reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

IWON - ups mi do takiego cisnienia daleko , bo u mnie norma to 90/60 . I o dziwo odstawilam kawe w ciazy i jestem mniej senna , niz przed ciaza :-)

Z kawa to bywa roznie u ludzi - kawa na poczatku owszem pobudza i podwyzsza cisnienie, ale pozniej je obniza. Pomagaly mi kropelki z kofeina. Nie wiem, czy mozna w ciazy je brac?? A na bol glowy to stara metoda - imbir :-)

reklama
ehh diewczyny przerwe Wam temat zaparciowo-czopkowy....

wrócił mój ból głowy(przypomnę,ze boli mi od wtorkowego wieczoru) i to już po 3 godzinach od zażycia APAPu.... migrenę APAPem nie wyleczę.... przeraża mnie nadchodząca noc... ale tak będzie bolało jak ostatniej nocy to wezmę chyba kolejny APAP i choc 2-3 godzinki pośpię

Też miałam takie bóle byłam u neurologa i powiedział mi że może tak być, jestem zdrowa a w ciąży takie bóle się zdarzają. Powiedział że Apapu do 3szt. dziennie albo kawke :-) i teraz codziennie rano pije szklanke mleka z łyżeczką kawy i jest cudownie :-D

Cześć!
Dzisiaj jestem tutaj pierwszy raz i BARDZO Wam Wszystkim dziękuję! Od 3 dni boli mnie głową i nie mam siły. Poczytałam troszkę i za raz spróbuje zastosować się do Waszych rad - po pierwsze kawa...

pozdrowienia

Dziewczyny pamietam, ze ktoras z was pisala o duzych bolach spojenia lonowego. Mnie jaki czas temu tez pobolewalo, ale to jak dzis zaczelo, to jakis koszmar!!! Boli mnie dziwnie, bo tylko po lewej stronie, tak, ze nie moge stac lawej stronie. i caly dzien chodzila jak potluczona , ledwo co. Mam nadzieje, ze takie mocne ataki bolu to tylko przejsciowe:confused2:,bo przeciez ile te kosci moga sie tam rozchodzic:confused2::confused2:

A druga sprawa to jak dla mnie najgorsza :-( Mam totalny brak apetytu. Jem na sile, bo wiem, ze musze!! Zjadam 3 kesy i juz mam dosc. Dzis na sniadanie ledwo co wcisnelam w siebie jeden jogurt :szok: Nic mi nie smakuje, a do tego wrocily mdlosci i ledwo co powstrzymuje sie od wymniotow.A jedzenie i tak zaraz wedruje druga strona:-( Nie mam pojecia co robic, zeby apetyt wrocil :-( Za tydzien mam wizyte i mialam na nia przytyc, a cos sie boje ze waga idzie mi znow w dol :-:)-( Juz nawet biust mi schudl :szok: Kurcze a przed ciaza to musialam pilnowac swojego apetytu. Wszytsko odwrotnie:confused2:

Dziewczyny pamietam, ze ktoras z was pisala o duzych bolach spojenia lonowego. Mnie jaki czas temu tez pobolewalo, ale to jak dzis zaczelo, to jakis koszmar!!! Boli mnie dziwnie, bo tylko po lewej stronie, tak, ze nie moge stac lawej stronie. i caly dzien chodzila jak potluczona , ledwo co. Mam nadzieje, ze takie mocne ataki bolu to tylko przejsciowe:confused2:,bo przeciez ile te kosci moga sie tam rozchodzic:confused2::confused2:

A druga sprawa to jak dla mnie najgorsza :-( Mam totalny brak apetytu. Jem na sile, bo wiem, ze musze!! Zjadam 3 kesy i juz mam dosc. Dzis na sniadanie ledwo co wcisnelam w siebie jeden jogurt :szok: Nic mi nie smakuje, a do tego wrocily mdlosci i ledwo co powstrzymuje sie od wymniotow.A jedzenie i tak zaraz wedruje druga strona:-( Nie mam pojecia co robic, zeby apetyt wrocil :-( Za tydzien mam wizyte i mialam na nia przytyc, a cos sie boje ze waga idzie mi znow w dol :-:)-( Juz nawet biust mi schudl :szok: Kurcze a przed ciaza to musialam pilnowac swojego apetytu. Wszytsko odwrotnie:confused2:

z tym jedzeniem mam to samo, tez sie zmuszam do 3 posiłkow bo wiem ze to dla dzidzi, a tak to najlepiej w ogole bym nie jadła, widze ze to chyba normlane w ciazy !
co do bolu brucha itd to mnie czesto w nocy boli , ale tak jakby hmm macica na dole ale co to dokladnie jest to nie wiem ale no spa pomaga lub bol staram sie przysypiac.

