reklama
no ja u każdego mam 'nadciśnienie' - nawet chyba jak bym poszła odebrać czyjąś receptę a nie w swojej sprawie - tak mam nawet u najbardziej zaprzyjaźnionego lekarza;-). A na EKG jak po 10 min leżenia wyszło mi tętno 120 to mnie na echo serca posłali
Mama Helenki
i Aniki :D
Nadgarstkowe maja mniejszą dokładność niż te na ramie. Ale jeszcze jest kwestia na co się trafi. Moja teściowa ma taki co pokazuje za każdym razem co innego. A niektórzy sobie chwalą i używają... Mi nadgarstkowy nie zawsze wykrywa ciśnienie, nie dość że mam stosunkowo szczupłe przeguby to jeszcze ciśnienie raczej niskie...
Orsi005
Fanka BB :)
Ja tam sie za bardzo na nich nie znam bo ciśnienie zadko mierze ale kiedys jak poszlam kupic nadgarstkowy to mi powiedzieli ze duzo lepszy i dokladniejszy jest ten standardowy na ramie no i zauwazylam ze lekarze z ktorymi mialam stycznosc uzywaja tych na ramie i jak podpytalam to tez mowia ze sa lepsze.
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
Patrzcie jaki tani:
Okazja - CIŚNIENIOMIERZ RĘKAW gwarancja 12mc !!! (519053336) - Aukcje internetowe Allegro
mam w domu podobny i bardzo sobie chwalę;-)
o widzę, że są nawet po 19 zł za sztukę :O
Okazja - CIŚNIENIOMIERZ RĘKAW gwarancja 12mc !!! (519053336) - Aukcje internetowe Allegro
mam w domu podobny i bardzo sobie chwalę;-)
o widzę, że są nawet po 19 zł za sztukę :O
robaczek_25
mama dwóch syneczków:)
wczoraj na wizycie miałam ciśnienie 150/95 a wieczorem mąż przywiózł od teścia aparat do mierzenia ciśnienia ale też nadgarstkowy i raz wyszło 117/73 a po jakichś 2 godzinach 128/65
mam jeszcze pytanie do was, czasem któraś z was pisze że boli ją brzuch no i w którym miejscu to czujecie??
bo mnie ostatnio pobolewa tak po bokach, ale nie jak jajniki tylko niżej tak blisko nóg... macie podobny ból?? trochę mnie to martwi, bo boje się że to z powodu tej przykurczonej macicy...
i znowu boli mnie głowa...
mam jeszcze pytanie do was, czasem któraś z was pisze że boli ją brzuch no i w którym miejscu to czujecie??
bo mnie ostatnio pobolewa tak po bokach, ale nie jak jajniki tylko niżej tak blisko nóg... macie podobny ból?? trochę mnie to martwi, bo boje się że to z powodu tej przykurczonej macicy...
i znowu boli mnie głowa...
reklama
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Mnie tez boli tak po bokach. Do tej pory przewazala lewa strona ale dzisiaj bolalo mnie po prawej. A i nie daj boze kichnac na lezaco - bol calego brzucha. A glowa to ostatni raz bolala mnie w Sylwestra (bardzo - lekarstwo coca-cola) a wczoraj zabolalo mnie w glowie po prawej stronie - to byl taki bardzo silny ale krotki bol. To by bylo na tyle zali