reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

Jeszcze nie wiem co to są mdlosci... jak na razie meczy mnie cholernie zgaga... i nadwrażliwość na zapachy... wczoraj jak weszlismy z mezem do sklepu z farbami... myslalam że umrę ;-) a mój TZ na to, że przecież zawsze tu taki zapach byl ;-) al ja pierwszy raz tak intensywnie go czulam, wczesniej mi nie przeszkadzal :confused:

reklama
Wczoraj poczułam zapach piwa. O rany!!!! To było przerażające. Co prawda piwka nie pije juz od ponad 1.5 roku w ogóle ale jakos nie przeszkadzał mi zapach. A teraz...... GGrrrrrrrrrrr

Zapachy mi nie przeszkadzają. Ale w ciązy z Jankiem bardzo przeszkadzały mi moje własne ( obojętnie jakie) perfumy. Szcególnie podczas jazdy samochodem. Przez całą ciąże właściwie. :szok:

U mnie do przyjemnych dolegliwości ciążowych doszedł nieprzyjemny - zaparcia. Trochę poszukałam, popytałam i zaczynam walczyć.

Mój sposób to picie rano jogurtu takiego do picia, i oczywiście duże ilości wody niegazowanej. Tak nawet do dwóch litrów dziennie.
Ale tak pomyślałam, że można spróbować śliwek w słoiczkach, takich jak się kupuje dzieciom na zaparcia. Nie pamiętam czy to Gerbera czy Bobo, ale zawsze można spróbować. Mi na razie woda i jogurt wystarczają.

Na zaparcia to polecam wypicie szklanki wody na czczo. Poza tym super działa pełnoziarnisty chleb z ziarnami. Ja piekę w domu sama taki chlebek na zakwasie i póki co wszystko działa jak trzeba;-):-p

Znacie może jakiś sposób na bolący kręgosłup?
Ja na razie nie mogę wykonywać żadnych ćwiczeń i zaczął mi już doskwierać ból pleców na wysokości biustu.

Śliwki na zaparcia rzeczywiście powinny pomóc.
Ja odkryłam sposób na wilczy głód i z nim związane mdłości. Gdy mnie dopada zjadam pół sucharka, żołądek mi się uspokaja już po chwili:-).

reklama
Na zaparcia to polecam wypicie szklanki wody na czczo. Poza tym super działa pełnoziarnisty chleb z ziarnami. Ja piekę w domu sama taki chlebek na zakwasie i póki co wszystko działa jak trzeba;-):-p

Znacie może jakiś sposób na bolący kręgosłup?
Ja na razie nie mogę wykonywać żadnych ćwiczeń i zaczął mi już doskwierać ból pleców na wysokości biustu.
Mniam, chlebek własnej roboty, mniam
Oj z kręgosłupem nie pomogę bez ćwiczeń to chyba ciężko. A jaka jest przyczyna bólu, dokucza Ci rwa kulszowa? Na rwe pomoże specjalny masaż.
I nie smuć się emama, jak czujesz, ze po zrobieniu bety się uspokoisz to zrobić nie zaszkodzi.

Do góry