A z dolegliwosci to puchną nogi mi , i czasem chce mnie skurcz schwytac ale na szczescie szybko napinam miesien i przechodzi !

Ja to jem sporo, ale mam taki wstręt do warzyw i trochę do mięsa, wszystko się właśnie poodmieniało w tej ciąży. Trochę się obawiam, że nie dostarczę wszystkiego co trzeba dzidzi i wciskam w siebie płatki kukurydziane bo tam jest dużo żelaza i witamin:sorry:
Stopi, ale opowiedz o wszystkim swojemu lekarzowi, szczególnie o tym braku apetytu, może coś Ci poleci na poprawienie apetytu i na te oddawanie jedzenia. Bo ty chyba dalej za wiele nie przybrałaś?
Nie masz, żadnego jedzonka, które by ci pasowało? To może tym mogłabyś trochę nadgonić?

stopi jesli chodzi o wymioty to ja na poczatku bralam terocan w czopkach - u mnie nie zlikwidowalo to zupelnie ale ograniczylo wszystko do porannego jednego rzyganka, potem jakos bylam w stanie jesc - jesli nie bedzie ci przechodzic to popros moze o to
moja lekarka mi mowila ze samymi wymiotami nie trzeba sie przejmowac, w tym sensie ze zabraknie czegos dziecku, bo ono sobie wezmie co trzeba [przeciez nawet w obozach kobiety rodzily]

Dzieki za informacje :-) Jedyne co mi teraz przez gardlo przechodzi to spaghetti pesto. W srode ide do lekarza, wiec na pewno temat bedzie poruszony, zwlaszcza, ze z waga u mnie slabo:-( Nie wiem moze ta moja Lenka jakims mega malenstwem bedzie :confused2:

nie wiem czy o mnie piszesz, bo ja mam takie okropne bóle chyba spojenia łonowego. Ból jest umiejscowiony od podbrzusza az przez całą kość łonową po lewej stronie. Bóle najpierw były krótkie i pojawiały się wtedy kiedy sie zle nogę postawiło, bądź jakos krzywo wstawałam z łóżka. Ale z czasem stawały się coraz silniejsze i tak szybko nie mijały az do tego stopnia ,ze w miejscu w którym miałam bóle skóra stawała się strasznie boląca...

ale dzwoniłam do Pani doktor,bo do wizyty jeszcze prawie tydzień i jak jej to wszystko opowiedziałam to powiedziała,ze sa to nerwobóle, które sa np z powodu rozciągającej się macicy lub dzidzia mi uciska nerw, a jeszcze mam prawozgięta macice dlatego z tej lewej strony też może sie bardziej rozciągać...

pomóc na te bóle niby moze nospa,ale nie biorę nic, jak poleze to po jakims czasie przechodzi, a ten ból nie jest groźny dla dzidzi, tylko jest przykry dla mnie:-(no chyba,ze jest połączony z mocnymi i bolesnymi skurczami, to to trzeba skonsultowaći pokazać lekarzowi:tak:

ale się rozpisałam... w kazdym razie Stopi nie jest to nic groźnego dla dzidzi tylko nas męczy,ale zostało już tylko 3 miechy i będzie po wszystkim:tak:

no i zyczę wszystkim niejadkom apetytu:tak: niedługo rozpocznie sie sezon warzywek i owoców naszych krajowych to moze wtedy Wam cos podpasuje...:tak:

reklama
JULUSZKA dzieki za info :-) Nie wiem czy o to samo nam chodzi. Ja ten bol czuje przy odbycie i pochwie (przepraszam za takie szczegoly, ale nie wiem jak to wytlumaczyc), az po kosc ogonowa. Brzusio mnie nie boli. To jest taki bol, jak sie czlowiek mocno poobija podczas nauki na snowbordzie od upadkow na pupe (tak jak potluczenie:-D). No spa nie pomaga. Wiem, ze to nie jest nic groznego, ale ten bol mnie wkurza juz, bo chodze jak potluczona!! Ciekawa jestem ile to tak bedzie bolec??? Czy moze zaraz mi minie - oby.

Do góry