla na 100% przekonana ze jak okresu brak to mozna szalec i po 3 mcach od porodu znowu byla w ciazy-i to zagrozonej od poczatku bo to jeszcze za wczesnie dla organizmu:zawstydzona/y:ja juz dostalam tabletki ale na przytulanki tez brak ochoty u mnie:zawstydzona/y:ja mam jeszcze jakies rozwarcie (choc od paru dni zdaje sie zmniejszac) i nie wiem czy to normalne.a jak mi sie chcialo i sprobowalismy(z gumka-a ja mam od nich alergie:zawstydzona/y::-() to wszystkie szwy czolam w srodku a teraz to sie chyba obawiam tego dyskomfortu...:zawstydzona/y::no:

mju-czy bedziesz prosiła ginekologa o tabletki antykoncepcyjne -a czy karmisz piersia ?-bo ja pewnie juz tez pojade we wtorek lub srode .Ja mam taki sam bol co i Ty .pozdrawiam
Nie - ja nie chcę tabletek - brałam przez 5 lat zanim zaczełam starania o Anielkę i jak odstawiłam to się okazało, że sex jest nie tylko fajny ale rewelacyjny! Facet się nie zmienił, "technika" się nie zmieniła tylko mi libido wróciło do normy i od tej pory postanowiłam - nigdy więcej tabletek - nie odbiorę sobie tej przyjemności (jeśli jeszcze kiedykolwiek wróci mi ochota).

A co do lęków "poszwowych" to pamiętam, że mi gin po pierwszym porodzie ( a byłam mocno poszyta) przepisała GYNALGIN (mam nadzieję, że dobrze pamiętam) - to było w maści i powodowało uelastycznienie czy coś takiego - tak, żeby "pierwszy raz" nie bolał i rzeczywiście było spoko.

Dziekuję azorek za tak ważna wiadomośc jesteś wielka .Kurde ,a ja myślałam inaczej .a mju -masz racje tabletki tak maja ,ja brałam zwykły regawidon -tak samo miałam pare razy miałam spiralke -ale obce cialo w macicy --to nie dla mnie stany zapalne mialam non stop -prawego jajnika i ciagle miałam ta spiralke usuwana nawet w szpitalu .A z tym lękiem to wszystko minie -to tylko teraz tak jest -ale żel nawilżający musze kupić -na wszelki wypadek -całuski Wam

Ja szczerze mowiac nie zauwazylam bym po tabletkach miala zmniejszone libido;-)Na poczatku znajomosci z mezem zaczelam brac i bralam przez jakies 4 lata i bylo dobrze...ja to wrecz zaobserwowalam u siebie zmniejszone libido gdy je odstawilam:szok:...albo tylko mi sie tak wydaje,bo wiadomo,ze pierwsze lata znajomosci i malzenstwa to wielka fala namietnosci,ktora z czasem maleje;-)

Ostatnia edycja:
nikola66-ja tez kiedys myslalam (po tym jak uslyszalam ze po porodzie to po ok 6mcach okres) ze mozna szalec ile wlezie:sorry:ale ak sie okazuje miesiaczka wcale nie stanowi o plodnosci:tak:nawet byl przypadek ze kilkunastoletnia dziewczyna nie misiaczkowala i chlopak ja namowil na sex-zaszla w ciaze i zdziwiona ze jak to??nie mam miesiaczki to niby ja to sie stalo?? wiec logika jedno a zycie drugie:tak::tak:
po poprzedenim doswiadczeniu nie planowalismy znowu dzidzi i po 3 latach bez hormonow i zabezpieczen mamy nasze male wielkie szczescie:-)ale teraz wolalam wziasc tabletki bo chce druga dzidzie(jak bog pozwoli) ale za jakis czas- niech cialko odpocznie:tak::-):-)

a ja tam sie boje hormonów przy karmieniu i w ogóle ich nei lubie - mi obniżają libido, także pozostają gumki jak na razie a potem to sie pomysli...

reklama
a ja tam sie boje hormonów przy karmieniu i w ogóle ich nei lubie - mi obniżają libido, także pozostają gumki jak na razie a potem to sie pomysli...
Ja tak samo :tak:
Przy karmieniu to lekarz pewnie nawet nie wypisze recepty na pigułki :cool:

A tak apropos, to ja chyba wczoraj dostałam miesiączki :szok:
Tzn. miałam takie jakby upławy - brudzenie ale to nie żywa krew.
W nocy nic nie leciało a dziś zobaczę :tak:
Myślicie że to okres??

Do góry