reklama
Dawno mnie nie bylo. Unikam ostatnio wszelkich forum.
(...)
Niby brzuch wielki, ale ja wciaz sie zamartwiam, ze nie czuje ruchow, ze z racji pracy przy kompie, wciaz uciskam brzuch i pewnie zaszkodzilam dziecku, ze moze dziecko juz sie nie rusza (...)
verita u mnie dokładnie te same odczucia ...i chociaż próbuję sobie racjonalnie tłumaczyć, że nie ma podstaw żeby obawiać się najgorszego - to jednak tego rodzaju niepokój towarzyszy mi ostanio cały czas
jak byłam w piątek na USG to powiedziałam tej przemiłej lekarce że zamartwiam się że nie czuję żadnych kopniaczków a ona tylko uśmiechnęła się i powiedziała żebym nie była taka niecierpliwa, że wkrótce przyjdzie czas. I jeszcze raz podkreśliła że BARDZO WAZNE jest położenie łożyska. Ja mam akurat łożysko od przodu i powidziała, że to tak, jakby kopnąć w poduszkę... będzie to nieodczuwalne dokąd kopniaczki nie będą mocniejsze. Mięsień pod wpływem kopnięcia kurczy się a łożysko... Bogu dziękować NIE! Powiedziała też że powinnam się cieszyć że dzieciaczkowi jest jeszcze na tyle luźno że nie musi się bardzo rozpychać i może sobie spokojnie rosnąć. Mnie to pocieszyło i postawiło nieco na nogi więc... może i Wam pomoże?
Jestem na forum od niedawna, ale mamą zostane już po raz drugi.
Termin porodu mam na 16 lipca, ruchy dzidziusia już czuje, choć nie są jeszcze bardzo wyraźne, ale ja wiem że to juz dzidziuś rusz się.
I wierzcie mi uwielbiam jak mały bądź mała sobie figluje.
Ja z kolei nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć dziecka, synusia już mam ma na imie Antoś więc jesteśmy ciekawi czy będzie braciszek czy siostryczka (Antosik nie przyjmuje wiadomości że moze być siostrzyczka, chce brata i tyle)
Termin porodu mam na 16 lipca, ruchy dzidziusia już czuje, choć nie są jeszcze bardzo wyraźne, ale ja wiem że to juz dzidziuś rusz się.
I wierzcie mi uwielbiam jak mały bądź mała sobie figluje.
Ja z kolei nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć dziecka, synusia już mam ma na imie Antoś więc jesteśmy ciekawi czy będzie braciszek czy siostryczka (Antosik nie przyjmuje wiadomości że moze być siostrzyczka, chce brata i tyle)
reklama
kasica79 witam i zapraszam do klubu wielkich brzuszkow :-) w sobote podczas zakupow doszlam do tego samego wniosku co ty ehhh bede wielka nawet bez picia reklamowanego mleka
A ja mam maly problem: wczoraj po kapieli zauwazylam ze moje brodawki sa mokre, wytarlam je jeszcze raz a za chwile to samo... po przyjrzeniu sie doszlam do wniosku ze to nie moze byc woda bo to zolte jest wiec skojarzylam to z siara... nie bylo tego duzo z 2 krople, ale czy to nie za wczesnie jak to bylo/jest z wami?
A ja mam maly problem: wczoraj po kapieli zauwazylam ze moje brodawki sa mokre, wytarlam je jeszcze raz a za chwile to samo... po przyjrzeniu sie doszlam do wniosku ze to nie moze byc woda bo to zolte jest wiec skojarzylam to z siara... nie bylo tego duzo z 2 krople, ale czy to nie za wczesnie jak to bylo/jest z wami?