reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości

ja jakos nie odczuwam by mnie połóg wymęczył, miałam 8 szwów zewnętrznych i nawet nie zauwazyłam kiedy się juz to wszystko zagoilo, nadal mam krwawienie bo to dopiero 2tyg po porodzie i straszną ochotę na mojego męza;-);-)

Hehe ;-)wlasnie...jak to jest z tym seksem?? Jezeli czuje sie juz dobrze,nic mnie nie boli,plamienie nawet ustalo to czy moge??:zawstydzona/y:Czy musze czekac jeszcze nastepne 3 tyg.i dopiero po wizycie u gina i za jego pozwoleniem??
Oczywiscie pozostaje kwestia zabezpieczenia.Pojde na wizyte kontrolna to poprosze a tabletki ale gdybysmy chcieli teraz skorzystac z innej formy antykoncepcji to istnieje taka mozliwosc czy po prostu seks przez 6 tygodni po porodze jest calkowicie zakazany??

reklama
przyjęlo się ze 6 tyg trwa połóg i koniec:tak: po poprzednim porodzie po 5tyg wznowilismy współzycie, lekarzowi się nawet nie przyznałam:-D

To sie poczeka;-)Po takim czasie to drugi pierwszy raz bedziemy przezywac:-D Bo my to juz na dluuugo przed porodem NIC:zawstydzona/y::laugh2:

U mnie też już na szczęście nic nie leci ale powiem Wam szczerze że mi się wcale nie chce jakos seksu :szok::sorry::eek::zawstydzona/y: mimo że też na długo przed porodem juz nie współżyliśmy :eek:

U mnie też już na szczęście nic nie leci ale powiem Wam szczerze że mi się wcale nie chce jakos seksu :szok::sorry::eek::zawstydzona/y: mimo że też na długo przed porodem juz nie współżyliśmy :eek:

My tez podobnie tylko że ja miałam wielką ochotę w ciąży a mój się obawiał a teraz on nie może się już doczekać na sex a ja dla odmiany nie bardzo mam ochotę... chyba po prostu troche się boję czy nie będzie przypadkiem bolało z tym szwem:eek::shocked2::eek:

Moj sie tez nie moze dozekac...a ja tez jakas obojetna jestem.....pewnie ze zmeczenia i nie wyspania.....musi i tak jeszcze mezulek poczekac,bo u mnie jeszcze sie saczy takie male plamienie....

u mnie też już "czysto", cały czas używam wkładek, ale są albo czyste albo lekko zaplamione; na seks mam ochotę, ale również i obawy o szwy wewnętrzne; za jakieś 2-3 tygodnie idę do gina i zobaczymy co mi powie; a mój mąż to się oczywiście doczekać nie może, bo wyposzczony chłopina;

Mnie tam polog nie wymeczyl...nie bylam nacinana,troche tylko pokaleczona,trzy rozpuszczalne szwy,po ktorych juz slad zaginal...ale :-(nie moge sobie poradzic z zaparciami,jest tak zle jak w ciazy gdy zelazo przyjmowalam.A faszeruje sie owocami,activia i dodaje otreby prawie do wszystkiego a na kibelku i tak musze sie fest wysilac...a to doprowadzi juz tylko do jednego...hemoroidy:no: Mam nadzieje,ze z czasem sie unormuje,bo jak narazie to tragicznie ze mna...boje sie kazdej porannej wizyty w toalecie:szok:

Mnie te pieroństwo wylazło po porodzie. Z zaparciami nie mam problemów, ale każda wizyta w wc to ból :-(
Na sex mam wielką ochotę, ale będę musiała jeszcze trochę poczekać...

reklama
Dziewczyny czy możliwe jest aby wypływy popołogowe aż tak się zmieniały? miałam już taką małą wydzielinę koloru lekko żóltego a teraz na wkładce żywa krew :crazy: czy to możliwe aby to już miesiączka była?

Do góry