reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dolegliwości

Jestem w 29 tyg ciąży i jak dotąd cieszę się że nie miałam oznak hemoroidów i mam nadzieję że mnie nie dopadną bo nie mam o nich zielonego pojęcia. Ale za to do samego końca 5 miesiąca miałam nudności i wymioty oraz brak apetytu a od jakis 7 tyg mam bardzo dokuczliwe skurcze braxtona hicksa. Podobno nie wszystkie kobiety je odczuwają... ja mam ten minus że dość szczególnie je czuję i czasem nawet nie mogę chodzić, do tego strasznie puchną i drętwieją mi nogi i ręcę czy są jakieś sposoby na to??? W aptekach farmaceutki stwierdziły że nic na to nie mają i że trzeba się przemęczyć.
W dodatku od 4 dni zaczęło mnie mocno kłuć i rwać pod prawą łopatką. Z początku myślałam że może źle spałam lub mnie gdzieś przewiało choć do tej drugiej możliwości chyba nie dopuściłam bo raczej dbam o siebie by teraz nie chorować. Ból jest na tyle mocny na dzień dzisiejszy więc będę musiała się wybrać do mojego gin bo z tego co w aptece mi powiedziano nie bardzo mogą mi podać jakąś maść dlatego że maście rozgrzewające wprowadzają w ruch mięśnie i można przypadkiem wywoałać akcję porodową. Czy któraś z was jeszcze tak miała??? Mam nadzieję że po porodzie wszystko wróci na swoje miejsce:)
Pozdrawiam

reklama
Jestem w 29 tyg ciąży i jak dotąd cieszę się że nie miałam oznak hemoroidów i mam nadzieję że mnie nie dopadną bo nie mam o nich zielonego pojęcia. Ale za to do samego końca 5 miesiąca miałam nudności i wymioty oraz brak apetytu a od jakis 7 tyg mam bardzo dokuczliwe skurcze braxtona hicksa. Podobno nie wszystkie kobiety je odczuwają... ja mam ten minus że dość szczególnie je czuję i czasem nawet nie mogę chodzić, do tego strasznie puchną i drętwieją mi nogi i ręcę czy są jakieś sposoby na to??? W aptekach farmaceutki stwierdziły że nic na to nie mają i że trzeba się przemęczyć.
W dodatku od 4 dni zaczęło mnie mocno kłuć i rwać pod prawą łopatką. Z początku myślałam że może źle spałam lub mnie gdzieś przewiało choć do tej drugiej możliwości chyba nie dopuściłam bo raczej dbam o siebie by teraz nie chorować. Ból jest na tyle mocny na dzień dzisiejszy więc będę musiała się wybrać do mojego gin bo z tego co w aptece mi powiedziano nie bardzo mogą mi podać jakąś maść dlatego że maście rozgrzewające wprowadzają w ruch mięśnie i można przypadkiem wywoałać akcję porodową. Czy któraś z was jeszcze tak miała??? Mam nadzieję że po porodzie wszystko wróci na swoje miejsce:)
Pozdrawiam

co do bóli pod łopatką jak tak miałam i mam jeszcze do tej pory,ale z dnia na dzień co raz mniejsze są

mi już wypadło kilka szwów rozpuszczalnych - takich miękkich, częściowo już rozpuszczonych:eek: nie wiem czy mi tam coś jeszcze zostało, mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego...
nadal po dłuższym spacerze czy jakimś jednorazowym wysiłku (których oczywiście staram się unikać, ale choćby wtaszczenie wózka po schodach daje efekt) odczuwam ból tam na dole; ale wystarczy usiąść na parę minut i mija - też tak macie?

OMG o_O
No to podziwiam Cię w tym momencie:) Jak dawałaś sobie z tym radę???? Ja siedzieć w ogóle nie mogę jedyne co to leżeć i to na lewym boku... aż na samą myśl ze tak długo u Ciebie to trwało jestem przerażona.
najgorzej jest dla mnie w nocy,bo mam kłopot z siadaniem i wstawaniem z łóżka
i jak na razie tylko masuje te plecy i nic wiecej,ja mam isć na rehabilitacje,ale na razie sobie tego nie wyobrażam,tym bardziej,że u nas terminy dopiero na styczeń są:szok:

Mnie szwy powypadaly, ale nawet nie wiem kiedy. Po prostu nagle przestalo ciagnac i moge juz chodzic normalnie :)
Ale teraz mam inny problem, dzisiaj przy robieniu kupki, po podtarciu na papierze byl slad krwi :zawstydzona/y::-:)szok:. A teraz mnie tam boli :-(. Czy tak wlasnie objawiaja sie hemoroidy? Azorek podpowiedz cos... :zawstydzona/y::-(

Mnie szwy powypadaly, ale nawet nie wiem kiedy. Po prostu nagle przestalo ciagnac i moge juz chodzic normalnie :)
Ale teraz mam inny problem, dzisiaj przy robieniu kupki, po podtarciu na papierze byl slad krwi :zawstydzona/y::-:)szok:. A teraz mnie tam boli :-(. Czy tak wlasnie objawiaja sie hemoroidy? Azorek podpowiedz cos... :zawstydzona/y::-(

dokładnie tak,wiem bo i mnie dapadły,ale mam masc wiec szybko przechodzi

reklama
Do góry