reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

g_agnes
mnie własnie też tak skóra boli, najgorzej jak mały się mocno rusza to strasznie piecze, staram się nawilżać jak najwięcej ale to na niewiele się zdaje....

reklama
ja też tak mam, jak leże i jak chodze. Brzuch jest tak twardy i napięty, że skóra tego nie wytrzymuje. Może on faktycznie już mi opadł i dlatego jest jeszcze gorzej:(

Boje sie jak te rozstępy będą wyglądały po porodzie.:(

robaczku jak Ci dobrze, że wszytskie dolegliwości w piątek się skończą :) Ja też już tak bardzo chce urodzić. mam serdecznie dosyć ciąży. Już chciałabym mieć synka obok...

Dziewczyny macie problemy z oddychaniem?
Ja dzisiaj oszaleje, az mnie trzesie. Nie moge złąpać pełnego oddechu, tak odetchnąć. Oddcyham płytko i bardzo mnie to męczy :((( Az sie popłakałam z niemocy :(

Augustynka teraz wysokość dna macicy osiąga apogeum, problemy z oddychaniem to nic strasznego. Nieprzyjemne na pewno... U mnie z oddechem nie było problemu, ale już ziewnięcie graniczyło z cudem! Teraz jest trochę lepiej, pewnie brzusio się ciut obniżył :)

Augunko niestety to normalne...ja tez ostatio miewam takie dni, ze nie bardzo moge zlapac oddechu. Wiem jakie to uciazliwe, ale niestety nic nie mozna na to poradzic:-(

Dziewczyny jak czesto czujecie kopniaki maluchow?? Przez ostatne dwa dni mal jakos mi sie mniej rusza:-( wieczorem jest aktywny ale wydaje mi sie, ze jakby mniej....

Emilia mam podobnie, Felek się jakby rozleniwił. Myślę, że naszym maluchom jest już tak ciasno, że trudno im utrzymać aktywność na takim poziomie jak wcześniej. Gdzieś czytałam, że pod koniec ciąży ruchy dziecka mogą być rzadsze. Więc pewnie wszystko jest w porządku. Mój dzisiaj zasnął na ktg, jak pisałam na ogólnym ;) Niepokojący może być tylko brak ruchów przez ponad 12 godzin, wtedy koniecznie do lekarza!

Ja tez sie ostatnio chwalilam, ze maly mi spokoju nie daje i sie caly czas wierci. A teraz mi przycichl, pukam do niego czasami i tak leciutko odpowiada. Ide zjesc cos slodkiego, zobaczymy czy podziala.

Dzisiaj rano szłam do toalety i nagle coś ze mnie zleciało. Już się przestraszyłam, że może wody mi odchodzą, ale to raczej czop. Taka galaretka, ale bez zabarwienia krwią.

reklama
Dziewczyny czy to normalne ze od dwoch dni boli mnie podbrzusze? ciagnie mnie jakby od jajnikow i na srodku czuje rozpieranie? nie jest to bol ciagły ale w ciagu dnia zdarza sie bardzo czesto szczegolnie jak posiedze za długo:crazy:

Do góry