reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

ehh diewczyny przerwe Wam temat zaparciowo-czopkowy....

wrócił mój ból głowy(przypomnę,ze boli mi od wtorkowego wieczoru) i to już po 3 godzinach od zażycia APAPu.... migrenę APAPem nie wyleczę.... przeraża mnie nadchodząca noc... ale tak będzie bolało jak ostatniej nocy to wezmę chyba kolejny APAP i choc 2-3 godzinki pośpię
Mojej mamie (jest po wylewie) lekarz na ból głowy kazał zażywać Paracetamol lub Apap Noc. Piszę o tym, bo neurolog pow mamie, że nie czeka się na ból nie do wytrzymania tylko tabletki się bierze ja zaczyna głowa pobolewać. Oba te środki można stosować w ciąży. Paracetamol sama brałam jak mnie hełm bolał także spróbuj może tego.

reklama
ja miałam tak z miesiąc w ciąży że codziennie miałam okropny ból głowy, lekarz powiedział że apap mogę brać nawet codziennie, choć ja tylko raz wzięłam...
no i powiedział że to moze być sprawka hormonów.... bo ciśnienie miałam ok

Juluszka, a mierzyłaś ciśnienie? Może masz za wysokie? Poza tym wydaje mi się że jak Cię tak boli od kilku dni i nie przechodzi to powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi bo APAP nie szkodzi i sama nie raz go w ciąży brałam, ale to chyba nie powinno aż tak Ci dokuczać...

Mojej mamie (jest po wylewie) lekarz na ból głowy kazał zażywać Paracetamol lub Apap Noc. Piszę o tym, bo neurolog pow mamie, że nie czeka się na ból nie do wytrzymania tylko tabletki się bierze ja zaczyna głowa pobolewać. Oba te środki można stosować w ciąży. Paracetamol sama brałam jak mnie hełm bolał także spróbuj może tego.

ja miałam tak z miesiąc w ciąży że codziennie miałam okropny ból głowy, lekarz powiedział że apap mogę brać nawet codziennie, choć ja tylko raz wzięłam...
no i powiedział że to moze być sprawka hormonów.... bo ciśnienie miałam ok

Cisnienie Antkowa mierzyłam- 90 na 60 :-( tak am od początku ciąży, a we wtorek miałam nawet 80 na 60

Z tym właściwym momentem na zażycie leku Asiu to racja i ja juz ten moment dawno przegapiłam jakieś dwa dni temu, a teraz to już po ptakach... :tak:ale powiem,ze po zmierzeniu dzisiaj ciśnienia wieczorem stwierdziłam,ze już nic mi pomaga i nie mam nic do stracenia, więc wypiłam kawę i wiecie co... troche mi lżej, ale jak w nocy będzie bolało- wypije apap nistety zwykły, bo tylko taki mam:baffled:

moja lekarka mi mówiła,ze te bóle głowy kilkudniowe są rzeczywiście Robaczku z powodu zachwianej równowagi hormonalnej i miały minąć w piątym miesiącu( wcześniej miałam już takie migreny), i rzeczywiście od prawie dwóch miesięcy nie wiedziałam co to bóle głowy,a tu masz Ci los...:eek:
może to tez na zmianę pogody, mój też wrócił z pracy z bólem głowy, ale on komfortowo wziął IBUPROM MAX i ma spokój...:crazy:

dzieki za wszystkie rady i spokojnej przespanej w całości nocki Dziewczyny...:-):-)

Juluszka,
tylko chociaż Ty nie bierz tego Ibupromu bo akurat tego w ciąży nie wolno.
A co do ciśnienia to ja przed ciążą miałam standardowo 90/60 teraz skoczyło mi do zawrotnego 110/70 i jestem jak najbardziej żywa :-D

Nasze samopoczucia tez mogą być ciut gorsze ze względu na pogodę. :tak:Czekałyśmy na wiosnę tak długo... a teraz przesilenia itp....

I tu informacja do dziewczyn z niskim ciśnieniem:

Prawidłowe ciśnienie powinno utrzymywać się pomiędzy 120 na 80 a 135 na 85 mm HG. Granicznym ciśnieniem jest ciśnienie 140 na 90.

uuu, to moje ciśnienie jest dużo niższe, jak piszesz Iwon. Ja w ciąży miewam też często tak jak juluszka, choć u położnej jest zwykle koło 120, 110/60, ale wtedy jestem po spacerze, bo mam 40min. spacerku do mojej przychodni. Pije jedną kawę dziennie bo posnąć bym mogła.
Juluszka jak masz migrenowe bóle to kawa tylko czarna bez śmietanek i cukru + apap, przerabiałam bóle w Anglii i tam tak mi lekarz powiedział, tzn. fakt, że wtedy mogłam zażywać paracetamol z kofeiną w jednej tabletce. A kawa przy takim ciśnieniu to pomaga, bo za często takie ciśnienie to też znowu nie za dobrze.

reklama
Do góry