reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dolegliwości

Dziewczyny mi powiedziano, że szwy rozpuszczalne mogą się rozpuszczać nawet 3 miesiące i nie należy panikować. Znam tylko jeden przypadek gdy się nie rozpuściły i musiały być wyciągane. Ale takie sytuacje zdarzają się ponoć bardzo rzadko.
A mnie położna mówiła ze to nawet do 6 miechów moze potrwac.
Ja poszłam na zdjecie tych rozpuszczalnych, a ona w trakcie mówi, ze jak łapie i wyciąga to sie same urywaja i rozwarstwiają, czyli zaczeły sie juz rozpuszczac:tak:

reklama
Dziewczyny, jak to jest z tym pierwszym okresem? Krwawienie połogowe mam juz za sobą. Gdzieś od 2 tygodni były już delikatne żółtawe plamienia lub zupełnie sucho. Wczoraj, równe 4 tygodnie po porodzie, zaczęłam plamić i przerodziło sie to w krwawienie. Może nie leci ze mnie jak z kranu, ale leci. Nie ma tam żadnych skrzepów, krew jest taka jak przy okresie, nic mnie nie boli, nie mam gorączki. Jestem po cesarce i od 1 września nie karmię piersią. Myślicie, że to może być miesiączka? Nie wiem, czy iść teraz do lekarza, czy poczekać aż skończę krwawić. Któraś z Was może tak miała?
Tak, to niestety już miesiączka :-):-):-)

Dzięki Karincia:-) Poszłam jednak wczoraj do lekarza, bo nie dawało mi to spokoju. Wszystko ładnie mi się goi i lekarz powiedział, że mam to traktować jako pierwszą miesiączkę. Poza tym mam 4 cm torbiel na prawym jajniku:-( Za dwa tygodnie wizyta i zobaczymy, czy zniknie.

Kinia a mialas wczesniej tendencje do torbieli???pytam bo ja mialam juz 2 operacje.a lekarka nie dala mi skierowania na usg tylko tabletki antykoncepcyjne i powiedziala ze jesli cos jest to z tymi tabletkami sie wchlonie:szok:z doswiadczenia juz wiem ze nie zawsze sie wchlania...:zawstydzona/y::wściekła/y:ale mam sprawdzanie podwozia za 3 tyg wiec pewnie i usg zrobia to sie dowiem co sie tam porobilo:tak:

Mam pytanko do dziewczyn które już zaliczyły przegląd po 6 tygodniach połogu.
Rozmawiałyście z ginekologiem o tabletkach antykoncepcyjnych? Przepisali już coś żebyście mogły wziąć jak przyjdzie miesiączka? Karmie piersią więc mam nadzieję, że zbyt szybko do mnie ciocia nie przyjedzie ale gina mam daleko więc nie chciałabym potem lecieć na łeb na szyje.

Efe,tak ja mam tabletki ale ja nie karmie piersia i w ten sam dzien co u niego bylam kazal mi wziac pierwsza mimo,ze nie dostalam jeszcze okresu.A nie wiem jak to jest z ta minipigulka dla karmiacych...Ale chyba tak samo,czytalam ze to sie ''quik start''nazywa -to wziecie pigulki tak jak ja,bez okresu...tylko w pierwszym cyklu trzeba stosowac dodatkowa antykoncepcje.Mi lekarz powiedzial,ze przez dwa tygodnie mamy sie dodatkowo zabezpieczac ale czytalam,ze lepiej zuzyc pierwszy blister tabletek,poczekac na okres(w moim przypadku,bo ja biore 21 dni i 7 przerwy)i wtedy jak zaczne drugi blister to juz jestem zabezpieczona wystarczajaco tabletkami.

Mi lekarka kazała poczekać na okres. Mówiła, że mogłaby,m zacząć brak tabletki jak jeszcze nie mam okresu, ale jest lepiej poczekać na okres. Więc czekam. Na razie mi się i tak nie śpieszy, bo jakoś nie mam ochoty na sex. Czuje się mało atrakcyjna, bo tu i ówdzie mi jeszcze coś zostało. Więc nawet mi na rękę to czekanie.

Kochana co do braku atrakcyjności to nie tylko ty tak masz. Ja płakałam pół dnia jak przymierzałam wszystkie spodnie z nadzieją, że w któreś stare się wcisnę. A tu się okazało, że mi tylko dresy zostały i ciążowe jeansy :[

reklama
Kinia a mialas wczesniej tendencje do torbieli???pytam bo ja mialam juz 2 operacje.a lekarka nie dala mi skierowania na usg tylko tabletki antykoncepcyjne i powiedziala ze jesli cos jest to z tymi tabletkami sie wchlonie:szok:z doswiadczenia juz wiem ze nie zawsze sie wchlania...:zawstydzona/y::wściekła/y:ale mam sprawdzanie podwozia za 3 tyg wiec pewnie i usg zrobia to sie dowiem co sie tam porobilo:tak:
azorek, ja torbiele miałam już kilkakrotnie i to czasami całkiem spore (8cm). Na szczęście zawsze się wchłaniały same i to jeszcze w tym samym cyklu. Mam nadzieję, ze tym razem też tak będzie. Z tego co wiem, to niektóre tabletki powodują wchłanianie torbieli, więc może faktycznie Ci pomogą. U mnie zwykle wystarczył monitoring i zawsze okazywało się, że same znikają. Tobie też tego życzę, bo sama jestem już po kilku operacjach i nikomu tego nie życzę.

Do góry