reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości

Mi położna w czasie porodu tak masowała krocze, że zaliczyłam tylko leciutkie pęknięcie - po starej bliźnie - więc "perturbacje kroczne" mnie nie dotyczą ale.... ale za to zatrzymało mi się krwawienie i musiałam jechać na "masowanie" - matko poród przy tym to przyjemność - straaasznie to bolało. Ale teraz znów coś ze mnie wypływa i przede wszystkim brzuch tak strasznie nie boli. Muszę tylko przez 2-3 dni brać ibuprom, żeby żaden stan zapalny się nie przypałętał... straszny dla mnie jest połóg - bo czuję się ciągle zagrożona. CHoćten w porównaniu z tym co miałam po porodzie Anielki to mimo wszystko błogostan

reklama
mi dzis połozna zdjęła reszte szwów łącznie ich miałam ok 8 zewnetrznych:szok::szok: poprzednio to góra 5 miałam no cóż.
chodzę i siadam juz normalnie ale np po 1h spacerze to nie miałam siły wejsc na 2 piętro! jestem strasznie słaba. boli mnie chyba lewy jajnik, no i najwazniejsze ze moja dupcia:-) wraca na swoje miejsce. Krwawienie mam rózne raz bardzo czewrone raz brunatne ale ciagle tego dużo mam. Połozna mówiła ze u wieloródek krwawienie ciągnie się dlugo nawet do 6 tygodni:szok:

ja już mam ledwo ledwo;-)tylko mnie to jedno miejsce po suple od szwa boli ale dzis juz mniej wiec widze, że jest poprawa to nie szłam nawet do połoznej pokazać - musze tylko się nei forsować bardzo:cool2:

U mnie od tygodnia , odpukać czysto, ale karmię rzadziej niż co 3 godziny i @ można się w każdej chwili spodziewać.Zastanawiam się, czy mogę się już normalnie wykąpać, bo mi tego bardzo brauje, uwielbiam sie moczyć w wannie. Teraz chciłabym choć parę minut:sorry:

No i słowo się rzekło:wściekła/y:. Wiedziałam, że jak dostaje niepohamowanego apetytu na słodkie i chłepcę wszystko, co nadaje się do picia litrami, to będzie @:wściekła/y:
Ledwie skończyłam z podpaskami....i od nowa ...

Ja jeszcze plamie,ale u mnie to dopiero tydzien i 2 dni po porodzie...wiec normalne....:tak:
Szwow zadnych nie mialam,bo nic nie peklam ani nie nacinali mnie,wiec pod tym wzgledem mam luzik,siadalam normalnie juz zaraz po porodzie.....;-)

reklama
Do góry