reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

Aniulka ja też jestem w 20 tc i tez nie jestem pewna na 100% czy to to, ale z drugiej strony jak już to czuje to odrazu jestem o wile spokojniejsza i musze przyznac, że czuje (chyba) moje malenstwo coraz mocniej, co do przykladania reki do brzuszka to robie tak samo :-) i tez po chwili stwierdzam, ze ladnie bije serduszko, ale moje :-D aha i tez mam wizyte we wtorek :)
Varitaserum gratuluje udanej wizyty :-) i proszę sie teraz juz nie denerwowac :-) pozdrawiam

reklama
a czy wy jak chodzicie do gina to nie sluchacie bicia serca na takim aparacie? To nie jest usg, tylko hmmm mnie sie to kojarzy z oscyloskopem, pani połozna daje troche żelu jak na usg przyklada taka trabke do brzucha i włala słychac dzidziorka i tego jak mu szybkciutko serducho bije.
Ja poki co mialam dwa usg na pierwszym w 6 tygodniu słyszalam dzidziorka a na drugim usg w 13 tygodniu sprawdzalismy czy ma dwie łapki dwie nózki, glowke i jak sie tam ma w środeczku :]

Kasiurka ja na przyklad na kazdej wizycie na robione usg.
Alicja gratuluje juz ruchów. sama juz nie moge sie doczekac.

Kasiurek u mnie na każdej jednej wizycie co 4 tyg. było robione usg + nasłuch serduszka. Jedynie ostatnia wizyta odbyła się bez usg ale nie była takiej potrzeby.

ja nie mam USG co wizytę, skoro nic się nie dzieje to nie ma sensu. Ale teraz się trochę martwię bo USg połowinkowe będę miała po skończonym 23 tyg czyli w 24 i wydaje mi się to ciut późno...

ale mi dziś zgaga daje popalić, aż się chce zwymiotować :baffled:

Moja następna wizyta przypadnie dokładnie na 21 tydzień....
Jak pytałam ginki czy możemy to potraktować jak połówkowe to jakoś tak dziwnie się uśmiechnęła:happy: .... i po chwili stwierdziła, że nie będzie tak dokładnego obrazu i rys twarzy jak po 22 tygodniu.:-) Niby nie wielka różnica ale jednak dla lekarzy jest....:tak:

A ja już marze o tym, żeby zobaczyć swoje Maleństwo bez względu na tydzień. :tak::tak::tak::tak::tak:

Kasiurek u mnie na każdej jednej wizycie co 4 tyg. było robione usg + nasłuch serduszka. Jedynie ostatnia wizyta odbyła się bez usg ale nie była takiej potrzeby.

Kasiurka ja na przyklad na kazdej wizycie na robione usg.
Alicja gratuluje juz ruchów. sama juz nie moge sie doczekac.

ja nie mam usg co wizyte mialam wizyt 6 i 2 usg do tej pory, moze dlatego ze chodze państwowo i nie ma u nas wprzychodni usg, dopiero dostaje skierownaie do innej prychodni badz lekarz zabiera mnie do szpitala
ale naśłuch mam co wizyte :]

A to faktycznie na NFZ nie ma takiej możliwość by co wizytę mieć usg. Bo na całą ciążę przysługuje chyba ze 4-5 usg czy jakoś tak??

Ja chodzę prywatnie do ginekologa.....

reklama
A mnie się wydaje,że to zależy od lekarza co ile USG ja mam co wizytę i też chodzę państwowo. I na dzień dobry jak poszłam potwierdzić ciążę to dali mi skierowanie na wszystkie badania: morfol. cukier, Coombsa, wszystkie radosne wenery, Toxo i tylko ominęło mnie badanie grupy krwi, bo jestem honorowym dawcą.
Tak więc uważam, że na to nie ma reguły:tak:

Do góry