reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dolegliwości

najgorzej jest dla mnie w nocy,bo mam kłopot z siadaniem i wstawaniem z łóżka
i jak na razie tylko masuje te plecy i nic wiecej,ja mam isć na rehabilitacje,ale na razie sobie tego nie wyobrażam,tym bardziej,że u nas terminy dopiero na styczeń są:szok:

O kurczę to nieźle. Ja idę na wizytę w czwartek do gin zobaczymy co mi powie i czy coś zaradzi bo to naprawdę przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Zwłaszcza w Twoim przypadku bo Ty już swoja ukochaną dzidzię masz a ja jeszcze troszkę muszę poczekać.

reklama
nadal po dłuższym spacerze czy jakimś jednorazowym wysiłku (których oczywiście staram się unikać, ale choćby wtaszczenie wózka po schodach daje efekt) odczuwam ból tam na dole; ale wystarczy usiąść na parę minut i mija - też tak macie?
Nie na szczęście :no:
Nie wiem nawet kiedy mi się szwy rozpuściły, po prostu z dnia na dzień było coraz lepiej :tak:
Teraz już nic mnie nie boli i nie ciągnie :-)
Chyba już wszystko się dobrze zagoiło :tak::-D

u mnie krwawienie ustało jakies 5dni temu, teraz raz na dzien mam jakąś plamkę zółto-brązową, 2 października mam kontrolę u ginekologa mam nadzięję ze juz ok bo bym tak chciała troszkę z mężem pofiglować;-)

ja też mam wizytę w pierwszy październikowy piątek, jestem ciekawa jak to będzie; ale mimo wszystko odczuwam jakiś lęk na myśl o baraszkowaniu z mężem - chyba będę potrzebowała nieco więcej czasu...

a czy obecnie, zanim jeszcze minął 6 tydzień połogu, można wykonywać jakieś lekkie ćwiczenia na mięśnie brzucha? czy trzeba czekać na "po wizycie"?

ja sie doczytalam zeby brzuch zaczac cwiczyc dopiero po 2 miesiacach od porodu.jak znajde tego linka to napisze.wiem ze cos tam bylo o tym zeby nie forsowac miesni i dac im czas na powrot na wlasne miejsce.

manija to moze jeszcze czopki??:sorry:ja tam wole mniej inwazyjnie i tylko mascia bo czopka to ja sobie nie zycze.ale jak mnie bedzie bardzo bolalo to pewnie zglosze sie po czopki-podobno szybciej dzialaja:zawstydzona/y:

a ja mam pytanko do dziewczyn po cesarce: kiedy Was przestały ciągnąć szwy i brzuszek się ułożył? Ja równieŻ mam wizytę 2 października

reklama
Anitek- z tego co pamietam to jakos tak po tygodniu juz mnie nie ciagnely, trosze swedziala ta rana, a tak to wogole juz jej nie czuje, a bolec to wogole mnie nie bolala

brzuch mam okropny, zawsze mialam plaski wiec dla mnie to porazka, taki wystajacy , miekki, z wyrazna linia i gojaca sie rana :eek: wiem ze tylko cwiczenia pomogly by ale jakos przez ta rane sie jeszcze obawiam nadwyrezac

Do góry